Burger Opskrifter

Den perfekte, hjemmelavede burger

Jagten på den perfekte burger foregår både ude som hjemme, og det er sjovt selv at bestemme, hvordan burgeren skal sammensættes. Jeg har hér samlet mine opskrifter på de enkelte bestanddele, som jeg mener er afgørende for den perfekte, hjemmelavede burger.

Jagten på den perfekte hjemmelavede burger stopper vist aldrig – der er altid noget man kan tweake, prøve af, gøre anderledes og forbedre. Jeg har gennem årene forsøgt mig med mange forskellige eksperimenter, fra hjemmehakket kød (af kødet fra en mørbrad!) til alskens dip og smørelser, ligesom jeg har bagt utallige varianter af både langtidshævede, surdejs-, grov-, og durum-burgeroller, for ikke at tale om jagten på de perfekte fritter.

Men efter mange mere ellere mindre heldige forsøg er jeg nået frem til denne kompilation af hjemmegjorte lækkerier til den ultimative, hjemmelavede burger.

Saftige burgerbøffer

Burgerbøf6

Jeg har efterhånden lært, at rigtige burgerbøffer har bedst af at blive krydret godt, og at de især bliver ekstra saftige, hvis man laver dem af en oprørt fars.
Du kan helt selv vælge, hvad du gerne vil krydre den med – jeg har haft held med stort set alle mine eksperimenter – især friskhakket estragon er lækkert! – men dette er opskriften på klassiske burgerbøffer.

Amerikanske burgerboller

Burgerboller5

Burgerboller skal i min optik være bløde og søde. Der er intet værre end at få revet ganen op af en tør, fuldkornsvariant, som endvidere gør burgeren umulig at spise. Jeg har prøvet RIGTIG mange opskrifter, og har for nyligt bagt mine hidtil bedste burgerboller efter denne amerikanske opskrift.

Se opskriften på burgerboller her.

Lav din egen ketchup

Ketchup 7

Det var først for nyligt jeg gav mig i kast med en hjemmelavet ketchup, men det er helt klart ikke sidste. For det smagte godt nok himmelsk og fungerede super til den hjemmelavede burger.

Se opskriften på hjemmelavet ketchup hér.

Sprøde pomfritter

Pomfritter 4

Der er ingen tvivl om, at pomfritter smager bedst fra frituren. Jeg har faktisk aldrig selv forsøgt mig med dig – for det første fordi jeg ikke har en fritøse. Men jeg synes også samtidig det virker som en ret omsonst proces (som dog uden tvivl skal afprøves en dag). Derfor er jeg fan af at lave dem i ovnen, og har efterhånden fundet en fremgangsmåde, der gør fritterne både sprøde og smagfulde, som hvis de havde været en tur i frituren.

Se min opskrift på ovnbagte, sprøde pomfritter her.

Dejlige dips og tilbehør

Chilimayo 3

Burgerboller og bøf kan smøres med alverdens lækkerier, såsom mayo og aioli, bluecheese eller chilimayo.

Agurkesalat2

Servér det hele sammen med frisk, sprød salat, frisk tomat i skiver, løgringe, sprødstegt bacon og hjemmesyltede agurker – og spis burgeren med fingrene!

God fornøjelse!

Hjemmelavet burger2

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Karen
  08/10/2013 at 07:05

  Hejsa :-) jeg har prøvet at lave denne her verdens bedste burger og nøj hvor den smager godt!
  Jeg vil gerne lave det til nogle gæster på fredag og vil derfor gerne forberede noget af det i god tid?
  Derfor tænkte jeg på om ketchuppen, agurkesalaten, chili mayoen og mayonaissen kan holde sig og stadig smage ligeså godt, hvis jeg laver det i dag, tirsdag, og først skal have gæster fredag? :-)

  • Reply
   Pigen
   08/10/2013 at 15:35

   Hej Karen
   Jeg er rigtig glad for at høre at du kan bruge opskrifterne. Du kan sagtens forberede det hele i forvejen når det blot er til fredag. Når jeg laver ketchuppen sørger jeg for at hælde den på et skoldet glas, du også kan skylle i atamon. Så længe agurkesalat og mayo’er står i køleskabet, kan de fint holde sig til fredag. Mayoen når måske at sætte sig lidt og chilimayoen tager nok mere smag.
   Rigtig god fornøjelse med det – glæder mig til at høre om resultatet! :)

 • Reply
  Lise
  23/01/2014 at 02:19

  Helt sikkert den bedste burgerbolle jeg nogensinde har smagt.

  • Reply
   Pigen
   23/01/2014 at 07:34

   :) Dejligt at høre!

 • Reply
  Per
  26/08/2018 at 11:19

  Det ser SÅ lækkert ud :-)
  Tak for inspiration.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.