Burger Opskrifter Tilbehør

Agurkesalat med chili

Efter min mening hører friske agurker ingen steder henne i en burger – man spiser enten syltede agurker eller agurkesalat til. Her er mit bud på en (nem og) spicy agurkesalat, som er perfekt til den hjemmelavede burger.

Agurkesalat er super let at lave – men lav den helst dagen før, så den kan nå at trække smagen ind. Chilien giver et fint twist, som er super lækkert til især burger. Men vær opmærksom på, hvilken og hvor stærk en slags du bruger. Hvis du laver agurkesalaten dagen i forvejen bliver den også stærkere.

Laver du agurkesalat til burger, kan du sikkert godt nøjes med det halve af portionen, da man typisk kun tager et par skiver i, men salaten smager også lækkert til mange andre retter.

Man tager:

  • En hel agurk
  • 2 dl æbleedikke (almindelig kan også bruges)
  • 1/2 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk chiliflager el. frisk chili
  • 1 tsk. salt

Skær agurken i tynde skiver – eller riv den på et rivejern. Afdryp evt agukeskiverne lidt.
Bland eddike og vand med sukker, salt og chili og rør til salt og sukker er opløst.
Tilsæt derpå agurken og lad lagen trække.
Spiser du salaten til burger, vil jeg anbefale at fiske skiverne op af lagen og servere dem i en skål.

Agurkesalat

Agurkesalat

Hjemmelavet burger

Agurkesalat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply