Anmeldelser Burger

Teglværket – det nye Papirøen?

Hvis jeg siger Sydhavnen, strandbar og streetfood, hvad tænker du så? Det var i hvert fald ikke tre ting, jeg umiddelbart havde associeret med hinanden – men ikke desto mindre lige præcis hvad Teglværket byder på.

I en Papirøen-agtig setting åbnede Teglværket i foråret med en hal fyldt med lækre madboder og udsigt ud over havnen – godt nok på den forkerte side, hvis man vil have solnedgangen med, men altså.

Vi besøgte Teglværket på en fredag til deres ugentlige fredagsbar – dog et par timer for sent til happy hour. Men Værkbar, som fredagsbaren hedder, holder generelt ret rimelige priser, fx fik vi os en kande sangria til 200kr.

Det var én af de der dejlige danske sommeraftener, hvor regnen skyllede ind over København. Så det er måske et lidt unfair grundlag at vurdere både setting og fremmøde på. Der var ret tomt i hallen, men af samme grund heller ikke hverken kø i baren eller til madboderne.

Zide by Zides tre osteburgere

Jeg var kommet for at smage burgeren, mens mine to medspisere hoppede i tapas- og tacoboden. I burgerboden Zide by Zide kunne man vælge mellem tre alle ret vulgære varianter: Double Cheese (med meget ost), Mac Attack (med mac’n’cheese) og Double Trouble (med meget ost og to bøffer). Sidstnævnte er for de rigtig sultne – se billedet nedenfor fra Teglværkets egen Instagram.

https://www.instagram.com/p/BWxL0tklD-T/?taken-by=teglvaerket

Jeg gik med den “beskedne” Double Cheese med to forskellige slags ost, og den var altså en noget ostet sag. Jeg er hverken for fin til rigelig smør (i bollen), mayo eller ost – men det her var altså lidt for meget af det gode. Den stjal simpelthen al opmærksomheden fra en ellers perfekt grillet bøf, et lækkert syrligt og i forvejen snasket fyld og en suverænt god burgerbolle. Ærgerligt.

De dertil hørende fritter var lækkert sprøde, men lidt for tykke og en smule melede til min smag. Derudover var de krydret med noget dildkrydderi, der måske ikke helt harmonerede med den stærke chilimayo.

Teglværkets burger og fredagsbar havde gode forudsætninger for at lykkes, men ost og regn ødelagde det lidt på denne aften. Lidt liv og fest ville klæde det lille madmarked, så næste gang jeg tager forbi, bliver det nok på en solskinsaften, hvor jeg forestiller mig Teglværket bedre kan konkurrere med Papirøen.

Anmeldelse af Zide by Zide
  • Bøf
  • Bolle
  • Fyld
  • Fritter & dyppe

Samlet vurdering

Teglværkets burger har ret godt styr på både bøf og bolle, men desværre overskygger den voldsomme mængde ost fuldstændig for, hvad der kunne have været en burger i topklasse. Måske mængden af ost passede bedre i Double Trouble varianten - hvor der også var dobbelt bøf til den dobbelte ost. Men den vil jeg overlade til de virkelig sultne at vurdere.

En Double Cheese + fritter står til 119kr.

3.9

En closeup af den voksne mængde smeltet ost.

En godt stegt bøf, der desværre drukner i smagsindtryk.

Teglværkets Double Cheese burger.

En hyggelig, men noget mennesketom hal. Dette billede er fra aftenens “rush hour”.

Da regnen stilnede af, nød vi en flot aftenhimmel i Teglværkets strandstole – godt pakket ind i tæpper.

Lokation

Teglværket ligger på Teglholmsgade 27. Man kan enten cykle langs havnen, eller tage havnebussen derud.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.