Burger Hovedretter Opskrifter

Saftige og smagfulde burgerbøffer

De bedste burgers jeg har fået har været med en saftig og smagfuld bøf. Det får man desværre ikke med en pakke traditionelt hakketkød fra køledisken, så her er en opskrift på, hvordan du kan peppe farsen lidt op.

Der er egentlig ingen regler for, hvad du kan smage farsen til med. Har du mulighed for at putte lidt friske krydderier i, smager især frisk estragon skønt.

Ingredienser til 8 bøffer:

  • 1000 g. hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 spsk Worchestershire sauce
  • 3 spsk barbecuesauce
  • 2 spsk finthakket løg eller løgpulver
  • finthakket hvidløg el. hvidløgspulver
  • salt og peber
  • evt. cornichoner og kapers

Lad gerne farsen stå og sætte sig en halv times tid inden bøfferne steges. Grill (eller grillpande) er at foretrække!

Burgerbøf

Burgerbøf3

Burgerbøf6

Historien om bøfpresseren

Min svigerfar elsker køkkenredskaber og vi får ofte foræret smarte, nye opfindelser til det ene eller andet formål, man ikke anede man havde. Og sådan endte denne “bøfpresser” også i vores hjem. Indrømmet, jeg syntes først den blot var et morsomt lille remedie, der ville ende bagerst i skabet – men det var kun indtil jeg fandt dens ultimative formål: burgerbøffer.

For med fars er den virkelig anvendelig. Normalt kan man “hakke” og nemt forme hakkebøffer til den rette størrelse, men denne rørte fars er lidt mere flydende, ligesom presseren sikrer en ensartet og perfekt bøfstørrelse :)

Bøfpresser

Burgerbøf4

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Hjemmelavet burger - Pigen & Pomfritten
    19/05/2013 at 19:46

    […] Jeg har efterhånden lært, at rigtige burgerbøffer har bedst af at blive krydret godt, og at de især bliver ekstra saftige, hvis man laver dem af en oprørt fars. Du kan helt selv vælge, hvad du gerne vil krydre den med – jeg har haft held med stort set alle mine eksperimenter – men dette er opskriften på klassiske burgerbøffer. […]

  • Reply
    Bluecheese-dressing til bluecheese-burger - Pigen & Pomfritten
    30/05/2013 at 19:58

    […] også opskrifterne på saftige burgerbøffer, søde burgerboller, hjemmelavet ketchup og […]

  • Reply
    Den perfekte, hjemmelavede burger - Pigen & Pomfritten
    06/06/2013 at 21:09

    […] Jeg har efterhånden lært, at rigtige burgerbøffer har bedst af at blive krydret godt, og at de især bliver ekstra saftige, hvis man laver dem af en oprørt fars. Du kan helt selv vælge, hvad du gerne vil krydre den med – jeg har haft held med stort set alle mine eksperimenter – især friskhakket estragon er lækkert! – men dette er opskriften på klassiske burgerbøffer. […]

  • Reply
    Konkurrence: Vind en bøfpresser til sommerens grillburger - Pigen & Pomfritten
    13/07/2013 at 15:10

    […] Se min bøfpresser taget i brug til at forme de bedste burgerbøffer her. […]

  • Reply
    Bill
    13/03/2014 at 20:46

    Hej Pigen,

    Først stor ros til din fantastiske side :)
    Er også selv lidt af en hund efter burger :)

    Jeg kunne godt tænke mig at høre dig om 3 ting.

    1. Hvad gør du for at undgå det klassiske problem, med at bøffen buler ud på midten ?

    2. Lidt spørgsmål til dit hakket oksekød – hvad er din anbefalede fedt procent?

    3. Hvor køber du den bedste kvalitet oksekød til din fantastiske burger bøf?

    Mvh.

    Bill

    P.S1 Prøvede at røre en mayo sammen, og så lave en big mac dressing – den går også godt til din burger :)

    P.S2 jeg har nørdet et år med at lave den perfekte pizza i min egen ovn – Man kan komme helt tæt på en prof. pizza, med få tricks! og uden de store anstrengelser

    • Reply
      Pigen
      23/03/2014 at 16:47

      Hej Bill. Tusind tak! Godt at høre der er andre burger-hunde derude :)

      Jeg skal gøre mit bedste for at besvare dine spørgsmål efter min erfaring:
      1) Jeg oplever faktisk sjældent at bøffen buler på midten, måske fordi jeg bruger en bøfpresser. Men jeg har set tricks, hvor man trykker bøffen ekstra flad i midten for at undgå netop dette.
      2) Jeg synes der skal være en rimelig høj fedtprocent, for at kødet smager af noget. Men det er selvfølgelig en smagssag.
      3) Jeg har ikke selv eksperimenteret så meget med køb af oksekød (supermarked/slagter), men jeg går dog ofte efter en økologisk variant. Jeg har dog prøvet at lave mit eget hakketkød af mørbrad, som var alt for rent og magert i kvaliteten til at kunne klare sig som burgerbøf :) Lad mig endelig høre, hvis du har nogen erfaringer at dele!

      Jeg hører også gerne om bic mac-dressing og hjemmelavet pizza.

      Mange hilsner fra Karen

  • Reply
    Bennedikte
    05/07/2014 at 19:17

    Skøn side, som jeg bestemt ikke har besøgt for sidste gang.

    Min mand lavede en bøfpresser til mig efter jeg vidste ham den på denne side og sådan et redskab er da mega- genialt. Jeg havde set dem i butikker og tænkte fis. Så tak for såvel opskriften på super gode bøffer og inspirationen til en bøfpresser

    • Reply
      Pigen
      08/07/2014 at 12:06

      Han “lavede” simpelthen en bøfpresser!? Genialt. Del gerne et billede eller guide, hvis det er et nemt projekt at kaste sig ud i :)

  • Reply
    Mette
    16/01/2015 at 18:39

    Skal lige høre om bøfferne bliver stærke?? Skal lave burgere til en børnefødselsdag! Vedr worchestersauce kan det så evt erstattes af engelsk sauce eller evt udelades??

  • Reply
    Patrick
    16/05/2016 at 18:15

    Kunne ikke få kødet til at holde sammen på panden

    • Reply
      Pigen
      25/05/2016 at 14:01

      Hej Patrick – det er jeg da ked af at høre. Hvilken fedt-procent havde kødet?

    Leave a Reply