Inspiration

Weekend-morgenmad

Der har været tryk på i min verden de sidste ugers tid. På den gode måde. Men det har betydet meget lidt tid derhjemme – ikke meget madlavning eller weekendhygge. Og sidstnævnte er virkelig en luksus, jeg sætter pris på. Her er nogle opskrifter, jeg vil forsøge at få lavet de næstkommende weekender.

Friske frugt-smoothies

Frisk morgenmåltidet op med en lækker smoothie på siden, fx en tutti-frutti med mango, ananas og appelsin, eller en pæresmoothie med hindbær og banan.

Tropical smoothie9

Pæresmoothie2

Knasende knækbrød

Bland alle de bedste kerner og nødder, bred det ud på en bageplade og skær det ud – bag det og bum! så har du lækkert, knasende knækbrød.

Knækbrød

Søde gulerodsbrud

Gulerod gør sig virkelig godt i bagværk. Smør de hjemmebagte boller med et sundt lag smør og så behøver du nærmest intet andet til at forsøde din søndag morgen.

Gulerodsbrud 15

Hjemmelavet müsli

Jeg elsker müsli, der knaser. Og jeg bilder mig selv ind at den er lidt sundere, når jeg laver den selv. Det er drøn-nemt at lave og så kan man også helt selv bestemme, hvad der skal i.

rp_musli5-520x345.jpg

Musli3

Skønne shakes

Disse to “shakes” er vel egentlig en mellemting mellem smoothies og milkshakes. Hvis du blander lidt mælk eller mandelmælk i frugtsmoothies får den en rigtig dejlig, rund smag og luftig konsistens. Prøv en variant med æble og kiwi eller melon og grape.

Smoothie-æble-kiwi

Bananshake4

Det gode brød

Jeg ville virkelig ønske at jeg var bedre til at få bagt derhjemme. I virkeligheden er det mest et spørgsmål om planlægning og koordinering, og dette brød skal stort set bare passe sig selv, hvis du ellers sørger for at pleje det lidt i de forskellige faser.

Det gode brød5

Det gode brød4

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Allan
  12/05/2014 at 20:02

  Synes der mangler lidt obligatorisk burger til – tror du vil synes om dette knaldlækre site…. http://www.pornburger.me

  Enjoy ;)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.