Brød & bagværk Morgenmad Opskrifter

Gulerodsbrud med solsikkekerner

Før min kæreste fik en røremaskine bagte jeg stort set aldrig andet end noget, der hurtigt kunne slynges sammen og koldhæve i køleskabet. Så lidt, jeg behøvede at ælte eller røre ved dejen, desto bedre. Men nu er det jo ligefrem blevet sjovt at smide en masse ingredienser i skålen og lade maskinen gøre arbejdet for én.

Med røremaskinen fulgte snart også Meyers Bageri med mange lækre opsrifter på bl.a. burgerboller, kanelsnurrer og så disse skønne gulerodsbrud. Jeg har efterhånden lavet dem en del gange, og siden eksperimenteret lidt med ingredienserne: skiftet gulerødder og solsikkekerner ud med fx squash, spinat eller græskarkerner . Jeg har også prøvet at skære smør og sukker ned (for det er der en del af i dem), og så har jeg ambitioner også at eksperimentere lidt med noget grovere mel.

Denne gang skiftede jeg halvdelen af smørret ud med skyr og droppede halvdelen af sukkeret, og næste gang vil jeg nok fordele dejen i mere end 12 stk, da jeg synes de bliver lige rigeligt store.

Jeg fryser dem ofte ned, og det klarer de fint (sørg dog for ikke at genopvarme dem, hvis du har puttet spinat i).

Ingredienser (12 stk):

50 g gær
5 dl lunkent vand
1-1,1 kg hvedemel
75 g rørsukker (jeg brugte det halve)
15 g havsalt
75 g blødt smør (jeg skiftede halvdelen ud med skyr)
2 æg
150 g solsikkekerner
4 gulerødder

Gulerodsbrud 17

Gulerodsbrud

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt hvedemel, sukker og salt – ælt det hele sammen i skålen. Ælt dernæst så det bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 minutter til dejen bliver smidig og så fast at den kan æltes på bordet.

Gulerodsbrud 3

Lad dejen hæve på et meldækket bord med et klæde over i ca. 1 time.

Gulerodsbrud 16

Lav en fordybning i midten af dejen og slå æggene ud heri. Kom også solsikkekerner og revne gulerødder i og fold dejen sammen til en stor bolle.

Gulerodsbrud 6

Gulerodsbrud 7

Så skal dejen hakkes – som ville du hakke en hakkebøf. Jeg bruger en metalspatel, som min kæreste har købt i en malerforretning, men den egner sig fortrinligt til formålet. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen.

Gulerodsbrud 9

Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12 (gerne flere) brud, som forsigtigt løftes med en over på to bageplader med bagepapir.

Gulerodsbrud 10

Lad gulerodsbrudene efterhæve i 1 time og bag dem derefter ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Gulerodsbrud 11

Afkøl brudene på en bagerist og servér med tandsmør!

Gulerodsbrud 12

Gulerodsbrud 14

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Weekend-morgenmad - Pigen & Pomfritten
    11/05/2014 at 13:03

    […] gør sig virkelig godt i bagværk. Smør de hjemmebagte boller med et sundt lag smør og så behøver du nærmest intet andet til at forsøde din søndag […]

  • Leave a Reply