Det sker Inspiration

Her skal du spise burgere inden eller under Distortion-festerne

Distortion

Distortion, som du kan læse mere om her, lægger hvert år forskellige bydele ned med musik, fest og dans til den lyse morgen. I år går det løs fra på onsdag, hvor først Nørrebro, og så Vesterbro og Refshaleøen bliver samlingssteder for de sprøde rytmer. Men uden mad (.. og drikke er vist en selvfølge) duer helten ikke, – så hermed en guide til, hvor du skal nyde din burger (eller anden mad) de forskellige dage.

Onsdag på Nørrebro

I morgen, onsdag, foregår det på Nørrebro – jeg har talt med et par beværtninger og caféer, for at høre, om de planlægger noget særligt i dagens anledning. Og vigtigst: om de serverer burger!

The Bronx Burger Bar – Burgere indtil midnat

Burgerbaren holder i morgen åbent indtil midnat, så der er rig mulighed for at snuppe en burger når burgersulten melder sig – også på de lidt senere aftentimer. Burgerbaren serverer byens (måske) billigste kvalitets-burger og du kan ligeledes tanke billige fadøl i kander – et oplagt sted at starte en festlig aften.

Se min anmeldelse af Bronx Burgerbar her.
www.bronxburger.dk

Sebastopol – Grill på torvet

Sebastopol går all-in med grill på torvet, fadøl og shots. Det er dog tilgengæld på bekostning af burgeren, men istedet kan du nyde pølser, bøffer eller frisk fisk fra grillen. Beværtningen planlægger endvidere at holde åbent indtil kl. 02.

www.sebastopol.dk

Café Gavlen – Burger og cocktails

Café Gavlen i Ryesgade giver dig mulighed for at trække dig lidt tilbage og få en pause fra gadefesten. De serverer, efter udtalelse, “stensikkert burger” og lækre cocktails, hvilket for mig lyder som et perfekt åndehul og mulighed for genopladning i morgen aften!

www.cafegavlen.dk

Café Bodega – DJ og sandwiches i gaden

I anledningen af Distortion lukkes Kapelvej af til fordel for DJs og musik i gaden. I denne forbindelse serverer Bodega billige øl og nemme sandwiches. Altså desværre ingen burger i morgen, men med dén kvalitet, jeg oplevede på burgeren, kan det vist ikke gå helt galt med en sandwich.

Se min anmeldelse af Bodega her.
www.bodega.dk

The Laundromat Café – I centrum af Distortion

Laundromat, som belejligt ligger midt i gadefestens hjerte, har tidligere år serveret sandwiches og øl ved en udendørs bar, men det er endnu uvist om samme setup følger i Elmegade i år.

www.thelaundromatcafe.com

Halifax – Sikre burgere som det plejer

Halifax har ikke planlagt noget udover det sædvanlige i morgen, men byder velkommen indtil kl. 22 med deres sædvanlige 10 burger-varianter. Halifax ligger på den anden side af søerne og dermed lidt væk fra festlighederne, og er derfor en oplagt mulighed for et lille afbræk fra den pumpende bas og de mange mennesker.

www.halifax.nu

Haché Gourmet Burgers – Tag din burger med dig

Haché har heller ikke arrangeret noget særligt, men i og med restauranten også serverer burgere som takeaway, er det et oplagt sted at smutte forbi og tage en burger med ud i solen (som forhåbentlig vil skinne). Ring og bestil den i god tid – det er sikkert populært!

Se min anmeldelse af Haché her.
www.hache.dk

Nordisk Brødhus vender burgere på grillen

Nordisk Brødhus er et lille bageri i Rantzausgade, som serverer en formiddabel god morgenanretning, men som på det seneste også er begyndt at tilbyde spændende aftensmad. Og jeg har netop fået et tip om, at de i aften griller burgere på Blågårdsgade, mens der serveres fadøl og spilles sprøde rytmer: sikken dejlig kombi!

www.nordiskbrodhus.dk


Vis Distortion Nørrebro på et større kort

Torsdag på Vesterbro

Torsdag besøger Distortion Vesterbro, og da jeg ser et potentiale for ikke så få tømmermænd efter onsdagens ballade, kommer muligheden for at mæske sig i burger og fritter for alvor til sin ret.

Luna’s Diner – sen tømmermænds-morgenmad

Luna’s Diner ligger godt nok et lille stykke fra Distortions festligheder. Men Luna byder på morgenmad indtil kl. 15 og egner sig derfor formiddabelt for de heldige, der har sovet ud efter onsdag aften/nat og vågner sent med en ustyrlig tømmermænds-sult.

Derudover lover Luna masser af kolde øl, og kunne således være et godt sted at starte dagen/aftenen i morgen, torsdag.

www.lunasdiner.dk

Vesterbros Originale Burgerrestaurant – 10% rabat på takeaway

Vesterbros Originale burgerrestaurant ligger på Istedgade og dermed midt i løjerne på torsdag. De kører priser som normalt og langer burgere over disken indtil kl. 22. Værd at bemærke er, at du på takeaway får slået 10% af prisen!

Læs min anmeldelse af Vesterbros Originale burgere hér.
www.vb-burgers.dk

Høeg’s hoster Distortion i år

Høeg’s er host under Distortion i år, hvilket betyder at der bliver linet op med bar, scene og kunstnere udenfor. Høeg’s oplyser at du kan få 5 gulddamer for 100 kr. og en Long Island Icetea for en 50’er.

Selve caféen indenfor kører som den plejer, hvor du kan spise deres ganske fine burger, som du også kan læse en anmeldelse af hér. Hvis stemningen er til det, holder Høeg’s åbent til de sene nattetimer.

www.hoegs.dk

Burger Corner – burgere og bajere på Halmtorvet

Burger Corner ligger centralt på Halmtorvet og liner da også op med to barer, massevis af fadøl og fest udenfor på pladsen. De holder åbent til 24 og serverer burgere til sædvanlige priser.

www.burgercorner.dk

Kødbyens Deli serverer Fish’n’Chips to-go

Deli’en i Kødbyen er udelukkende et takeaway-sted, som ikke som sådan pynter op til fest. Men det er et rigtig fint sted at lægge et smut forbi, når sulten melder sig – der er dog ingen burgere på menuen i morgen. Alternativet involverer heldigvis stadig fritter: fish’n’chips til 70 kr. De holder åbent citat: “til vi ikke kan se ud af øjnene”, så der skulle være rig mulighed for fisk og fritter når det lige passer ind i programmet.

www.kodbyensdeli.dk

Madklubben Vesterbro – det civiliserede alternativ

Madklubben har intet udover det sædvanlige på tapetet og er måske heller ikke det oplagte spisested på en ellers vild og varm Distortion-aften. Ikke desto mindre skal det dog bemærkes at du kan få en hovedret, fx deres burger, for 100 kr, og dermed en lille puster fra Distortion i lidt mere civiliserede omgivelser :)

Læs min anmeldelse af burgeren hér.
www.madklubben.dk


Vis Distortion Vesterbro på et større kort

Fredag står den på havnefest

Fredag er flyttet lidt ud af byen, til Refshaleøen. Der vil naturligvis være boder under distortion, som sælger hurtige snacks og takeaway, men hvis du lige skal lades op, inden du igen skruer danseskoene på, er det oplagt at indlægge et stop på Christianshavn.

Der er altid gang i området omkring Wildersgade, og her er tre bud på morgenmad – eller en klassisk burger – i fredagens solskin:

Tag Tino’s pizza med dig ned til kanalen

Tag de lækre, sprøde pizzaer med ned til kanalen, sæt dig på kanten i solen og spis dine tømmermænd væk. Magisk!

www.tinos.dk

Luna’s Diner – Et skud espresso? Restiturions-iste? Burger og fadøl?

Læg vejen forbi Luna, uanset om du er i humør til det ene eller det andet – der er åbent hele dagen med et menukort, der byder på alt fra morgenmad til snacks og bajer.

www.lunasdiner.dk

Caféen Oven Vande og i solen

Caféen er placeret genialt med en masse borde i solskin og perfekt kig til kanalen. Jeg har iøvrigt hørt godt om deres burger.

www.cafeovenvande.dk

Klassisk Christianshavner-café: Wilders

Café Wilder er et stamsted for mange på Christianshavn – og jeg er kommet der ofte med min far fra jeg var en lille pige. Deres burger står på todo-listen, og jeg gætter på at der samtidig er rig mulighed for at skåle i en fadøl med lokale christianshavnere på en fredag.

www.cafewilder.dk

Toldboden og Havnebussen

Det er næsten oplagt at tage havnebussen til Distortion på fredag, og hvorfor ikke lægge vejen forbi Toldboden, som byder på en gang fish’n’chips og kølig hvidvin i solen?

www.toldboden.comView Distortion Havnen in a larger map

Søndag: Hygge i Ørstedsparken

Søndag står på chill-out og hygge i Ørstedsparken, og hvad er mere oplagt end at tage lidt lækkerier med fra de omkringliggende sandwichbarer og populære Torvehallerne?

Er du i burgerhumør kan du også lægge vejen forbi føromtalte Haché, som serverer deres burgere takeaway, eller prøve at finde en lille burgerbil udenfor Torvehallerne, som eftersigende skulle sælge fabelagtige burgere til fine priser (den er bestemt på min todo!).

Gedigne Sandwiches fra Smagsløget

I Nørregade 38 ligger den lille sandwich-biks, Smagsløget, som langer nogle forrygende sandwiches over disken. Særligt deres variant med roastbeef, manchego, chilipesto og tomatsalsa til 59 kr. er at anbefale.

www.just-eat.dk/restaurants-smagsloeget

Gorm’s Gourmetpizze i Torvehallerne

Jeg har netop for nyligt været et besøg hos Gorm’s i Torvehallerne, hvor du kan vælge mellem et nøje udvalgt antal ægte, italienske klassikere. Særligt Søs med pancetta og mascarpone til 59 kr. er at anbefale. Læs min begejstrede anmeldelse her.

www.gormspizza.dk

Ma Poule – måske byens lækreste sandwich?

Også i Torvehallerne ligger en fransk sandwichbar, som er blevet særligt berømt på deres version med den franske delikatesse confit de canard. Sandwichen er af mange blevet hyldet og kaldt byens lækreste sandwich, og det enkle, franske baguette, smurt med sød sennep og fyldt med sød og velsmagende and er da også en lille bid af himlem. Sandwichen koster 55 kr.

torvehallernekbh.dk/content/ma-poule


View Distortion i Ørstedsparken in a larger map

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Skal du til Distortion? - Pigen & Pomfritten
    03/06/2014 at 23:00

    […] år samlede jeg en guide til de bedste burgersteder i forbindelse med Distortion, og den holder igen i år, da lokationerne […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.