Anmeldelser Restaurant

Salon 39 er mere end sublime cocktails

Man kan nemt komme til at overse Salon 39, for udefra syner det charmerende, lille sted ikke af ret meget. Stedet er nok også bedst kendt for deres sublime cocktails, men beværtningen byder også på et fåtal, men nøje udvalgte retter.

På Salon 39 laver de én af de bedste burgers, jeg har smagt. Men de har også et menukort stoppet med mange andre fristelser. Deres menu er italiensk inspireret og skifter løbende mellem et udvalg af sydeuropæiske specialiteter. Du kan til forret nyde fx fried calamari, salad caprese, pasta special eller en klassisk risotto. Mens hovedretterne byder på dagens fisk, lam og husets Bistecca Fiorentina: 900g porterhouse steak for to.

Fristende cocktails i fokus

Temaet er gennemført og det er tydeligt at stedet har fokus på førnævnte cocktails: baren er i centrum og du kan underholdende følge med i de mange varianter, barmanager Terkel Kleist shaker og tilsmager, inden de fordeles rundt til de små borde. Du kan behageligt slænge dig i sofaer fyldt med puder og beslutte dig for, hvilken af de mange, tiltalende cocktails fra det omfattende cocktailkort, du nu skal smage.

Jeg har kun en enkelt gang drukket (delige) fadøl, men ellers holdt mig til stedets cocktails – for der er virkelig mange at vælge mellem. Jeg er især tosset med dem på whiskey. Desuden udskiftes kortet løbende, så der er altid en undskyldning for at komme igen. Vi bestilte denne aften netop to Four Grain Whiskey Sour med whiskey og æggehvider til 95 kr, og de smagte himmelsk.

Salon39 2

Og så til maden..

Jeg har nok prøvet salonens burger flere gange, end jeg efterhånden kan tælle på to hænder, men denne aften var vi to piger i byen, som efterfølgende skulle til koncert, og vi besluttede at holde det let og prøve noget pasta. Det skal siges at det er virkelig svært (for mig) ikke at vælge burgeren, men jeg fortryder det nu heller aldrig, når jeg vælger noget andet.

Salon 39 reklamerer med at deres pasta er frisklavet hver dag, og selvom pasta og risotto er på menuen som forretter, kan man vælge dem i større størrelse for et tillæg.

Salon39

Inden maden fik vi serveret dejligt friskbagt brød med lækkert, salt og skummet smør.

Vælg forretter som hovedret

Vi valgte en spinat risotto og en ravioli med artiskokker – begge som hovedretter (mener prisen endte på 149kr/stk). Begge portioner var nok desværre lige små nok til at kunne klare sig på – havde man været virkelig sulten, skulle man have valgt en forret forinden eller en stor dessert som afslutning (deres tiramisu er tæskelækker!). Desuden er der også mulighed for at vælge side dishes til 45 kr.

Risottoen, som min veninde fik serveret, var i en smuk grøn farve, farvet af spinaten, med en skøn smag af spinat og den salte parmasan.

Salon39 3

Mine ravioli var derimod perfekt kogt, serveret med artiskok og soltørrede tomater, og raviolierne var fyldt med en skinke af en slags.

Salon39 3

Eftersom vi som sagt ikke var voldsomt forspiste besluttede vi, at der var plads til en lille dessert. De er ikke på kortet, men spørger man efter “de små, lækre chokoladetrøfler”, kan man være heldig at få serveret denne anretning.

De smager fantastisk, men man har nærmest kun plads til en enkelt. Vi fik to ekstra på tallerkenen, fordi tjeneren havde glemt dem i første omgang, – vi tilgave ham hurtigt!

Salon39 5

Min anmeldelse
Mad
Drikke
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Opsummering

Det er aldrig en skuffelse at tage på Salon 39 – kun hvis du ikke kan få bord, så sørg for at bestille – selv på hverdagsaftener. Stedet holder standarden på både mad og drikke og jeg er ikke en eneste gang gået skuffet derfra. Den eneste anke denne aften må være størrelsen af tallerkenen, som desværre ikke var “hovedretsstørrelse” på trods af det ekstra gebyr.

Stemningen på Salon 39 er desuden super hyggeligt, – der er god og opmærksom betjening og der er en dejlig, uforstyrret ro, som totalt lukker gadeliv og trafikken ude.

Om sommeren kan man tilgengæld være heldig at kapre et bord udenfor, hvor man måske lige kan nå et glas vin i eftermiddagssolen.

Lokation

Salon 39 ligger på hjørnet af Vodroffsvej og Danasvej. værd at bemærke er, at de holder lukket både søndag og mandag. Find deres hjemmeside her.

Salon 39 er mere end sublime cocktails4.2Pigen2013-05-07 17:25:40Man kan nemt komme til at overse Salon 39, for udefra syner det charmerende, lille sted ikke af ret meget. Stedet er nok også bedst kendt for deres sublime cocktails, men beværtningen byder også på et fåtal, men nøje udvalgte retter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.