Anmeldelser City Guides London

Gordon Ramsay formåede ikke at ‘amaze’ med sin burger i London

Maze Grill ligger på den pompøse Groswenor Square blandt nogle af Londons dyreste lejligheder og Gordon Ramsays bøfhus er ligeledes også ganske prætentiøst.

Jeg var ikke umiddelbart imponeret over den ret karakterløse indretning, ej heller over den lidet imødekommende velkomst fra vores tjener, men prøvede at lade begge dele træde lidt i baggrunden – det var jo burgeren vi var kommet for.

Én mere til London-guiden

Jeg var blevet inviteret af min kollega på vores kontor i London, som ved mit sidste besøg erfarede min forkærlighed for burgere. Og det var også samme kollega, der dengang introducerede mig for MeatMarket, som jeg var svært begejstret for.

Derfor havde jeg også høje forventninger, da han foreslog Maze Grill til frokost. Om ikke andet var det en god mulighed for at udbygge min London-guide lidt.

Photography by Kang L

Så her var i så, måske lidt malplacerede i den fine (læs: lidt for stramme) restaurant. Og den føromtalte ikke-ret-imødekommende tjener var også ret længe om at godtage, at vi blot skulle havde to burgere – ingen forretter, ingen sideorders.

Og da jeg spurgte til non-alcoholic drikkevarer nævnte hun ‘Coke, Fanta and lemonade’. Naivt bestilte jeg sidstnævnte og håbede på noget hjemmelavet af en slags, men fik serveret en Sprite..

Maze Grill Burger5

Til gengæld gik serveringen utroligt hurtigt og anretningen så HELT rigtig ud. Klassisk burger; godt med ost; lækker, lys bolle; tilpas greasy og med et par store, sprøde løgringe on the side.

Jeg bemærkede at der på steakknivens indpakning stod “Medium” og kom først da til at tænke på, at tjeneren aldrig spurgte os, hvordan vi ønskede bøffen stegt. Lidt uvant for et steakhouse, og jeg antog i øjeblikket at det måtte være deres anbefalede stegegrad til burgeren.

“Narre”-burgeren

Burgerens tilbehør var også lige efter bogen. Dejlig sprød salat og en god mayo på overbollen, mens der var smurt noget tomatrelish på underen. Syltede agurker, som tilførte salt og syre og en dejlig, smeltet ost.

Men bøffen viste sig desværre at være ret gennemstegt og slet ikke så saftig, som man havde kunne ønske. Imens var konsistensen af bollen også lidt tør – som om den var bagt dagen før. Ærgerligt, for den havde ellers en rigtig god smag.

Maze Grill Burger6

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Fritterne kunne godt have tålt lidt længere i frituren og var lidt melede, mens løgringene nok var det, der trak oplevelsen op. De var rigtig sprøde, tykke og havde en god, hjemmelavet smag. Jeg savnede bare lidt mayonaise at dyppe dem i (vi fik ketchup på efterspørgsel).

Som man måske kan fornemme, var jeg rimelig skuffet over en “Ramsay-burger”, som tilmed lod øjet bedrage med sin flotte anretning. Burgeren smagte slet ikke af nok – grundet bøffen, som ellers var det, jeg havde skudt til at være dens skarpeste træk.

Så selvom fyldet faktisk var i topklasse, trak den kedelige bøf og daggamle bolle altså vurderingen voldsomt ned. For ikke at nævne den utroligt dårlige betjening og kedelige indretning, som faldt endnu mere til jorden, når maden ikke var bedre end den var.

Maze Grill kan i hvert fald ikke måle sig med de burgere, jeg ellers har smagt i London – så er du på weekend, bør du ikke prioritere denne over fx MeatMarket, Patty & Bun eller Bar Boulud.

Tag på Maze Grill:

 • Hvis du er i området og allerede har besøgt Patty & Bun og MEATliquor
 • Er fan af pompøse steakhouses –  de laver sikkert en gedigen, god bøf

maze-outside

Lokation

Find Maze Grill på Grosvenor Square og deres hjemmeside her.

Gordon Ramsay formåede ikke at ‘amaze’ med sin burger i London2.375Pigen2014-06-22 18:30:26For nyligt blev jeg sendt til London med mit arbejde, og hvilken bedre mulighed for at udvide London-guiden lidt med endnu en burger. Denne gang besøgte jeg Gordon Ramsays Maze Grill: et gedigent steakhouse med en husets burger på menuen.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  A+K/VenterPaaVin
  23/06/2014 at 19:36

  Du skulle bare have stormet ud i køknet og råbt og skreget som en tosse – total Ramsay intervention style ;-)

  – Anne

  • Reply
   Pigen
   25/06/2014 at 12:55

   Hahaha, ja – du har ret!

 • Reply
  Cecilie
  15/08/2014 at 23:49

  Det er sjovt. Jeg var for et par år siden på Maze med en gravid veninde, og vi undrede os i dén grad over, at sådan et sted ikke kunne byde på lidt fancy alkoholfri drikke. Jeg tror sågar vi spurgte til en virgin version af nogle af de drinks de havde på kortet uden at det kunne lade sig gøre!

  • Reply
   Pigen
   07/09/2014 at 17:57

   Ej, hvor er det skørt at du har oplevet præcis det samme – og virkelig underligt at de ikke har et større udvalg non-alcoholic!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.