Anmeldelser Burger

En ordentlig burger på Pixie

Café Pixie er en unik, lille perle på det ellers mondæne Østerbro – og så serverer de endda en original burger af høj kaliber. Heldigvis ligger søstercaféen, Taxa, lidt tættere på mig, for det er bestemt en burger, jeg gerne vil smage snart igen.

Da jeg var forbi Pixies søstercafé, Taxa, i foråret var jeg ret begejstret for deres burger – og dette endda til trods for, at den blev serveret med et overskåret flute, fordi de var løbet tør for burgerboller.

Med en formodning om, at Pixie nok vil diske op med nogenlunde samme burger, skulle den naturligvis også besøges og anmeldes. Og denne gang heldigvis med en rigtig burgerbolle.

Pixie5

En kontrastfuld, lille perle

Café Pixie ligger på den hyggelige Bopa Plads, som en original kontrast til det ellers mondæne Østerbro. Som billederne måske (eller knapt så godt) bevidner, emmer Pixie af hygge i de – noget – mørke lokaler. Vi var to veninder, der skulle hyggesnakke – et formål caféen i hvert fald egnede sig ret fint til.

Vi vidste også begge to, at vi skulle prøve burgeren, men der var bestemt også andre sager, der fristede på kortet. Fx deres hokkaidosuppe, chili con carne eller “andwich” med confiteret and.

Pixie4

Men burgerne blev bestilt og snart serveret sammen med en dejlig, hjemmelavet myntelemonade. Burgeranretningen var nøjagtig magen til den, jeg i foråret fik på café Taxa. En flot burger, der så helt rigtig ud i en blød burgerbolle; der var ikke sparet på fritterne; og på siden var den velkendte basilikummayo og en hjemmesyltet agurk.

Pixie

Én af byens bedste burgere

Det smagte virkelig godt! Der var en god smag i bøffen, som også var stegt perfekt. I menuen stod bøffen beskrevet som en grillet oksebøf tilsat røget spæk og smurt med hjemmelavet bbq. Begge dele gav burgeren en god, karakteristisk smag.

Salaten var sprød og frisk og bollen rigtig nok dejlig blød (måske en smule tør) og med en god let krydret, sød smag. Imens den hjemmesyltede agurk stod godt til den tungere bbq-dressing.

Pixie8

Fritter og betjening trækker ned

De sprøde og velsmagende fritter kunne dyppes i en original basilikummayo, der ligesom på Taxa smagte fantastisk godt og tilførte burgerserveringen et lille twist.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Hvis man dog skal sætte fingeren på noget (udover den lidt for mørke belysning og en noget uopmærksom betjening..) må det blive fritterne. De var en smule melede indeni.

Det kan muligvis ikke undgås, når de får en vis tykkelse, men det skal alligevel påpeges.

Det var dog ikke noget der ødelagde burger-glansbilledet og Pixie sniger sig dermed højt op på rangstigen over byens bedste burgere.

Befinder du dig ikke lige i nærheden af Bopa Plads kan jeg altså også godt anbefale søstercaféen, Taxa, på Nørrebro. Selvom burgeren ikke nåede sin sædvanlige dagsform den dag, jeg var forbi, er jeg sikker på, at Taxa sagtens kan holde samme niveau som Pixie. Hvis bare man holder sig fra solbeskinnede forårs-helligdage, hvor jeg altså var en smule uheldig med bagværket.

Pixie7

Pixie3

Pixie6

Lokation

Pixie ligger på Bopa Plads – find dem, og søstercaféen Taxa, på hjemmesiden her.

En ordentlig burger på Pixie4.09375Pigen2013-12-09 20:02:43Café Pixie er en unik, lille perle på det ellers mondæne Østerbro – og så serverer de endda en original burger af høj kaliber. Heldigvis ligger søstercaféen, Taxa, lidt tættere på mig, for det er bestemt en burger, jeg gerne vil smage snart igen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.