Anmeldelser Burger

En hjemmelavet burger på KH Clausen

Alle de burgere på Østerbro

Jeg har virkelig en lang todo-liste med burgere, der skal afprøves. Man skulle ellers tro, at jeg snart havde været omkring det meste – men der åbner jo hele tiden nye, interessante steder. Og så er der også en håndfuld anbefalinger, jeg bare ikke liiige er nået omkring endnu.

Og der er faktisk ret mange af dem, jeg glæder mig til at prøve af, som ligger på Østerbro (DagH, No. 1, Pixie og så KH Clausen). Og selvom København ikke er fandens stor, så er det alligevel ikke lige dem, der bliver valgt, når jeg arrangerer burgerdates med venner og familie.

Men da mine forældre bor på Østerbro (og iøvrigt også er næsten lige så burgerglade, som jeg), så var KH Clausen et oplagt valg en aften, inden vi skulle på Bremen Teater.

KH Clausen

Jeg har hørt godt om KH Clausens burger. Hvis man, som jeg, holder sig opdateret på sites som AOK og iByen, så er det ofte en burger, der bliver nævnt, når der spørges ind til brugernes præferencer.

Udefra ser KH Clausen ikke ud af så meget (jeg var faktisk ved at cykle forbi ved ankomst), men der er hyggeligt med kurvestole, lammeskind og lamper udenfor. Indenfor er indretningen spartansk, men hyggelig. Nærmest som man kunne forestille sig en hyggelig, svensk kaffesalon – rent, pænt og hjemmeligt.

Den mest hjemmelavede burger, jeg har fået ude

Vi får først en øl udenfor under tæpperne og rykker derefter ned i varmen, hvorefter fire KHC-burgere bliver bestilt – anbefalet af tjeneren, for der er faktisk flere ting på kortet, der frister. Serveringen går tjept og ligner umiskendeligt en tallerken, man selv kunne have bikset sammen ved sommergrillen – det ser hjemmelavet ud!

KH Clausen4

Burgeren smager også frisk og lækkert, bøffen har god smag og er stegt fint, og cheddaren tilfører en god, sød smag. Baconen er tyk og sprød. Men ellers går alt herudover faktisk stik imod alt, hvad jeg normalt prædiker. Der er et utal forskellige grøntsager i: friske agurker, rød peber og nærmest en hel halv, moden avokado, toppet med stedets egen KHC dressing. Men det hele er friskt, sprødt og har en rigtig god smag, som komplimenterer bøf, bacon og cheddar fint.

Burgerbollen, som stikker lidt imod burgerens ellers hjemmelavede karakteristik, er tydeligvis en købebolle. Og selv om man kunne have håbet at den havde fulgt stilen og været hjemmebagt, var den så godt ristet, at jeg måtte overgive mig og erkende at det faktisk fungerede.

KH Clausen6

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Fritterne, derimod, fik aldrig imponeret mig. Jeg fandt de ovnstegte sesamkartofler lidt kedelige og ikke sprøde nok til, at man med fornøjelse kunne dyppe dem i den ellers godt krydrede mayo.

Der var ikke ret mange mennesker denne tirsdag aften, hvilket måske trak hyggen lidt ned. Men atmosfæren var god og man følte sig rigtig fint tilpas med de gæster, der var, og som så ud til at KH Clausen var deres stamsted for en god kop kaffe eller et lækkert måltid mad.

Prisen på 120kr var passende. Er man til et mindre måltid kan burgeren også bestilles som en tapasburger til 80kr.

KH Clausen8

KH Clausen5

KH Clausen9

KH Clausen7

KH Clausen2

Lokation

KH Clausen ligger på Øster Farimagsgade 24 på Østerbro. Find deres hjemmeside her.

 

En hjemmelavet burger på KH Clausen3.625Pigen2013-10-28 20:10:03KH Clausens burger kunne egentlig sagtens have været en hvilken som helst anden caféburger. Men den adskiller sig, fordi den smager så frisk og hjemmegjort, at den ligeså vel kunne have være noget, jeg havde serveret derhjemme.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maiken/dronningemad
  30/10/2013 at 09:38

  Elsker KH Clausen! Der er simpelthen så hyggeligt. Sjovt at der var halvtomt, da du var der – uanset hvornår jeg har været der, har det været lidt presset med at få bord og enkelte gange har burgeren endda været udsolgt. Men heldigvis er deres vegetarburger med rødbede-gulerodsbøf også VIRKELIG lækker! Og så er betjeningen altid dejligt personlig og hyggelig – jeg er fan. I øvrigt også af din blog!

  • Reply
   Pigen
   30/10/2013 at 13:14

   Hej Maiken

   Ja, det undrede faktisk også mig. Men der var bestemt hyggeligt alligevel.
   Jeg må have deres vegetarburger til gode – jeg er helt enig med dig i, at betjeningen var super.

   Og tak for de søde ord :)

 • Reply
  Fransk bistro targer munden for fuld - Pigen & Pomfritten
  05/11/2013 at 20:45

  […] selvom jeg hver gang håber på at få modbevist min tese. Det er skam sket enkelte gange (fx hér, hér og hér), men langt de fleste går slukøret og skuffet derfra, lidt træt af at have […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.