Anmeldelser Burger

MASH: Burger på bøffens hjemmebane

MASH er af mange kendt for at kunne servere byens bedste bøf. Forventningerne til en klassisk amerikaner-burger af samme kaliber var derfor skruet godt i vejret. Og burger-bøffen kunne der bestemt heller ikke sættes en finger på.

Københavns bedste Steakhouse

MASH er så absolut et “american steakhouse” og jeg har bestemt også smagt både deres velhængte kød og bearnaise, dengang Oubæk lavede den. Denne aften skulle det dog hverken handle om steak eller sauce, men burgerbøf.

Når man entrerer MASH sender indretningen og den pompøse bar, som er det første man møder, straks tankerne til London eller New York. Der er råt, lækkert og beklædt med rødt læder; et flot syn ud på livet i Bredgade fra front-vinduerne, som går fra gulv til de høje lofter; og mens siddepladserne i barområdet anleder til en hurtig snack (eller passende: burger), er den bagerste del af restauranten mere klassisk indrettet med båse og lamper i ægte steakhouse-stil.

Mash4

Mash10

Modern American Burger

Med et koncept som MASH følger naturligt også en høj forventning til stedets burger. Jeg er som bekendt større fan af den klassiske, amerikanske burger, end den danske café-variant med grovbolle og rucola – og allerede ved burgerens titel på menukortet, ved jeg at vi er på helt rette vej: “MASH Burger, ca. 250 g med chili fries”.

Min veninde har prøvet den før, og ved derfor at man kan (eller bør?) bestille MASH’s klassiske, tykke fritter til istedet for chili fries. Og det gør hun – mens jeg holder mig til den originale komposition, som jeg har forelsket mig i. Tilgengæld falder vi begge to over en sideorder, som vi er nødt til at smage: onion rings.

Selvom MASH har et flot vinkort, falder vi samtidig (to tøser, som vi er) også over to tiltalende cocktails med hhv. rabarber og havtorn. De er måske ikke ret amerikanske, men viser sig tilgengæld som et super supplement til maden. Rabarber/Æble Sour’en smagte så dejligt, at jeg desuden selv har været nødt til at eksperimentere med rabarber og bourbon – se her.

Mash9

Der går ikke længe førend vores (velproportionerede) portioner lander på bordet, sammen med et slæng af tilbehør: chili mayo, ketchup og jalapeños, samt vores bestilte onion rings, som var både tykke og gedigne og smagte dejligt af løg og ikke kun af dej og friture (som man ellers ofte kan risikere).

Mash6

Mash8

Tilgengæld havde selve burgeren et noget beskedent tilbehør. Selvom salat selvfølgelig langt fra har hovedfokus i en burger, så elsker jeg den sprøde kontrast som et friskt stykke iceberg og en sød tomat kan give. Der var fint med tomat i, men salaten var desværre svær at få øje på – og så er det mig en gåde, hvorfor den skal strimles?

Bollen var klassisk og sød, men måske en anelse kedelig. Samtidig kune burgeren kunne også godt have været mere greasy.

Mash5

Byens bedste burgerbøf

Hvad burgeren manglede i greasyness og salat, blev der tilgengæld kompenseret for i bøf. For hold nu op hvor var den lækker. Ikke at det egentlig var en overraskelse, men alligevel.. Uden meget smørelse eller krydderi smagte bøffen bare dejligt af bøf! Og derudover var den perfekt stegt: man vælger selv stegegrad, og jeg valgte medium. Jeg beklager at bøffen på billederne næsten ser sort og branket ud – det var den bestemt ikke.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Chili fritterne smagte dejligt krydret, men tippet fra min veninde om at bestille de klassiske istedet gives hermed videre. Jeg fandt dem i hvert fald både sprødere og en bedre pendant til brugeren.

Alt i alt en rigtig dejlig burgeroplevelse, som dog godt kan forbedres på bolle og fyld-siden. Men MASH skal bestemt have point for at kunne gennemføre en helt klassisk, amerikaner-burger, uden brug af billige tricks, men med fokus på kvalitet og simplicitet.

Selvom burgerbøffen måske er den bedste til dato, følger prisen ligeledes. Og jeg er derfor blot nødt til at pointere at en pris på 165 kr. for en burger, i mine øjne, er for dyrt.

Mash2

På trods af at dessertkortet byder på klassiskere, såsom cheesecake, pandekager med is og chokoladekage, var vi ret så forspiste at det passede perfekt blot at bestille en enkelt kugle is. Igen i tøse-tema: rabarber og passionsfrugt. De smagte fantastisk og var begge perfekt friske ovenpå den lidt tunge hovedret.

Mash

Praktisk information

Pris for burgeren: 165 kr.
Cocktail: 110 kr.
Adresse: Bredgade 20, 1260 København K
www.mashsteak.dk

MASH: Burger på bøffens hjemmebane4.09375Pigen2013-06-12 21:53:22MASH er af mange kendt for at kunne servere byens bedste bøf. Forventningerne til en klassisk amerikaner-burger af samme kaliber var derfor skruet godt i vejret. Og burger-bøffen kunne der bestemt heller ikke sættes en finger på.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Cecilie
    17/03/2014 at 10:24

    Ved du, om der er forskel på burgeren i Kbh og i Århus? Jeg har kun prøvet den i Århus og synes ikke, jeg genkender det med strimlet salat eller for lidt greasyness.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.