Anmeldelser Burger

Tag på Shakedown for deres milkshakes

Shakedown5

Shakedowns fokus er, som navnet afslører, på milkshakes, og dét game må de siges at have styr på. Hér en måneds tid efter mit besøg er det shaken – og desværre ikke burgeren – der står tydeligst i hukommelsen.

Der er ti varianter på kortet med alt fra Snickers og Oreo til M&Ms og Anton Berg, udover de klassiske med vanille, jordbær og chokolade. Og de er alle den væsentligste grund til ikke istedet at indløse dagens kalorieindtag under naboens gyldne måge.

Uudnyttet potentiale

Nuvel, kvaliteten af både kød og grønt er langt højere på Shakedown end hos fastfood-kæden ved siden af, og netop derfor bliver jeg også så ærgerlig, når nye burgerbarer ikke formår at udnytte så fint et potentiale. Og det var bestemt heller ikke fordi burgeren på Shakedown var ringe, den var bare heller ikke videre interessant.

Shakedown3

For at starte ved begyndelsen blev vi i juli måneds lummervarme anvist et bord i restaurantens kælder, som var både mørk og isnende kold af aircondition. Det hjalp ikke meget på hyggen at vi desuden var de eneste i kælderen (resten af gæsterne befandt sig i det solbeskinnede lokale i gadeplan) og at betjeningen føltes en smule sporadisk dernede.

Vi valgte hver en burger imellem de 12 varianter – jeg gik for en classic, da jeg mener en burgerbar med så mange varianter på kortet som det mindste bør have styr på den enkle version, før de begynder at eksperimentere med fx guacamole, chutney eller bearnaise(!). Derudover valgte vi også mellem lys og mørk bolle, to slags fritter samt én af de seks dips.

Fuldfede shakes

Som jeg vist har nævnt tidligere, er jeg lidt en særling når det kommer til “burgers and shakes“. Jeg har faktisk aldrig været den store milkshake fan (wow!) – det er noget der er vokset på mig på sidste par år.

Men det er for mig stadig lidt en dessert, og med de salte fritter og en ofte voldsomt stor burger ved siden af har jeg oftere lyst til at skylle ned med en cola end flydende jordbæris.

Det er et standpunkt, jeg har forsøgt at udfordre mig selv lidt på, og på Shakedown virkede det næsten som et must at drikke milkshakes til maden – ikke efter. Dog valgte jeg en klassisk (og næsten kedelig betragtning af det øvrige udvalg) vanillevariant og håbede at både den og burgermenu derved ville glide lettere ned.

Men shakes’ne var så voldsomme – og tydeligvis lavet på is af høj kvalitet og rigeligt af både den og flødeskum – at selskabet på fem piger nærmest var mætte efter sådan en start.

Shakedown

Færdigboller og frostfritter

Men nu til burgerne. Jeg kunne allerede mærke skuffelsen ramme mig, da tallerkenen blev serveret. Bollen synede kedeligt af Paaskebrød, som hverken tilfører positivt til smag eller konsistens. En burgerbolle skal ganske rigtigt heller ikke gøre meget væsen af sig.

Men min holdning er, at den enten skal være blød og luftig eller – hvis det fungerer med burgerens øvrige udtryk – have en sej krumme. Denne bolle smuldrede blot når man bed eller skar af den.

Shakedown4

Hertil var den lidt fesne krølsalat en lige så ligegyldig tilførelse som rødløgene, der heller ikke gjorde meget væsen af sig. Selve burgerens komposition virkede for adskilt og smagsindtrykkene gjorde ikke meget indtryk.

Bøffen, hvis stegegrad vi ellers blev spurgt om, var for gennemstegt (jeg bestilte medium/rare) og kødet smagte ligesom resten heller ikke igennem. Den største overraskelse var den hjemmelavede Shakedown sauce, som var lækker og sød som en burgersauce skal være, men også det eneste, der gav burgeren karakter.

Shakedown7

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Fritterne var de klassiske twister fries fra frost, man også får serveret på eksempelvis Cock’s & Cows, og jeg er stor fan af dem – derhjemme. Men når jeg går ud forventer jeg, at der er kræset lidt mere for detaljerne end et storindkøb i Metro. Nuvel, jeg kunne jo selv have valgt de “håndskårne”, men hvis den variant var hjemmelavet – hvorfor så overhovedet have frostfritterne på menuen?

Jeg er måske lidt hård, men jeg så gerne at nyåbnede burgerbarer tilfører noget nyt til en allerede ensformig burgerscene. Købeboller og frostfritter er ikke vejen til mit burgerhjerte, heller ikke selvom de akkompagneres af en voldsomt god milkshake.

Shakedown8

Shakedown ligger på Falkoner Allé 12, som nabo til McDonalds.

 

Tag på Shakedown for deres milkshakes2.25Pigen2015-08-30 20:55:57Det tager mig altid lidt længere tid at få skrevet de anmeldelser, der ikke er så positive. Det er som om motivationen er større, når jeg kan fortælle om en nyopdaget, must-eat burger. Og derfor har anmeldelsen af Shakedown været lidt tid undervejs, for der var desværre ikke meget must-eat over den.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Signe
  06/09/2015 at 13:56

  Har du spist på burgerklubben på Nørrebrogade 102? Hvis ja hvordan er deres burgere? Har indtil videre kun hørt om folk der har smagt deres snickers milshake
  På forhånd tak

  • Reply
   Pigen
   13/09/2015 at 19:44

   Nej, der har jeg ikke været forbi – endnu :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.