Drinks Opskrifter Saft

Rabarbersaft til sommerdrinks

rabarbersaft5

Jeg er stor fan af sæsonen frugter og det er som om de smager bedre, når man ved, at tidsperioden er begrænset.

Jeg aflagde for nyligt et besøg hos MASH, – primært for at prøve deres burger. Dertil fik jeg en himmelsk rabarberdrink, som gav mig inpiration til at eksperimentere med det derhjemme.

Først skal du lave rabarbersaften, som kan fortyndes med vand og bruges til en forfriskende sommerdrik. Men du kan også bruge saften i drinks, som denne sour eller fx en rabarber cosmopolitan med vodka, cointreau og citron.

Rabarbersaft

  • 500 g rabarber
  • 1 økologisk citron
  • 1 l vand
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vanille eller ½ vanillestang

Skær rabarber og citron i stykker og kom det hele i en gryde med sukker, vand og vanille. Bring det hele i kog og lad det koge i 5 min. Afkøl saften og sigt den først og filtrer den dernæst igennem et klæde – jeg brugte et viskestykke.

rabarbersaft

Skold en flaske eller beholder og kom saften på køl. Skal saften holde længe, kan du evt. også behandle beholderen med atamon.

Drik saften kold fortyndet i forholdet 1:1.

rabarbersaft3

Rabarber Sour

  • 1 del bourbon
  • 1 del rabarbersaft (ufortyndet)
  • 2 dele god æblecider
  • Lidt frisk citronsaft

Bland alle ingredienser i et glas med isterninger og nyd den i sommersolen.

rabarbersaft4

rabarbersaft6

rabarbersaft2

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    MASH: Burger på bøffens hjemmebane - Pigen & Pomfritten
    12/06/2013 at 21:53

    […] Selvom MASH har et flot vinkort, falder vi samtidig (to tøser, som vi er) også over to tiltalende cocktails med hhv. rabarber og havtorn. De er måske ikke ret amerikanske, men viser sig tilgengæld som et super supplement til maden. Rabarber/Æble Sour’en smagte så dejligt, at jeg desuden selv har været nødt til at eksperimentere med rabarber og bourbon – se her. […]

  • Reply
    Inspiration til morgenfødselsdagen - Pigen & Pomfritten
    25/06/2013 at 16:07

    […] Desuden anrettede vi en masse dejlig ost og pølse til bollerne, samt frugt i alle afskygninger – og så serverede vi selvfølgelig kaffe, samt friskpresset æble/gulerod/ingefær-juice og den hjemmelavede rabarbersaft. […]

  • Leave a Reply