Anmeldelser Burger

Bearnaise-kongen kan også lave burgere

At Oubæk kan finde ud af at lave bearnaise, er hele København vist snart klar over. Men nu har Retour Steak, som ligger flere steder i byen, også fået burgere på menuen. Og de er gode!

Og med burgere i flertal forstås rent faktisk flere end én i samme servering – men det kommer jeg tilbage til.

Retour Steak er nu to restauranter, som er udsprunget af Oubæks succesfulde brasserie, Retour, i Tordenskjoldsgade. Og jeg har selv besøgt både den originale Retour og den nu tidligere Oubæk i Store Kongensgade. Begge med fornøjelse!

For i et virvar af billige steak- og bistro-restaurationer, hvor du betaler 300 kr. for tre retter og samtidig fraskriver dig retten til at blive underholdt om mad og vin, er det netop en fornøjelse at blive opvartet og have god tid til rimelige priser – og uden tillæg.

Desværre kan man måske klandre Retour Steak for at have lidt for meget af det føromtalte franchise-syndrom over sig. Og eftersom jeg ikke denne gang kom for at smage bøffen, kan jeg heller ikke vurdere dennes kvalitet og pris. Det må vist kræve endnu et visit (pokkers også!).

Ingen stjerner til tjeneren

Nej, i aften skulle det handle om burgere – man får nemlig to stk. på Retour Steak. Efter tjenerens udsagn “for lettere at kunne spise dem”. Nu er Retour Steak ikke et sted, der umiddelbart inviterer til at spise med fingrene, så jeg tænkte at man måske også kunne forvente to burgere af forskellig varians.

Men samme tjener besvarede hurtigt mit spørgsmål – de to burgere var da ganske ens. Og det gjorde han med en vis antydning af irritation over mit urimelige(?) spørgsmål. Han mente heller ikke, at der ville være plads til at bestille en forret inden de store burgere.

Vidste man ikke bedre, kunne man måske fristes til at mene, at de skulle nøjes med at servere en enkelt – lidt billigere – burger, og dermed give gæsterne plads til at smage lidt forskelligt fra kortet. Men jeg valgte istedet at tage det som en ærlig anbefaling og sprang forretten over. Så var der også bedre plads til dessert.

Oubæks suveræne burgere

For så voldsom var serveringen heldigvis heller ikke. Og ser man bort fra en (ret) ringe service – vi kunne jo have været uheldige – var burgeren altså i Københavns topklasse. Lad mig starte med burgernes sides, som bestod af sprøde, tykke fritter, hjemmelavet chilimayo og ketchup – og så Oubæks famøse bearnaise oveni hatten.

Man kan jo vælge at styre udenom sidstnævnte, hvis man ønsker den rene, amerikanske burgeroplevelse. Eller man kan, som jeg, slet ikke lade være.

Den eneste finger at sætte herpå var, at chilimayoen simpelthen var alt, alt for stærk (til mig). Og så kunne bearnaisen godt have været lunere.

Som sagt var burgerne virkelig gode. Bollen blød og sød og let sprødristet. Fyldet var klassisk bestående af sprød salat, tomat, syltede agurker og mayo. Bøffen, som havde en god, grillet smag var toppet med en ligeså velsmagende, smeltet cheddar.

Og da man havde spist sig igennem den første burgere (og rigelige mængder fritter dyppet i sauce), kunne man snildt have kastet håndklædet i ringen.

Men når der nu står endnu en lækker burger foran én, er det altså svært (for én som mig) at sige nej.

Desværre smagte burger nr. to på en eller anden måde ikke helt lige så godt som den første. Måske fordi jeg ikke var helt så sulten. Måske fordi jeg havde håbet at bide i en burger, der smagte bare lidt anderledes.

Det er selvfølgelig en smagssag – men når man nu laver to burgere, kunne man jo nemt variere dem i fx enten fyld, mayo eller ost.

Chokoladegrisens nirvana

Og bare for at modbevise tjeneren – og fordi jeg er nødt til at bestille profiteroles, når de er på menuen – stoppede vi naturligvis ikke her. Pomfritpigen er i ligeså høj grad en chokoladegris og chokoladesauce ad libitum efter en dobbelt-burger med bearnaise er nok det nærmeste jeg kommer på nirvana.

Således fik den suveræne mad overskygget den lidt kedelige betjening, og selvom en pris på 175 kr. måske er i den dyre ende, så er kvaliteten af burgeren – herunder især bøffen – bestemt pengene værd. Og så får man også rigelige mængder for pengene.

Jeg tror dog lige jeg skal sikre mig en lidt bedre forklaring på de to burgere, næste gang jeg besøger Retour Steak.

Anmeldelse af Retour Steak
  • Bøf
  • Bolle
  • Fyld
  • Fritter & dyppe
  • Betjening

Samlet vurdering

Trods en høj pris og helt utrolig ringe betjening, er burger(ne) på Retour Steak i en klasse for sig og fortjener en plads højt på min burger-liste.

4.5

Retour Burger5

Retour Burger9 Retour Burger8  Retour Burger6  Retour Burger10 Retour Burger2

Retour Steak ligger både i Ny Østergade og Trommesalen – find dem, og alle de andre restauranter i Oubæks emperium her.

Bearnaise-kongen kan også lave burgere4.375Pigen2014-03-24 18:00:28At Oubæk kan finde ud af at lave bearnaise, er hele København vist snart klar over. Men nu har Retour Steak, som ligger flere steder i byen, også fået burgere på menuen. Og de er gode!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply