Anmeldelser Burger

Vi ses på Grillen!

Nyt kul på grillen

Jeg er ikke for stolt til at indrømme, når jeg har taget fejl. For det meste. Ok, nogle gange.. For jeg tager faktisk ret sjældent fejl – i hvert fald når det handler om burgere. Men man har en holdning til man bliver klogere.

Grillen har i hvert fald virkelig oppet sig, siden jeg besøgte dem på åbningdagen for tre års tid siden og dengang afskrev dem som “endnu en burgerkæde med fokus på kvantitet”. Siden anmeldte jeg dem også i forbindelse med min takeaway-test, og her er det altså også tydeligt at se, at der (heldigvis) er sket lidt på tre år.

Jeg var forbi Grillen på Nørrebrogade med en håndfuld kolleger efter en heftig battle i gamle arkade- og konsolspil på den nærliggende (og alt for godt gemte) Bip Bip Bar. Hvis man har været barn i 90’erne og er vokset op med PS, Nintendo, C64 eller DOS, for den sags skyld, er dén bar altså virkelig et besøg værd!

Men nu er det burgere, der skal anmeldes – og ikke den nostalgiske tidsrejse til Tekken 3 og Bubble Bobble-land (som naturligvis ville få topscore, det er klart!).

Der er muligvis en vis portion overraskelsens glæde over min vurdering af Grillen – det må man så lige tage med. Jeg havde virkelig ikke forventet mig noget særligt.

Og heller ikke efter kort at have skimmet menukortet, som kun gjorde mig mere forvirret end sulten – syv burgervarianter, som jeg ærligt talt syntes alle lignede hinanden.. Nuvel, nogle er med syltede rødløg, andre med karameliserede løg og så er der også lige én med løgringe. Men syv varianter, alligevel?

Et par lærestrege til næste gang

Jeg gjorde, som jeg altid gør, og hoppede på den klassiske cheeseburger – lettere trodsigt for at teste, om der var ordentligt styr på the basics. I bagklogskabens lys kunne den klassiske (og lettere anonyme) John Doe, som de også selv kalder den, måske godt være krydret med de førnævnte løgvarianter.

Og som billederne viser, er burgeren blevet samlet lige vel hurtigt. Det ser i hvert fald noget sjusket ud – det hjælper så heller ikke at salaten er placeret i toppen af burgeren og får ingredienserne til at skøjte rundt.

Altså første lærestreg: bestil en burger med syltede, karameliserede eller friterede løg – og drop den ligegyldige krølsalat!

Essensen af burgeren, dvs. bøf og bolle, var til gengæld lige i øjet, og burgeren kunne nemt spises med fingrene (når man altså lige havde fået skubbet de udfarende tomater og pickles ind i bollen igen).

Næste lærestreg til næste gang var fritterne. Jeg var overmodigt gået efter Ziggy Fries (bølgefritter), men måtte sultent snige mig til mine medspiseres Curly Fries, som var langt bedre stegt, sprødere og mere salte.

Så derfor: gå efter Curly Fries!

Vi ses på Grillen igen!

Med ovennævnte in mente er det altså bestemt ikke sidste gang, jeg besøger Grillen. Deres burger er god og tæt på at være i liga med de bedste burger joints i byen. Men det trækker ned, at de ikke kan finde ud af at stege bølgefritterne – og det trækker ned, at burgeren er så dekonstrueret.

Derudover vil jeg give Grillen et råd (som jeg gladeligt giver de fleste burgerkæder i København): stryg halvdelen af burgerne på kortet! Differentiér tre eller fire varianter tydeligt fra hinanden og skær alle tilvalg og beslutninger fra. Se selv deres menu (og bliv forvirret) her.

Anmeldelse af Grillen
  • Bøf
  • Bolle
  • Fyld
  • Fritter og dyppe

Samlet vurdering

Grillen er egentlig godt på vej til en burger i høj klasse, men bør lære at samle burgeren ordentligt og stege fritterne bedre. Jeg havde på forhånd ikke de store forventninger til Grillen, og var af den grund ret positivt overrasket - men jeg ser frem til at genbesøge dem snarligt for at sikre, at vurderingen holder stik.
Og så iøvrigt for at smage deres Chocolate Fudge Brownie milkshake, som der bestemt ikke var plads til i denne omgang.

Grillen tager 109 kr. for deres menu (burger, fritter, dyppe) - en pris der ligger i mellem de billige burger joints (YOBurger tager 89 inkl. drikkevarer) og de mere fancy diner-burgers på Sokkelund og Salon 39 (170 kr.). Og det er egentlig en meget fin pris for et ret mættende måltid og en varm stol et par timer.

3.9

Lokation

Jeg besøgte Grillen på Nørrebrogade, men kæden befinder sig nu på i alt fire lokationer i København og en enkelt i Århus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.