Inspiration

Resultatet af takeaway-testen

HalifaxBurgers3

Den hjemmelavede mad klarer sig bedst

Jeg har i testen oplevet at det er meget forskelligt – men også helt afgørende – hvordan burgerne er indpakket. Det er tydeligt at de burgere, der har været pakket ind i flamingo muligvis er en smule varmere – men også langt mere svampede og fritterne bløde. Mens indpakning i pap, som suger fugten og ventilerer mere, har behandlet burgerne langt bedre. Men måske uden at holde lige så godt på varmen. Jeg foretrækker dog klart sidstnævnte scenarie, hvilket også giver sig til udtryk i mine anmeldelser.

En anden ting, jeg har bemærket igennem testen er, at den hjemmelavede mad klarer sig langt bedre i transporten. Det er som om de fabrikslavede fritter og købeboller lige bliver en tand kedeligere som takeaway. At de hjemmelavede pomfritter er blevet lidt bløde i transporten gør egentlig ikke så meget, hvis bare de smager godt – i min optik.

HalifaxBurgers7

Fokus på fyldet

Ligesom det gør sig gældende for de bløde fritter, er transporten heller ikke en burgerbøfs bedste ven. En kold bøf gør ikke noget godt for en burger, og det er med garanti også sværere at sikre, at bøffen bliver serveret ved en præcis stegegrad, når den ikke ryger direkte fra panden på tallerkenen. Og netop derfor har jeg haft særligt fokus på bøffen i takeaway-burgerne.

Hvis fritterne er bløde, bollen er svampet i bunden og bøffen er kold og kedelig er der kun én ting der kan redde takeaway-burgeren: fyldet. Når man bider i en burger skal tomaten være saftig, baconen sprød og salaten knase mellem tænderne. Og så skal burgeren selvfølgelig have en god smag fra god mayo og en smagfuld cheddar (eller anden ost).

GrillenNørrebro7

Byens bedste takeaway-burger

Med alle de ovennævnte parametre in mente, har jeg vurderet de fem takeaway-burgere fra RoomService.

[scb id=’23’]
Det er først nu, hvor jeg har sat priserne fra RoomService’s hjemmeside på, at jeg opdager, at min rating faktisk følger prisen meget godt. Måske understreger det netop min pointe med de hjemmelavede elementer.

Halifax’ Lonestar vinder testen med den højeste rating og alt var virkelig også i top – bedre end jeg husker den, når jeg har smagt den på deres restauranter. Lonestar’en er også den dyreste burger (160 kr.), mens man kan få andre og billigere varianter fra 145 kr.

Når jeg fremadrettet anmelder flere takeaway-burgere, vil jeg naturligvis også synliggøre leveringsprisen, som hos RoomService er på 79 kr. – og iøvrigt afhængig af postnummer.

Dette kan muligvis gøres billigere andre steder, men mine tidligere erfaringer med RoomService er hurtig og præcis levering (fra bestillingstidspunkt til det ringer på døren), og det er sikkert også grunden til det er lidt dyrere hos dem.

Jeg håber denne lille guide kan hjælpe nogle af jer på desperate tømmermændssøndage, eller når burgerlysten skal stilles på en ganske almindelig onsdag.

Fortæl mig endelig om jeres erfaringer med takeaway-burgere. For denne takeaway-test er for mit vedkommende først lige begyndt.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  BurgerJunkie
  27/04/2014 at 20:25

  I relation til at prisen nu kom på, så begynder det at være tankevækkende at 2x halifax burger + levering løber op i 200,- per mand. Det er samme pris som at tage 3 retter på madklubben uden tillæg. Bare for at perspektivere…

  • Reply
   Pigen
   27/04/2014 at 21:46

   Jeg er helt enig i at det er mange penge – og at det vist sjældent kan betale sig at bestille en burger med levering alene. Men jeg synes stadig ikke man bør sammenligne på dén måde.

   Hvis man går op i kroner og ører bør man nok hellere selv hente en burger fra den lokale grillbar :)

 • Reply
  Rikke
  27/04/2014 at 21:00

  Jeg stiftede bekendtskab med takeaway fra Halifax i fredags, hvor vi fik leveret burgere og fries til et firma-arrangement. Vi var 45 personer og fik altså leveret 45 burgere, 45 x fries og tilhørende dip. Og jeg var virkelig positivt overrasket over madens “tilstand”, særligt når man tager højde for mængden de her skulle levere!

  Jeg tror, ligesom dig, at indpakningen her i høj grad var med til at højne standarden – så den har Halifax regnet god ud. Så ja, man skal aldrig tro, at takeaway burger vil være samme oplevelse som ved eat-in, men jeg synes bestemt stadig, at det kan anbefales :)

  • Reply
   Pigen
   27/04/2014 at 21:42

   Er glad for at høre, du også havde en god oplevelse. Jeg er helt enig i, at det er svært at sammenligne med en restaurant-oplevelse, men at det er et fint alternativ.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.