Gæsteanmeldelser

Gæsteanmeldelse: Mackie’s i Århus

Eksil-pomfritten og kolleger besøgte en tirsdag aften Århus institutionen Mackie’s (Pizza Cantina), hvor burgere, pizzaer og bajere er blevet langet over disken i 30 år.

Min kæreste tilbringer i forbindelse med sit arbejde noget tid i Aarhus, hvorfor han går en del ud at spise med sine kolleger – og valget falder ofte på burgere. Derfor er det oplagt for ham at undersøge, hvor man får den bedste burger i Aarhus.

Læs også hans anmeldelse af Hot Buns i Aarhus her.

Hard Rock før Hard Rock

Som etablissementet selv betegner det, så har Mackie’s været det lokale, århusianske svar på ‘Hard Rock Café’ i snart mange år, dog med et dejligt twist af mere eller mindre beundringsværdig sports memorabilia. Dog har man en fornemmelse af, at der er en historie bag enhver af de mange fodboldtrøjer eller ethvert billede, der hænger i de forskellige lokaler – og det giver stedet en vis charme.

Varieret, stort menu

Menukortet er stort og varieret. Det klart domineret af en masse forskellige pizzavarianter, men der er blandt andet også blevet plads til otte forskellige burgere, samt steaks, sandwiches og wraps.

I baren stod den ikoniske ejer, Mickey Lee, med sit viskestykke over skulderen og superviserede, mens et utal unge og imødekommende tjenere susede rundt mellem de mange borde og kroge. Vi fik hvertfald hurtigt afgivet vores bestilling, selvom et stort udvalg naturligvis gjorde det svært at træffe en beslutning.

I første omgang blev smagsløgene ført i retning af en New York Deli Burger, som lokkede (og udfordrede) med stegte champignon, jalapeños, gorgonzola og mango chutney – men jeg endte af anmelder-tekniske årsager med at vælge den lettere sammenlignlige Maui Cheeseburger, som reelt set kunne betegnes som en bacon-cheeseburger.

Da burgerne kom efter en helt rimelig ventetid, var det første selskabet lagde mærke til bollerne. De var nemlig noget overraskende drysset rundhåndet med tørret rosmarin. Derudover var det en sympatisk servering, med en stor portion fritter og et enkelt dyppebæger.

Lad os tage burgeren først. Bøffen havde en fin størrelse, som både passede til bollen og til sulten. Den havde i mine øjne fået lidt for meget, da den ikke var tilnærmelsesvis rød, men den smagte som sådan ikke tørt eller branket. Næ, den havde nærmere en smag, som sammen med den fuldstændigt ligegyldige skive smelteost, mindede mig om en burger på en klassisk grillbar, omend den bedre slags (a la Rialto, ved Frederiksberg Rådhus). Det behøver jo som sådan ikke være en dårlig ting, men jeg havde forventet noget mere og bedre.

Burgeren var ellers fyldt med blandet grøn salat, rødløg og et par velproportionerede skiver bacon, samt lidt smørrelse. Lige efter bogen og lige som tilsigtet ved bestilling. Hvad der dog ikke var intenderet, var overbollens grønne lag af rosmarin. Det faldt sgu ikke rigtig i god jord hos nogen af os rundt omkring bordet.

Bollen i sig selv var fin uden at være prangende; fint blødhed og bid, men kedelig smag (foruden rosmarinen).
Fritterne var der som nævnt rigeligt af. Her var der tale om en klart fabrikkeret frit, som var tilberedt udemærket. Lidt kedelig i længden, på trods af de havde fået lidt chili/paprika-something drysset over sig.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Tilbehøret var i den helt uopfindsomme ende: et klassisk lille plastikbæger, med halv ketchup/halvt salat mayonaisse (af den helt stive, lige fra Kraft spanden slags). Her tænker jeg altid, at diverse burger-beværtninger nemt kan adskille sig ved at lave noget hjemmelavet dyppeværk eller tilbyde et lille sortiment af kondimenter. Derfor var aftenens tilbehør lidt uimponerende, omend fritterne med selvfølgelighed blev spist op.

En sidemand fik serveret en mexi-burger, som ‘led’ af stort set alt det ovenstående, dog med et positivt twist af en gedigen hjemmelavet guacamole, hvor der ikke var sparret på avocadoen.

Overhalet indenom

Med overhængende fare for at pisse en masse århusianere af, så var Mackie’s burgere ikke særligt ophidsende. Man kan måske tale om, at stedet er blevet overhalet indenom (burgermæssigt) af flere af de nyere dedikerede århusianske burgersteder, som tidligere anmeldte Hot Buns og The Diner. Til en pris på rundt 130,- er kvaliteten i underkanten.

Men nu hedder stedet jo også “Mackie’s Pizza”, så det kan være man skal gå den retning når man besøger stedet.

Mackies3

Lokation

Mackie’s ligger i Aarhus på Skt. Clemens Torv 9. Find deres hjemmeside her.

Gæsteanmeldelse: Mackie’s i Århus2.9285714285714Big Mag2014-01-05 10:00:21Eksil-pomfritten og kolleger besøgte en tirsdag aften Århus institutionen Mackie’s (Pizza Cantina), hvor burgere, pizzaer og bajere er blevet langet over disken i 30 år.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Karoline
  05/01/2014 at 10:46

  Hej! Kæmpe kado til din blog.. jeg er, om muligt, fuldkommen komplet ligeså tosset med en fantastisk burger og udsøgte fries, som du!
  Desværre er jeg bosiddende i Århus, og sidder kun og savler over det prangende udvalg af luksusburgere man kan finde i København.
  Derfor en lille forespørgsel.. kan du ikke sende din kæreste på en hulens masse mere feltarbejde her i Århus? Jeg vil elske at følge med og give råd.. er selv på jagt efter byens bedste.
  Tak for en dejlig blog!

  • Reply
   Pigen
   12/01/2014 at 23:43

   Tusind tak for de søde ord! Du kan tro jeg presser kæresten for flere brugeranmeldelser fra det århusianske – så din opfordring er hermed også givet videre! :)
   Kom endelig med gode bud på, hvor han skal spise næste gang!

   • Reply
    Karoline
    20/01/2014 at 19:59

    Fedt! Godt med lidt pres fra forskellige fronter ;-)
    Du kan tro, jeg har forslag.. og kommer gerne med flere løbende.
    – Sharks Diner
    – The Diner
    – Cafe Smagløs
    – Cafe Englen
    – Cafe Gemmestedet (tyrkisk inspireret bøf og krydderblanding..)
    Kunne være yderst informativt med nogle gode burgeranmeldelser (og ikke mindst pommes frites(!!!)-anmeldelser) derfra :-)

    • Reply
     Pigen
     23/01/2014 at 07:33

     Haha, fedt! Tusind tak for input – det er givet videre! ;)

 • Reply
  Peter
  05/01/2014 at 10:51

  Du pisser ikke så mange af ved at kritisere Mackie’s. Mange lokale ved at maden ikke er specielt god ift. den pris man betaler. I øvrigt er indehaveren kendt for at være et røvhul, hvilket bør hjælpe med til at man leder andre steder hvis man vil have en god burger.

  • Reply
   stonemuse
   08/01/2014 at 17:54

   RIGTIGT!

 • Reply
  ísbjörg
  05/01/2014 at 12:08

  Jeg har ikke smagt andet end deres avocado-clubsandwich. Den er til gengæld et hit hos mig; stor, billig, mættende, og der er (som du også skriver) IKKE sparet på avocadoerne! Eller kyllingen, for den sags skyld.
  God weekend. :-)

  • Reply
   Pigen
   12/01/2014 at 23:44

   Tak for tippet! :)

 • Reply
  TineLee
  05/01/2014 at 12:36

  Som bosiddende i Aarhus på 8. år, så har jeg endnu ikke bevæget mig ind på Mackie’s som får delt vandene godt og grundigt. Enten elsker eller hader man stedet – har jeg hørt ;-)

  Og efter at jeg en enkelt gang på min arbejdsplads har smagt deres pizzaer, må jeg sige, at jeg ikke er en fan. Forbagte bunde med alt for meget fyld af dårlig kvalitet, det er ikke lige min stil. Og efter den forsmag og de rygter jeg har hørt om dårlig service og middelmådig mad, så tror jeg sagtens de penge kan bruges bedre andre steder i byen ;-)

  • Reply
   Pigen
   12/01/2014 at 23:45

   Tak for dit input – det er hermed noteret at man altså ikke skal tage på Mackies for pizzaerne ;)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.