Gæsteanmeldelser

Gæsteanmeldelse: Hot Buns i Århus

Min kæreste tilbringer i forbindelse med sit arbejde en del tid i Aarhus, hvorfor han går en del ud at spise med sine kolleger – og valget falder ofte på burgere.

Derfor er det oplagt for ham at undersøge, hvor man får den bedste burger i Aarhus.

Det nye ambitiøse gastro-burger franchise Hot Buns, blev besøgt en travl tirsdag aften i Århus. Et ellers lovende koncept blev skæmmet af en rodet service og lang ventetid – men den var delvist det hele værd.

Berømte og berygtede Hot Buns piger?

På en sol- og folkerig tirsdag aften i smilets by skulle undertegnede og 3 andre københavnske kolleger fejre USA Festival med midnats åbne butikker i det meste af byen. Og med sådan et tema, var det vel næsten blasfemisk ikke at gå efter en burger!

Hot Buns er et nyt franchise der vil levere gastro burgere med alt hvad der tilhører af side-orders, saucer og shakes. Og det bliver serveret af de – for mig stadig forholdsvist lidt – ”berømte og berygtede Hot Buns piger”… Vi blev primært serviceret af en meget sympatisk om end nyansat pige, som ikke havde det helt nemt, på en meget travl aften.

Restauranten er stor, lys og med en moderne indretning, og klassisk kønsløs baggrund popmusik. Stemningen var præget af travle, unge værtinder der susede gennem lokalerne, men dog lod sig tage god tid, når de endelige servicere kunderne – et helt rigtigt fokus. Det blev dog hurtigt tydeligt, at både tjenerstab og køkken havde mere end svært ved at kapere de mange gæster.

Ved bestilling skal man tage stilling til en liste af hele 12 forskellige burgervarianter, samt de sædvanlige dilemmaer ang. Tilbehør, side-orders og bolle. Jeg faldt for en ”blue cheese bacon heaven” (suveræn og lovende titel!), mens kollegerne valgte pulled pork, en mexikaner og ikke mindst den dobbelte ”The hangover” med spejlæg og rösti – voldsomt!

Tik-tak…

Efter tre kvarters venten hev vi fat i vores søde værtinde, der ikke havde været i kontakt med os siden vi aflagde vores bestilling. Ikke at det er hendes skyld, men det ville være rart at blive underrettet om så lang ventetid – det kan næppe have været en stor overraskelse for køkkenet. Da så maden endelig kom (af nogle omgange) ca. ti minutter senere, var alt undtagen sulten glemt.

Bøfferne var tilberedt vha. sous-vide, dvs. tilberedt under vakuum, hvilket rigtig nok sikrer en ret perfekt ensartet rosa-farve igennem bøffen. Det er nok også grunden til, at det kun er muligt at vælge to stegegrader. Min bøf var smør-agtigt mør, så den kunne tygges med ganen, hvilket dog samtidigt betød at den faldt lidt fra hinanden. Smagen var fin om end lidt neutral. En kød-kendende kollega mente vedkommendes bøf var stegt for hårdt, hvilket gav den klassiske og sjældent ønskværdige brændte bitterhed.

Bollerne (altså de lyse) var med et godt lag sesam, og overordnet fine i smag og størrelse – dog havde underbollen en temmelig sej bund, hvilket vedlagte grillbestik intet kunne stille op imod. Jeg er nu også af den overbevisning, at burgere skal styres ind med fingrene – det er nu engang det mest praktiske, og man er sikker på at bidden passer til munden!

Min valgte blue-cheese/bacon variant var tydeligt domineret af et gavmildt stykke blå ost, som leverede en gennemtrængende stærk og salt salmiak smag, samt tykke skiver svin kaldt kimcetta, der på mange måder mindede om back-bacon. Altså ikke særligt sprødt, men med en rigtig god, røget og ikke for fed smag. Dertil det obligatorisk salatblad, lidt rødløg og smørrelse i form og ketchup og mayo. Rigtig godt!

Fritter blev serveret i små fritøse-gitre, som ”man” bl.a. kender det fra Brdr. Price. Valget står mellem ”håndskårne”, chili og twisters. Vores blandede bestilling gik (selvfølgelig) i ged, hvorfor den ene omgang fritter måtte en tur tilbage i køkkenet, og blive overhældt med chilipulver.

Selvom chilismagen ikke var hæsblæsende, så blev de øverste fritter over-krydrede, hvilket egentlig sker lidt for ofte med chilifritter, hvis du spørger mig. Fritterne i sig selv var rigtigt lækre sprøde. Håndskåretheden kan muligvis diskuteres, men det er nu også temmelig ligegyldigt, hvad man lægger i det begreb. Twisterne var også fine, men de var ikke bedre end f.eks. dem man får på Cock’s & Cows. Portionerne var fine (til en pris på 25,-).

Der blev ligeledes bestilt en omgang chicken wings, som bestemt var udmærkede – også til prisen på 45,-.

For meget af det gode

De ambitiøse burgerjoints, der sympatisk nok tilbyder brede udvalg af saucer og dips, lader til at have udfordringer med bestillingen af disse. Som på Cock’s & Cows formåede værtinden at rode godt og grundigt rundt i ordren, og manglede derfor halvdelen af de ønskede saucer ved første levering.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:
Til en pris af 9,- stykket var der bestemt incitament til at prøve en del forskelligt, hvorfor det vel er til alles bedste, at der kommer bedre styr på sagerne. Kvaliteten var generelt rigtig god, selvom flere ved bordet var skeptiske overfor guacamolens ”hjemmelavethed”.

Alt i alt et rigtig godt måltid, hvor kvaliteten langt hen af vejen levede op til det høje ambitionsniveau. Men eksekveringen denne travle tirsdag skæmmer helhedsoplevelsen en del. Sous-vide tilberedningen af bøfferne var et friskt tilgang og en væsentlig faktor for at Hot Buns skiller sig lidt ud fra mængden.

Samlet pris for et sæt lander på 132, hvilket umiddelbart lander Hot Buns midt i prisskalaen. Det er ikke dårligt givet ud, om end man ikke skal leve efter filosofien om at tid er penge.

Lokation

Hot Buns ligger på Mejlgade 12 i Aarhus – find deres hjemmeside her.

Gæsteanmeldelse: Hot Buns i Århus3.875Big Mag2013-07-24 10:30:57Det nye ambitiøse gastro-burger franchise Hot Buns, blev besøgt en travl tirsdag aften i Århus. Et ellers lovende koncept blev skæmmet af en rodet service og lang ventetid – men den var delvist det hele værd.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Et besøg 'Under Træet' på Restaurant Day - Pigen & Pomfritten
    20/08/2013 at 10:02

    […] Burgerne var som sagt tilberedt ‘sous vide’ inden de kom på grillen og fik stegeskorpe. Sous vide er en vacuum-tilberedning, som bl.a. sikrer at kødet steges ved en helt præcis temperatur og samtidig bliver utrolig mørt og saftigt. En teknik, som også praktiseres på aarhusianske Hot Buns. […]

  • Reply
    Gæsteanmeldelse: Mackie's i Århus - Pigen & Pomfritten
    05/01/2014 at 10:00

    […] Læs også hans anmeldelse af Hot Buns i Aarhus her. […]

  • Reply
    Karsten Jensen
    24/01/2014 at 15:39

    Hot Buns er absolut ikke pengene værd

    Første gang vi besøgte stedet var det såmænd udmærket, men anden gang var standarden på maden så dårlig, at vi måtte levne det meste.

    Tjeneren (med armen i slynge) spurgte om maden var god. Da vi svarede nej og fortalte, hvad vi syntes på en pæn og ordenlig måde, forsvandt han bare uden et ord.

    Hot Buns reagerer ikke på mails eller henvendelser via facebook. De lover et svar, men gør intet. Derfor skrev jeg et kritisk indlæg på deres facebook-side, men det blev slettet.

    Andre kritiske kommenterer på facebooksiden bliver fuldkommen ignoreret af Martin Gorritzen!

  • Reply
    Gæsteanmeldelse: Sharks Diner i Århus - Pigen & Pomfritten
    19/07/2014 at 12:01

    […] også hans anmeldelse af Hot Buns  og […]

  • Reply
    Ole Visby
    10/08/2015 at 08:14

    På deres hjemmeside ser man nu kun to adresser, i Kbh og Skagen. Tilsyneladende findes de ikke længere i Århus.

  • Leave a Reply