Anmeldelser Inspiration

De tre bedste Moules Frites

Jeg har tidligere erklæret at fritter kan spises til stort set alt, og udover den klassiske burger og boeuf bearnaise, er moules altså en klar favorit pomfrit-kompagnon. Kombinationen af de friske moules og fedtede fritter er fabelagtig og så skal der selvfølgelig serveres en god aioli til. Her er min top 3 over moules frites.

Der er med garanti mange caféer og restauranter i byen, der serverer dejlige moules frites, men af en eller anden grund, har jeg ikke været så vidt omkring. Jeg har dog prøvet et par stykker i København og så har en enkelt restauration i Arcachon ved Bordeaux i Frankrig en stor plads i mit hjerte.  De er derfor nødt til at være med på listen, for de er uden tvivl de bedste, jeg til dato har fået!

Nu, hvor sommeren nærmer sig, skal jeg helt sikkert selv eksperimentere mere med Moules marinières – den klassiske opskrift med hvidvin og skallotteløg, smør og persille. Dén version, jeg fik i Arcachon var desuden krydret med karry, hvilket smagte skønt.

Top 3: Moules frites

Følgende er et udsnit af de bedste moules frites, jeg til dato har fået, de to på Københavnske caféer og den tredje som inpiration. DEtte kan jo passende være en anledning til også at begynde at anmelde kategorien: moules frites, og todo-listen her er lang. Jeg har i dén anledning i sinde snart at besøge den lille franske Café Nice i Nansensgade.

#3 Café Overfor

Pris: 125 kr.
Rosenørns Allé 32, Frb. C
www.overfor.dk

Moules Frites - Overfor

Sidste sommer skiftede caféen ved Forum (som også tidligere har heddet Metro Bar og Munchies) navn til Café Overfor. I sommer serverede de moules frites udenfor i solen som perfekt sommerspise, og jeg håber de kommer på menuen igen til sommer. Til prisen 125 var muslingerne fine, og fritterne var dejligt sprøde og serveret med en perfekt aioli.

#2 Café Sokkelund

Pris: 169 kr.
Smallegade 36E, 2000 Frederiksberg
www.cafe-sokkelund.dk

Moues Frites Sokkelund

Café Sokkelund er et lille fransk åndehul af en Københavner-café. Som del af deres klassiske brasserie-menu indgår moules frites naturligvis også. Og eftersom Sokkelund laver nogle af de bedste fritter, jeg til dato har smagt, er deres moules frites selvsagt et besøg værd.

#1 Arcachon, Bordeaux

Moules Frites - Bordeaux

På en lille strandpromenade i Arcachon fik jeg serveret mit livs bedste moules frites. Muslingerne var som nævnt marineret med en smule karry også, hvilket gav et godt pift til retten og noget jeg vil forsøge at eksperimentere med selv. Dét jeg desuden var begejstret for var at muslingerne var tilpas små og delikate, – jeg er ikke så tosset med når krabaterne er for store og seje.

Jeg glæder mig til det bliver sommer, så man kan mæske sig i muller og fritter på fortorvscaféer i byen – og kom gerne med tips til, hvor man finder byens bedste moules frites!

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Morgenmaden overfor - Pigen & Pomfritten
  01/05/2013 at 16:21

  […] har tidligere omtalt deres udendørs sommerservering med dejlige moules frites, og der er også vanligt et leben uden lige. Særligt er at bemærke at stedet åbner allerede kl. […]

 • Reply
  Moules frites a la Sokkelund - Pigen & Pomfritten
  02/09/2013 at 17:17

  […] postede for nogle måneder siden min top 3, hvor jeg også svor at jeg ville komme videre omkring i de Københavnske moules over sommeren. Det […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.