Anmeldelser Burger

Tight rammer ikke plet i mit burgerhjerte

Tight4

Det er ikke første gang, jeg slår vejen forbi Tight i Hyskenstræde – caféen, der samler køkkener fra både Canada, Frankrig og Australien – og med succes. Jeg smagte deres burger lige da de åbnede (for snart tre år siden) og allerede dengang var den noget for sig selv. Der er vist ikke ændret noget siden da, og Tights version har også fået rosende ord med på vejen fra flere kanter.

Og før jeg kommer med mit “naaah, I don’t see it” (for jeg er altså bestemt ikke enig i, at Tight laver byens bedste burger), kommer der først en lille hyldest til Tight – for der er meget andet de gør rigtig godt.

Tight

En usædvanlig og hyggelig café

Tight er ikke en klassisk københavnercafé. Fra du træder indenfor kan du mærke, at der venter dig noget andet end brunchtallerkener og tunsalater. Indretningen er både hyggelig og hip, betjeningen afsindig sød og meget opmærksom – hvilket desværre er lidt usædvanligt for caféer i København.

Menuen er som sagt et sammensurium af køkkener – en kombination, der let kunne være endt i en pærevælling af usammenhængende retter. Og du kan da også vælge imellem alt fra foie gras og fransk løgsuppe til schnitzel, pasta og surf’n’turf (som iøvrigt er meget anbefalelsesværdig!).

Men de efterhånden mange retter, jeg har smagt på Tight, har alle været i topkvalitet og med et særligt twist, der gjorde Tight værd at besøge igen.

Tight7

Så det er ligesom lagt fast, at både servicen og maden er iorden. Og det er heller ikke kvaliteten af burgeren, der gør, at jeg ikke hopper med på Tight-burgervognen.

Den originale burger rammer ikke mit burgerhjerte

Tight skal bestemt også have point for deres originalitet i burgeren – jeg har ikke fået en lignende burger andre steder. Men den er simpelthen for langt fra min opfattelse af, hvad en god burger skal være – også selvom den nu har fået tre forsøg til at vinde mit hjerte.

Tight2

En klassisk hakkebøf med smeltet emmentaler er serveret i en hjemmelavet foccacia med stegte svampe, løg, bacon, salat og tomat. På siden  er ristede kartofler med persille (husker jeg dem som) og hjemmelavet aioli.

Burgeren smager godt, ingen tvivl om det – men der er også mange forskellige og kraftige smagsindtryk i den kraftigt smagende foccacia, de stegte svampe og hvidløgstunge aioli. Faktisk er det, der smager af mindst, bøffen. Den er fint stegt, men forsvinder lidt i ost og – igen – den overdøvende bolle.

Tight5

Jeg mangler også noget sprødt i burgeren, da salaten er noget krølsalat af en slags, som ikke gør meget væsen af sig. Og så behøver jeg vel næsten ikke kommentere på at kartoflerne burde have været sprøde fritter istedet.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Så alt i alt er det egentlig en god burger med råvarerne og tilberedningen i orden. Den er original, men den rammer bare ikke mit burger-hjerte, som i sidste ende banker for noget lidt mere klassisk.

Smagsindtrykkene er i hvert fald for kraftige – i for mange forskellige retninger – for mig, men derfor kan jeg ikke argumentere imod, at Tights burger er af håndværksmæssigt høj kvalitet.

Prisen på 140 kr. er i dén forstand egentlig også ok, men man vil nok blive skuffet, hvis man forventer en “rigtig” amerikanerburger til dén pris.

Har du smagt Tights burger og rammer den plet i eller forbi dit burgerhjerte?

Tight3

Tight8

Lokation

Tight ligger i Hyskenstræde 10 i indre by. Find dem på deres hjemmeside her.

Tight rammer ikke plet i mit burgerhjerte3.0625Pigen2014-02-21 15:00:45Tights burger er af mange blevet udnævnt som én af byens bedste. Men af en eller anden grund rammer den bare ikke mit burgerhjerte. Der skal dog ikke herske tvivl om, at både kvalitet, håndværk og service er i top -så selvom den ikke rammer mit hjerte, kan den måske ramme dit.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anders
  21/02/2014 at 21:20

  Tjah, jeg synes ihvertfald at Tight har en af de mest bedste burgere i kbb. Den er ikke klassisk – men utroligt velsmagende.

  Og når det så er sagt, så er jeg meget enig i resten af dine anmeldelser :)

  • Reply
   Pigen
   23/02/2014 at 20:58

   Hej Anders. Tak for din mening. Jeg tror bestemt, at Tights burger deler vandene. Kvaliteten er i top, ja, men jeg er ikke nu enig i at den er velsmagende.

   Jeg synes den stikker i lidt for mange krydderi-retninger med bolle, fyld, fritter, og dip – alt sammen rigtig godt alene, men sammen bliver det for kraftigt og for meget. For mig.

   Men det er godt at høre, at du er enig i mine burgerholdninger derudover :)

 • Reply
  BurgerJunkie
  23/02/2014 at 10:31

  Tusind tak for anmeldelsen, fuldstændigt det samme som jeg har tænkt om den. Smagen er rigtig god, men på en eller anden måde er det ikke et sted jeg nogensinde ville komme tilbage for at få fat i “burgeren”.

  MvH
  BurgerJunkie

  • Reply
   Pigen
   23/02/2014 at 20:59

   Nemlig, ja :) Prøv tilgengæld deres Surf’n’Turf, pasta eller moules frites – det er altsammen i topklasse!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.