Anmeldelser Restaurant

Tøseaften på Toldbodens Havnegrill

Toldbod5

Ferie-stemning på havnen

Toldboden Havnegrill ligger på Nordre Toldbod og byder på ægte sommerstemning, når vejret er til det. Selvom man stadig befinder sig midt i København, kan man alligevel få en ferie-følelse, når man sidder dér på borde/bænke, med havvind i håret, sol i ansigtet og en dejlig duft af grill. En perfekt lokation for fire kollegaer på “kølig-hvidvin-og-fish’n’chips”-mission denne forårsaften.

Toldbod

Høflig selvbetjening

Konceptet på havnegrillen er som på en traditionel grillbar: du bestiller og betaler ved disken (indenfor); får udleveret en lille chip, som bipper, når maden er klar; og du henter og bringer selv dine drikkevarer og mad til bordet. Menuen byder på alt fra pølsebræt til lakserillette, og sidste sommer prøvede jeg deres pil-selv-rejer, som var skønne. Der var ikke nær så mange mennesker, som man ellers kan opleve på en rigtig sommeraften – dér kan det være svært at få bord og køen være lang.

Fisk og fritter

I dag blev der bestilt fire gange fish’n’chips med ærtepuré til 135 kr/stk., samt en flaske chardonnay, som vi nåede at nyde et enkelt glas af inden maden var klar. Toldbod4 Anretningen er fint pyntet med en frisk radisse, men ellers er der ikke meget andet på bakken end friturestegt fisk og fritter ditto. På siden serveres en frisk ærtepuré, som smager dejligt, men vi manglede virkelig det sure modstykke, som man ellers får fra den klassiske tatarsauce eller remoulade, så vi måtte ind til disken og hente hjemmerørt remoulade (af to omgange) – vel at mærke uden ekstra beregning. Toldbod6

Kedelig smag af friture

Fisk og fritter så nok bedre ud end det smagte, – forstå mig ret, det var rigtig fint – men efterhånden bliver munden bare meget mæt af den friturestegte smag. Fisken var dejligt sprød og man kunne fornemme den friske fisk, men smagte altså meget af friture. Fritterne var desværre også lidt melede og uinteressante. Ærtepuré (og remoulade) tilførte retten den nødvendige friskhed og syre. Til dessert smagte vi “dagens kage”, som var en skøn (og tung) chokoladekage, samt en kop kaffe, der dog mest af alt smagte af mælk. Toldbod12

Min anmeldelse
Fisk
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:
Selvom Toldbodens Havnegrill udgiver sig for at være en gourmet-grill, er deres fish’n’chips nok ikke meget anderledes end hvad du vil finde på enhver anden havnegrill. Det er muligvis svært at krydre netop en ret som fish’n’chips op, men første skridt ville efter min mening være hjemmelavede fritter. Nu er denne vurderingen udelukkende baseret på denne ene ret og jeg skal klart tilbage og smage rejerne (som jeg husker som fantastiske) igen og måske endda prøve deres lakserillette eller steak frites.

Toldbod9

Toldbod10 Toldbod8 Toldbod13 Toldbod15 Toldbod16 Toldbod14

Lokation

Havnegrillen ligger på Nordre Toldbod 24, find deres hjemmeside her.

Tøseaften på Toldbodens Havnegrill3.3333333333333Pigen2013-05-11 18:10:11Toldbodens Havnegrill er sjovest i solskin, hvor du på bænke eller i strandmøbler kan nyde havnemad “deluxe” i form af kølig hvidvin, pil-selv-rejer og fish’n’chips – med en perfekt udsigt til Operaen og havnen.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna Rosenheim
  11/05/2013 at 18:16

  Din blog gør mig tyk jo – alle de cravings jeg får af billederne ;)

  • Reply
   Pigen
   11/05/2013 at 19:44

   Haha, det er jeg glad for at høre – tror jeg nok :)
   Der bliver godt nok også spist lidt pomfritter for tiden! I aften har jeg dog fået gazpacho – en sund spise, som forhåbdentlig også giver cravings når den kommer på bloggen ;)

 • Reply
  Sommertid i København - Pigen & Pomfritten
  30/03/2014 at 10:00

  […] Læs min anmeldelse af Toldbodens Havnegrill her. […]

 • Reply
  Dorthe Mikkelsen
  22/04/2014 at 08:26

  Og så alligevel; TGV Café i Aarhus og Henne Kirkeby Kro med Paul Cunningham i spidsen laver Fish and Chips, der er noget helt helt andet ;-)

  • Reply
   Pigen
   27/04/2014 at 13:59

   Hehe, ja, det har du nok helt ret i!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.