Anmeldelser Restaurant

LêLê: Kejserkøkken for enhver smag

Le Le

Introduktion til det vietnamesiske gadekøkken

LêLê introducerede mig for det vietnamesiske køkken for første gang for snart mange år siden. Vi er efterhånden alle fortrolige med asiatisk mad i form af både japansk, kinesisk og thailandsk, men med LêLê åbnede der sig pludselig en ny verden af friske og lette retter med helt nye smagsnuancer. Siden er der også åbnet mange andre vietnamesiske restauranter i København, men jeg synes nu at LêLê formår at holde niveauet.

Dog er restauranten, som egentlig åbnede som et billigt gadekøkken, efterhånden blevet mere mainstream og bistro-klassisk og priserne har fulgt samme tendens. Stedet er knapt så Vesterbro-hipt, som for nogle år siden, og du kan nu også bestille bord – hvor du førhen pænt måtte stille dig i kø og vente op mod 30 min. i baren på et bord.

Tilgengæld har LêLê udvidet med et par “Street Kitchens” i City og på Vesterbro, hvor priserne og stemningen måske er meget lig ovenstående beskrivelse. Et par besøg, jeg endnu har til gode.

Le Le6

En anretning med alverdens smagsnuancer

Vi var to (sultne) piger med begejstring for LêLê’s små anretninger af friske og stegnte forårsruller og wontons, så vi bestilte hver en “Sadec Menu”. Tjeneren gjorde os ellers fint opmærksom på at der ville være rigeligt mad til to små piger, men vi insisterede. Vi var jo sultne!

Anretningen besod af råmarineret laks, wontons med kalkun og krabbekød, Hanoi kødboller, forårsruller med svine- og krabbekød, samt friske ruller med hhv. tigerrejer og svinekød, og roastbeef og papaya. Menuen kostede 360 kr. Dertil fik vi to Tiger øl fra fad.

Le Le2

Og der var da også rigeligt mad, som vi fik gjort et betydeligt indhug i. Vi havde ikke kunnet klare os med en enkelt, men hvis man fx kunne tænke sig også at prøve nogle af de mange andre fristelser på kortet, kan man også sagtens dele menuen som en (stor) forspise. Jeg har fx før prøvet deres grillet oksekødssalat som klart også er anbefalelsesværdig!

Le Le3

Ikke en finger at sætte på maden

Den råmarinerede laks var fantastisk, stærk og krydret og perfekt at starte på. Derpå smagte vi skiftevis én af hver af de mange forskellige snacks og dertilhørende dyppelser. Sprøde og smagfulde wontons blev dyppet i fiskesauce, kraftfulde kødbollerne i chilisauce, klassiske forårsruller i den salte soya og (favoritterne:) de friske ruller i enten fiskesauce eller hoisin sauce.

Min anmeldelse
Mad
Drikke
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Alt sammen lækkert og smagfuldt på hver sin måde, og det var fint at kunne sidde og smage lidt hist og hér, som med sushi, efter hvad smagsløgene nu sukkede efter. Og så elsker jeg at kunne sidde i flere timer og snacke af den samme mad, mens snakken kører med en god veninde.

Der var desværre absolut ingen plads til dessert, hvor to specielle retter ellers nemt kunne have fristet: earl grey sorbet og sort sesam is. Istedet blev det til to kopper kaffe.

Gadekøkkenet har mistet sin charme

Serveringen på aftenen var ret elendig – uopmærksom og ucharmerende, og vi måtte vente længe på at få tjenernes opmærksomhed ved både bestilling af mad, ekstra drikkervarer og endeligt for at kunne betale. På dén måde har stedet måske mistet lidt af sin oprindelige charme, men der var tilgengæld ikke en finger at kunne sætte på maden.

Le Le8

LêLê ligger på Vesterbrogade – lige ved det Ny Teater – find dem på deres hjemmeside her.

Le Le7

LêLê: Kejserkøkken for enhver smag3.3Pigen2013-06-02 19:54:03LêLê serverer suveræn vietnamesisk mad, med enkle og friske retter, der kan friste ethvert smagsløg. Med årene har spisestedet måske mistet lidt af den oprindelige gadekøkken-charme, ligesom priserne også er skruet i vejret – men kvaliteten holder stadig!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.