Anmeldelser Burger

Gensyn med Vesterbros Originale Burgerrestaurant

Vesterbros Originale Burgerrestaurant var faktisk den første (måske lidt sparsomme) burgeranmeldelse, jeg lavede på bloggen. Jeg var sidst forbi i efteråret 2012, og det er jo efterhånden noget tid siden. Der var derfor god grund til at besøge VB-burgers igen og måske også give en lidt mere udførlig anmeldelse.

Kvalitetstjek af Vesterbros Burgerbar

Jeg var allerede i 2012 begejstret for den (dengang) nyåbnede burgerbar, der med simplicitet forsøgte at gøre tingende på deres egen måde. Restauranten er indrettet råt i gamle saunalokaler, med klinker på væggene og en minimalistisk indretning, der passer godt til den moderne, amerikanske stil, man også oplever i burgerne.

Vesterbros Originale Burger5

Det var torsdag og burgerbaren var stuvende fuld. Derfor er det sikkert en god idé at bestille bord – hvilket vi også havde gjort, da vi var et selskab på seks.

10 sikre burger-varianter

Der er både klassikere og originale varianter på menukortet – alle i priserne 85-99 kr. Der var bl.a. “den stærke”, som var en favorit ved mit sidste besøg – med avokado, chili og cheddar; “den spændende” med aubergine-relish, pesto og parmesan; og “den originale” med bacon og cheddar. Jeg valgte i dagens anledning “den originale med kant”: onion rings, coleslaw og cheddar.

Og da vi var en del omkring bordet kunne vi også sagtens benytte os af VB-burgers tilbud på tilbehør og dips og prøve lidt forskelligt. Der slags tilbehør koster 80 kr og tre slags dip 25 kr.

Vesterbros Originale Burger3

Der var fin tilfredshed med burgerne omkring bordet. De forskellige varianter var differentierede og der lod til at være en tanke eller idé bag hver sammensætning. Mit valg – med coleslaw og onion rings – smagte rigtig dejligt og de sprøde, fedtede onion rings stod godt til den friskere kål.

Bøffen stod ikke mål med forventningerne

Dog var jeg endnu engang skuffet over bøffen. Den var hverken særligt smagfuld eller godt stegt – den var tør og kedelig. Ærgeligt, for med mange af de andre elementer i top, er det synd at bøffen – som en så vigtigt faktor – skal trække helheden ned.

Bollen var en udmærket sesambolle med en lidt sej krumme – bedre end jeg husker den ved mit sidste besøg. Og fyldet, som udover løgringe og kål også bestod af salat, løg og tomat, var dejligt og friskt.

DSC_673Vesterbros Originale Burger44

På kortet står alle fritter (fem varianter samt onion rings) som hjemmelavede, ligesom dippene, som der også er et bredt udvalg af. Jeg er en sucker for twister fries, og selvom de miskendeligt lignede dem, jeg selv kan finde på at ryste ud af en pose, så smagte de nok lidt bedre.

Dippene – og her fik vi prøvet en masse forskellige af, bl.a. aioli, chili, bearnaise og bbq – var i særdeleshed gode og smagte hjemmelavede.

Vesterbros Originale Burger

En lille detalje som jeg især godt kan lide ved VB-burgers – og som gør oplevelsen til noget andet – er at de serverer alle drikkevarer i klassiske ølkrus, der er frosset ned. Hvadenten du bestiller en cola, fadøl eller (favoritøllen) Ale no. 16, så bliver den serveret således og holder sig kold. Fint.

Vesterbros Originale Burger7

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Det var en fin aften på Vesterbros Originale Burgerrestaurant, men restauranten var nok desværre lige proppet nok.

Jeg var faktisk hæs(!) dagen derpå, fordi det var så svært at føre en samtale i det høje støjniveau og den dårlige akkustik.

Burgerne var desværre ikke helt i top, men bestemt blandt byens bedre burgerudvalg.

Om de gør det bedre eller værre end Cocks & Cows, Haché og Halifax er måske en smagssag, men der er alligevel små, fine detaljer, der gør at VB-burgers skiller sig lidt ud fra mængden. Og ville jeg komme forbi igen? Ja, helt sikkert!

DSC_67Vesterbros Originale Burger644

Lokation

Vesterbros Originale Brugerrestaurant ligger i den farverige ende af Istedgade mellem Gasværksvej og Viktoriagade. Find dem her.

Vesterbros Originale Burger8

Vesterbros Originale Burger9

Gensyn med Vesterbros Originale Burgerrestaurant3.625Pigen2014-02-01 16:58:51I december blev det til et gensyn med Vesterbros Originale Burgerrestaurant. Og burgerbaren får også point for originalitet og opfindsomhed, men igen, ligesom ved mit besøg i 2012, trækker kvaliteten af bl.a. bøffen ned.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Cecilie B
  01/02/2014 at 18:46

  Du må og skal bestille ‘Den friske’ næste gang. Perfekt afbalanceret løgkompot, frisk mozerella og en super pesto. Jeg vil gå så langt som til at sige, at den sammen med twisters og bernaisemayoen er mit yndlingskøbenhavnerburgermåltid – og det siger jo alligevel en del! Det er da super ærgeligt, at det er gået sådan med bøfferne begge gange, du har været der. Jeg har faktisk haft den omvendte oplevelse, begge gange har de været lækre og medium-rare på den gode, saftige måde.
  Og jeg er helt enig, det er for sejt med de ølkrus (selvom jeg kom ude fra kulden med de koldeste fingre sidst – det hjalp de ikke ligefrem på :))

  Er vild med din blog og dine burgerguides!

  • Reply
   Pigen
   05/02/2014 at 10:05

   Hej Cecilie

   Tak for de søde ord – og tak for anbefalingen, det lyder sør’me også som en lækker variant!
   Og ja, det lader til jeg har været lidt uheldig med bøfoplevelserne, desværre. De må have en chance til en dag :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.