Jeg har endnu ikke besøgt Grillen Nørrebro i anmeldelsesøjemed. Jeg var forbi til deres åbningsreception, hvor jeg dog ikke syntes de beskedne serveringer lagde op til en decideret anmeldelse.
Og så har jeg en anden gang været forbi – uden kamera – til en vegetarburger, jeg heller ikke mente gav et retvisende burgerindtryk. Måske ønsker jeg virkelig, at Grillen skal overraske mig positivt (fordi jeg især elsker navnet). Men indtil nu er det altså ikke rigtig lykkedes.
En helt anden prisklasse
Grillen lægger ikke skjul på deres facon: gode burgere til en endnu bedre pris. Og de er vist egentlig også nogle af de billigste burger, man kommer omkring i hovedstaden (89 kr.), som stadig består af en hjemmelavet bøf (og ikke en færdigpakket frostbøf). Men med en billigere pris må også følge en lavere kvalitet af råvarer. Derfor kan det være svært at sammenligne Grillens burgere med nogle i en helt anden prisklasse (ex Mash og Sokkelund til 150+ kr). Ikke desto mindre er det præmissen.
Grillen Nørrebro er den sidste ud af fem takeaway-burgere igennem RoomService, som jeg har anmeldt her på bloggen. Jeg har her skrevet lidt om, hvordan jeg vil gå til kategorien “takeaway-burgere”, da der er faktorer, der gør det svært at sammenligne disse med burgere, man spiser ude i byen.
Hvad fik jeg:
- Nutty Goat burger
- Cheesy O burger
- Chili Fries og Curly Fries
- Chili Mayo og Estragon Mayo
Tydelige mén fra transporten
Burgerne blev leveret i klassisk grillbar-indpakning, som desværre ikke rigtig havde gjort noget godt for maden. Mit gæt er, at flamingobakken har holdt godt på varmen – men også fugten, for fritterne var desværre ret bløde og især underbollen var fuldstændig svampet.
Overbollen var så tilgengæld brændt i den ene side og af samme grund lidt for sprød. Pest eller kolera.
Fritterne var tydeligvis en købevariant fra frost og ikke noget særligt. Selvom jeg ellers normalt er fan af købe-curly fries, var disse melede og kedelige, mens chilipulveret på chili fries var en tand for stærkt til mig.
Faktisk langt stærkere end den tilhørende chili mayo, som sammenlignet med fritterne nærmest var en mild, lille sag.
Estragon-mayoen smagte derimod dejligt af estragon, og var nok den eneste grund til at jeg blev ved med at spise af fritterne.
Fyldet trækker burgeren op
Tilgengæld – og nu kommer vi til dét, der hiver bedømmelsen op – var bøffen perfekt stegt og havde en rigtig god smag. Hertil var fyldet i begge burgere godt komponeret.
Der var bløde løg og syltede agurker i Cheese O, samt en god, cremet gedeost, samt mandler og æble i Nutty Goat.
Og så var der rigeligt af det – fyldet – og med det havde man et indtryk af, at der ikke var sparet på noget. Det opvejede klart den kedelige oplevelse med både bolle og fritter.
Min anmeldelse Bøf Bolle Fyld Fritter Tilbehør Friskhed Indpakning Samlet:
Altså var Grillens burger lidt en blandet fornøjelse for mig. Som beskrevet tidligere holder Grillen priserne lavt, hvilket unægteligt også kan smages på kvaliteten.
Men jeg undrer mig over – hvis jeg tør kommentere på prisen – hvorfor man vælger at investere i købeboller og -fritter, istedet for at bage det selv.
Sidstnævnte er både lækrere, og jeg formoder også billigere – men måske har jeg ikke nok indsigt i indkøbspriser på den slags til at kunne vurdere dette.
Men det havde i alle tilfælde klædt Grillens burger, at der var kræset lidt mere for burgerbolle og pomfritter, for det er synd at disse to, ret væsentlige faktorer, skal trække ned for en ellers fin bøf og et rigtig godt sammensat fyld.
Bestil en burger fra Grillen Nørrebro igennem RoomService her.
4 Comments
BurgerJunkie
26/04/2014 at 17:36Ja, den har i forhold til de andre ihvertfald ikke udseendet med sig. :-) Tror et retvisende udgangspunkt ville være også lige at finde en grillbar med udbringning i nærheden som har en “hjemmelavet” burgermenu på kortet og anmelde den op imod dem her.
Dog kan jeg ikke forstå den kan få 2 for indpakning, selv min lokale nørrebro grillbar hvor jeg kun henter burger når jeg ikke orker at gå længere end rundt om hjørnet (læs: tømmermænd) prikker huller i den. For flamingo kasserne er absolut noget af det værste du kan proppe pomfritter ned i.
Selvom du har fået det udleveret som blogger, ville det også være rart med dine pris / value-for-money i de her anmeldelser. For skal jeg være helt ærlig, så er der ikke nogen af dem som jeg umiddelbart ville købe til noget nær deres pris i restauranten efter at have set billederne. Så vil jeg hellere gemme det til en dag hvor jeg kan tage derind.
BurgerJunkie
Pigen
27/04/2014 at 00:47Det er klart en fejl, at den havde fået to stjerner på indpakningen – denne var jo netop grunden til, at bollen var svampet og fritterne bløde. Så tak fordi du lige pointerede det – det er hermed rettet.
Jeg har godt tænkt på at sætte prisen på, og vil lige overveje at gøre det, når jeg inden længe laver et indlæg som opsummerer takeaway-burgerne. Jeg er bestemt heller ikke færdig med kategorien.
Der er, som du skriver, mange forskellige typer burgere – og jeg synes egentlig at grillburgere bør havde deres egen kategori. De er så langt fra, hvad jeg normalt ville kategorisere for en god burger – men dermed ikke sagt, at det ikke kan være en fremragende spise. Jeg fornemmer dog, at jeg snart kommer til at have virkelig mange forskellige kategorier – for hvor hører junk-burgerne så fx hjemme (McD, Burger King m.fl.)? :)
BurgerJunkie
27/04/2014 at 20:17Jeg ville nok ikke have lavet flere kategorier. For så bliver det uendeligt svært at forholde sig til det eneste væsentlige spørgsmål for de her roomservice takeaway’s. Hvilket for mig er:
“Er det værd at betale den her mængde penge for det produkt man ender med at indtage.”
Derfor har jeg som sådan heller ikke noget imod at man ville kunne sammenligne direkte imellem hvad du, med din smag og dine præferencer, bedømmer hhv. halifax, halifax roomservice og f. eks. den lokale grill eller McD. Læste et rigtig godt interview med en af de mest kendte madkritikere herhjemme, og han nævnte at man skal turde være kritisk og give dårlige bedømmelser. Så når du har f. eks. sokkelund og salon 39 som udgangspunktet for din toppræstation når det kommer til burgere, som serveret i restauranten. Så er det helt i orden at gå helt ned på 1, hvis du føler det er hvad en bestemt burger fortjener i forhold til det udgangspunkt. For når du i din reference ramme for de her take away burgere allerede har så mange kritikpunkter, men de alligevel scorer relativt højt (trods høj pris) så begynder det at klinge lidt hult til sidst. Hvorimod hvis du holdt dem op imod burgeren serveret frisk, på stedet og kun fokuserede på selve “måltidet” og dets kvalitet (ikke stemning, betjening, service, stolens komfort osv) så kan du jo sagtens have en takeaway burger der scorer 2½-3 ud af 5, men hvor selve anmeldelsen egentlig ender på “god takeaway burger”.
Puh, det var alt for meget tekst. :-)
Pigen
27/04/2014 at 21:31Jeg værdsætter virkelig din mening, men jeg er bestemt ikke enig. Jeg vil så vidt muligt gerne undgå at sammenligne pærer og æbler, og det mener jeg man gør med grill-, fast food- og gastroburgere.
Netop fordi der er så mange andre faktorer, der spiller ind i om en takeaway-burger er god, mener jeg det vil være unfair at stille den lige op overfor en burger, som nydes på en stemningsfuld café med betjening og mad, der serveres direkte fra køkkenet.
Jeg er godt klar over, at mine vurderinger af de fem takeaway-burgere er høje, men jeg prøver heller ikke at ramme en median i mine anmeldelser. Jeg var selv positivt overrasket over alle fem burgere, og det synes jeg også skal skinne igennem.
Jeg vil påstå at grunden til, der ligger så få burgere på bundniveauet af mine lister, er fordi jeg simpelthen undgår de steder, der serverer de virkelig tarvelige burgere (jeg har dog ramt et par stykker). Der skal sgu også være lidt nydelse i at drive en burgerblog, og der er virkelig mange caféburgere derude, som jeg nok skal nå forbi på et tidspunkt :)