Det er først nu, som jeg skal tila t skrive min anmeldelse, at jeg opdager, at Antons Spiseri faktisk også ligger på Frederiksberg. Jeg havde ikke hørt om hverken dén eller caféen på Islands Brygge før min veninde inviterede os forbi en onsdag aften.
Som fortalt er caféen rigtig hyggelig (omend lidt tom denne onsdag aften), indrettet i dagligstue-stil med bogreoler og gamle billeder. Og enkelte, lidt skørere billeder, som legede lidt med tyngdekraften..
Tanker om burgere
Menukortet er tilpas afgrænset til et par enkelte og varierede hovedretter, samt en ugentlig dagens ret – i skrivende stund hakkebøf med bløde løg, agurkesalat og brun sovs. Bordet valgte burgere, og netop hér er det måske vigtigt at differentiere caféburgere – eller københavnerburgere – fra (mine elskede) amerikanerburgere.
For selvom der i min verden er klasser til forskel fra de burgere, du spiser med kniv og gaffel; som fås i et utal af varianter fra thai- til greek-style; og som er så proppede med de nyeste rodfrugter og kompotter, at de skal holdes sammen med en “burger-pind”.. Til en klassisk bacon-cheese burger; som spises med fingrene (ja, det smager bedre!); og som for hver bid smelter sammen på tungen i et fantastisk sød-salt-syrligt sammensurium.. Burger heaven!
Min anmeldelse | |
---|---|
Bøf | |
Bolle | |
Fyld | |
Fritter | |
Tilbehør | |
Betjening | |
Stemning | |
Value for money | |
Samlet: |
Og med dén smøre slået fast, kan jeg med rette konkludere, at Antons Spiseri serverer en rigtig god burger indenfor den første kategori. En blød bolle, som måske var lidt for langt i den italienske retning til min smag, men som egentlig fungerede godt til burgeren.
En bøf, som var fint stegt og med en ganske fin smag. Søde og bløde løg, en god ost og frisk tomat, salat og agurk (sidstnævnte kunne jeg dog godt have udskiftet med en syrlig variant).
Fritterne så umiddelbart kedelige og tørre ud – og havde en usædvanlig tykkelse, eller mangel på samme – men de var super sprøde og smagte godt og hjemmelavet. Hertil en udmærket aioli og ketchup på siden.
Så jeg var ganske positivt overrasket over Antons burger, og selvom den lå tungt i maven, var vi et par stykker, der havde spottet den “Lune chokoladefondant – med blødende hjerte” på kortet – så dén skulle vi naturligvis smage.
Udover at den godt kunne have klaret en frisk klat vanilleis på siden, var både den og kaffen også lige i øjet.
Gedigen caféburger
Alt i alt en rigtig fin aften på Antons Spiseri, som jeg sagtens kunne finde på at lægge vejen forbi – måske på Frederiksberg næste gang. Burgeren var måske ikke særligt original eller skelsættende, men den var godt stykket sammen og af en ordentlig kvalitet – en god, gedigen caféburger.
Skal man klandre den for noget er 150 kr. nok lige i overkanten for en burger af dén karakter.
Find de forskellige lokationer på Antons Spiseri’s hjemmeside her.
1 Comment
Caroline
06/03/2014 at 09:51Nu bor jeg selv på Islands Brygge, og mit favoritsted er klart café Alma når det kommer til bryggens bedste burger. Har du prøvet den?