Anmeldelser Morgenmad

Sikker brunch-servering på Sokkelund

Sokkelund Brunch 8

Sikker fransk brasserie-mad

Det er altid en fornøjelse at besøge Café Sokkelund, som serverer gedigen fransk brasserie-mad, og én af de bedste burgere, jeg til dato har smagt (den er på todo-listen inden for de næste par uger). Jeg har desværre ikke været så meget rundt på kortet idet jeg har en forfærdelig vane for altid at vælge retter, jeg har prøvet før og som jeg ved holder.

Jeg kan dog bestemt vouche for deres Chevre Chaud og Moules Frites – Sokkelunds fritter har en helt speciel plads i mit hjerte og har også lagt inspiration til mine ovnbagte pomfritter.

Men denne lørdag stod den på morgenmad med en veninde, og således valgte vi begge Sokkelunds brunch (ja, jeg ved godt at jeg tidligere har beklaget mig over dette begreb, men det er nu engang hvad man har at vælge på de fleste Københavnske caféer..). Men Sokkelunds Brunch er dog også langt over standarden for café-brunches.

Brunch efter temperament

Man kan vælge mellem tre brunch-varianter: Sokkelund, Hangover og den Lette, alle som navnene antyder, til hvert sit temperament. Jeg skal med sikkerhed prøve Hangover en dag, hvor min tilstand matcher betegnelsen, – den består af  yoghurt og pandekager og er så toppet med hamburger(!) og pomfritter, av av av.

Inkluderet i brunch-menuen til 169 kr. er et valgfrit glas juice – kaffen skal bestilles på siden. Der blev valgt en koldpresset æblejuice, en friskpresset appelsinjuice, en cortado og en café au lait.

Kaffe, juice og vand (uden beregning, hvilket er sjældent i disse tider) blev serveret – kaffe og juice var dejlig, men kaffen var desværre ikke så varm, at den kunne holde til at vente på brunchen.

Sokkelund Brunch

Sokkelund Brunch 3

Røræg med pancetta og krydderpølser blev favorit

Brunch blev serveret på tre tallerkener – den ene med fælles røræg, pancetta og pølser – lidt upraktisk – men det sikrede dog at man var fri for den ellers overbebyrdede tallerkenanretning, hvor laks, æg og pandekager ligger i lag.

Min anmeldelse
Mad
Drikke
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Derudover var der ikke en finger at sætte på serveringen: yoghurt med friske bær og sirup var fin, laks med rygeostcreme fantastisk, skinke og salami, samt ostene var dejlige og croissanten smagte som på en fransk fortorvsrestaurant. Pandekagerne var måske en anelse kedelige, mens favoritten endte med at blive perfekt tilberedt røræg med skønne krydderpølser (fra Slagter Lund), og pancettaen fungerede som fint alternativ til den typiske bacon.

Sokkelund Brunch 5

Opsummering

Det eneste minus denne lørdag var lydniveauet, som var ekseptionelt højt, og som jeg ikke mindes lige så generende om aftenen. Priserne på Sokkelund er generelt høje og brunchen er ingen undtagelse. Dog tror jeg efterhånden det er, hvad man må slippe de fleste steder. Er man ikke til den store brunch-anretning, serverer Sokkelund istedet en morgenmadstallerken til 70 kr.

Sokkelund Brunch 6

Sokkelund Brunch 7

Lokation

Sokkleund ligger på Smallegade 36E – find dem på deres hjemmeside her.

Sikker brunch-servering på Sokkelund3.9Pigen2013-04-19 12:00:27Café Sokkelund på Frederiksberg er indbydende fransk og tilbyder (os) frankofiler et måltid i ægte brasserie-stil. Udover måske byens bedste burger, serverer beværtningen desuden en morgentallerken og brunch, som blev afprøvet denne weekendmorgen.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Suveræn Sokkeburger - Pigen & Pomfritten
    29/04/2013 at 21:22

    […] kommer på besøg på weekend-morgener eller onsdag aftener. Jeg har tidligere beskrevet (og rost) Sokkelunds brunchservering, men i virkeligheden startede min kærlighed til stedet, da jeg for tre år siden første gang […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.