Anmeldelser Pizza Takeaway

Bella Italia: et klassisk købehavner-pizzeria

_DSC0927-2

København har ikke så få pizzeriaer, og ved de fleste kan du sætte spørgsmålstegn ved (eller en stor streg over) deres italienske oprindelse. Men på Bella Italia er du ikke i tvivl om pizzebagernes hjemland og pizzaerne smager også derfter: bunden er sprød og smagfuld og fyldet simpelt og lækkert.

Betjeningen er altid venlig og imødekommende (måske især hvis man er pige?), og udover pizzaer sælger de også ud af dejligt, friskbagt brød, pasta og salater, italienske delikatesser og desserter.

Dog skal du ikke regne med at blive udfordret på komposition og smagsnuancer. Kortet indeholder et bredt udvalg af de gængse varianter, og tilmed også dem med ananas (som ikke har meget med italien at gøre), men ikke desto mindre er pizzaerne rigtig fine til prisen og kurerer til enhver tid pizzatrang og tømmermænd.

Bella Italia 4

En Peasana og en Quattro Formaggi, tak!

Vi tog denne aften en Quattro Formaggi og en Peasana med hjem. Sidstnævnte er min klare favorit med salami piccante, frisk parmasanost og rucola salat, mens vi denne aften med tømmermænd også havde en stor trang til masser af ost, hvorfor varianten med de fire oste også kom med hjem. Jeg fandt aldrig ud af præcis hvilke oste, der var kommet på pizzaen, men mit gæt er: mozzarella, feta, gorgonzola, mens den sidste variant må være et mysterium.

Bella Italia 5

Peasana’en var dejlig, som den plejer at være. Den stærke salami går godt sammen med parmesan-osten, mens rucolaens bitre smag faktisk for en gangs skyld (ja, det er ikke min favorit-spise) også tilføjer et fint twist. Bunden var sprød og pizzaen dejlig varm, trods ca. 10 mins transport.

Bella Italia 3

Oste-pizzaen derimod var måske lidt kedelig. Jeg ved ikke hvilken anden form feta ellers skulle komme i på en pizza, men for mig trækker de klassiske tern altså lidt ned.

Min anmeldelse
Bund
Fyld
Komposition
Transport-venlig
Value for money
Samlet:
Jeg har før smagt feta-pizzaer (ja, det er vel egentlige heller ikke specielt italiensk) i Grækenland, hvor den var flydet noget mere ud, hvilket smager rigtig lækkert – og salt – så det havde måske også fungeret bedre på denne variant.

De andre oste smagte dejligt, men jeg havde måske også ønsket at de var delt op med en ost på hver 1/4-del pizza, fremfor at få alle oste samtidig.

Alt i alt en klassisk pizzaoplevelse, som ikke overrasker, ej heller skuffer. Perfekt til en sen søndag aften og rigtig god til prisen!

Bella Italia

Praktisk info

Bella Italia ligger på HC Ørstedsvej 42 på Frederiksberg. Pizzaerne koster i gennemsnit 50 kr. for en almindelig størrelse og 75 kr. for en dobbelt. Desuden serveres der frokostpizzaer til 35 kr.

_DSC0925

Bella Italia: et klassisk købehavner-pizzeria3.3Pigen2013-06-23 16:40:57Bella Italia er nok det bedste pizzeria, jeg er kommet omkring i området ved Forum. Bundene er sprøde, fyldet frisk og af god kvalitet og du bliver mødt med et “Ciao Bella”, hvis du er heldig.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Emma
  23/06/2013 at 17:37

  Man kan nemt se og smage forskel på klassiske pizzaria-pizzaer og Mother, Gorm’s osv…. Pizzaer med ananas, feta og andet gøgl er simpelthen underligt og langt væk fra min verden – overhovedet ikke italiensk, overhovedet ikke autentisk….

  Men med det sagt; En pizza med skinkestrimler, lav-kvali pepperoni samt ananas kan også smage godt. Alt til sin tid.

  • Reply
   Pigen
   23/06/2013 at 18:19

   Jeg er helt enig!

   Der er nok rigelig efterspørgsel på de “danske” pizzaer, hvorfor man mange steder kan finde de lidt obskure varianter på menuen (jeg har fx endnu ikke turde smage en såkaldt bearnaise-pizza)..
   Så for min skyld er det også helt fint at den slags pizzeriaer eksisterer. Det er bare lidt skidt at kalde sig “italiensk” så :)
   Jeg tvivler nu ikke på at Bella Italia er italiensk, men derfor burde de nok stryge ananas og fetaost fra kortet, ja.

   Tak for dit input – kom gerne med flere tips til gode og autentiske pizzeriaer der skal prøves af!

   • Reply
    Emma
    23/06/2013 at 19:05

    Nu har du jo prøvet Gorm’s og Mother, men ellers er jeg selv ret vild med Da Claudio. En rigtig autentisk italiensk ‘ristorante’ med retter som er rigtig italiano. De gør sig godt i kaffe og gode deserter, men specielt deres pastaretter er ‘to die for’…. De har ikke særlig mange pizzaer at vælge imellem, men dem de har er af rigtig god kvalitet. Sådan har jeg det også med burgere; hellere én god hvor restauranten sammensætter deres bud på den bedste i stedet for 10 forskellige burgere… Hellere få ting man brænder for end 10-20 ting som bare laves pga. økonomi.

    Udenfor København kan jeg bl.a. anbefale den lækre Grappa Piccolo i Aarhus. Virkelig lækkert og autentisk.

    • Reply
     Pigen
     23/06/2013 at 23:56

     Fedt! Tusind tak for de gode tips. Har været på Da Claudio for maaange år siden efterhånden, og dér var den i hvert fald god – men det lyder som om den fortjener et genbesøg inden længe.

     Også fedt cool Aarhus-tip. Min kæreste rejser derover ret ofte med sit arbejde, så om ikke andet kan han da lige tjekke det ud :)

     Jeg kunne ikke være mere enig: de bedste burgere jeg har fået har klart været på restauranter der har fokuseret på netop deres version og kun holdt sig til én eller to varianter. Burgerbar-konceptet er sjovt, men ikke dér man får sen bedste burgeroplevelse.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.