Anmeldelser Burger

Cock’s & Cows: en klassisk, Københavnsk burgerkæde

De, der har fulgt med længe ved, at jeg har et lettere anstrengt forhold til burgerkæder (de Københavnske, that is – Shake Shack gør det fortrinligt andre steder i verden, og Tommi’s har bestemt også bevist sit værd).

Men Halifax, Haché, Grillen, Cocks, Den Originale, Bronx og lignende ryger alle ind under kategorien “kvantitet over kvalitet” – i min optik, selvfølgelig. Der er for mange valgmuligheder, for meget mad (på tallerkenen) og en overflod af lokationer eller restauranter, om man vil – vi snakker altså tre forskellige burgerkæder beliggende på Trianglen indenfor bare et par hundrede meter.

Af samme grund frekventerer jeg disse burgerkæder yderst sjældent, hvorfor min opfattelse kan være både forældet og forkert. Der må jo under alle omstændigheder være en efterspørgsel, der kan få kæderne til at løbe rundt og hele tiden udspringe på nye adresser.

Noget for en hver smag

Hvorom alting er, var jeg på Cock’s & Cows SP34 for et par uger siden. Anledningen var bif- og burgeraften med min kusine på 11 år, som heldigvis også er pomfritpige, som jeg.

Når man er flere om bordet med potentielt forskellige lyster og præferencer, er det selvfølgelig en fordel at besøge en burgerkæde som Cock’s & Cows – der er ligesom noget for enhver smag. Men når jeg selv stilles foran så mange valg (burgervariant, bolle, side orders, dyppe – ja, tough life!) går jeg altså oftest efter det simple – det man er sikker på ikke kan gå galt: cheeseburger i blød bolle og fritter til, naturligvis.

Så dét var min bestilling denne aften, og det fungerede ganske godt, når man altså lige ser bort fra serveringen, som var en smule fraværende på en ellers ret stille aften.

Nuvel, burgeren er langt fra på niveau med mine “hellige tre konger” (Gasoline, Jagger, YoBurger), hvor den største differentiator fra mine tre favoritter er kødets kvalitet og måden hvorpå burgeren ligesom smelter sammen til en helhedsoplevelse (hør mig evt. fable mere om den slags i interviewet med Radio24Syv).

En dekonstrueret burger

Cock’s & Cows’ burger er – som mange andre burgerrestauranter, der modtager en ‘lige over middel’-rating – for dekonstrueret (se blot på billederne, hvordan elementerne “ligger ovenpå” hinanden) og iøvrigt helt umulig at spise med fingrene, selvom pomfritpigerne forsøgte.

Men når smagen egentlig er ret god, bøffen stegt godt, bollen blød og fritterne sprøde (også selvom de er hældt ud af en Inco-pose..), skal der ikke meget mere til at gøre mig fint tilfreds på en mandag. Cock’s & Cows får af samme grund også en smule bedre rating end sidst, jeg anmeldte dem (for tre år siden!).

Anmeldelse af Cock's & Cows
  • Bøf
  • Bolle
  • Fyld
  • Fritter & dyppe

Summary

Cock's & Cows har i min optik lidt for mange valgmuligheder på menuen, og de havner af samme grund i kategori med de andre (kedelige) Københavnske burgerkæder med en middelkarakter. Cock's & Cows er rigtig fint til selskaber med forskellige præferencer - det er nemt at bestille bord, der er stort set altid plads, og man kan drikke sig festlig i deres drinkskander på weekend- eller hverdagsaftener.

3.8

Cock’s & Cows ligger efterhånden flere steder i byen. Find deres restauranter her.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Henrik Martin Nilsson
    29/01/2019 at 14:23

    En af de store nedture ved C&C’s bøf, er at de har overladt selve processen til automatisering. De får bøfferne i sous vide, hvori de bare lige skal afsteges. Det er ganske trist.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.