Den kvikke læser har måske bemærket, at min madkærlighed også breder sig til søde sager – særligt dem med chokolade. Og i en måned med slankekure, palæo-kost og nytårsfortsætter, tillader jeg mig alligevel at samle et par af mine bedste chokoladeopskrifter.
Jeg er godt klar over at det er helt og aldeles forbudt at poste et indlæg som dette i januar. Men når alting bliver frelst og går op i træning og nytårsfortsætter får jeg altså lyst til at stille mig i den modsatte grøft. Og især i et vintervejr som dette er man da nødt til at have lidt at “varme” sig på, ikke?
Ikke desto mindre har jeg her samlet et udsnit af mine kage-opskrifter. Nogle sundere end andre. Og så vil jeg på forhånd undskylde for de sarte sjæle, der ligesom mig heller ikke kan stå imod, og som er nødt til lige at have en weekend-cookie for ikke at blive fundstændig vinterdeprimeret.
De sunde: Dadelkugler
Dadler var vel nok det mest hypede “sunde slik” i 2013. Dadelkager, dadelkugler – og det er da også et glimrende supplement til smør og andre forbudte fedtstoffer. Man skal dog nok ikke tro at man ser sig helt fri fra kalorierne.
Uanset om man går op i det eller ej, smager disse dadelkugler bare virkelig godt. Så kur eller ej, prøv denne opskrift og variér den med lakridspulver, appelsin eller andre lækre smagsvarianter.
De lette: Kokosmakroner
Kokosmakroner laver jeg, når jeg har lidt æggehvider til overs (læs: når der er lavet bearnaise eller andre lækkerier). Frk. Jensens opskrift er super-let og kan laves i et snuptag. Og de seje, søde kager er altså altid et hit.
Den bedste: Brownien
Da en kollega for snart nogle år siden medbragte denne sag på arbejdet blev mine års søgen efter den perfekte brownie-opskrift pludselig sat i bero (og tro mig, der er bagt mange chokoladekager og brownies igennem tiden..).
Men denne opskrift er altså den bedste, jeg til dato har smagt. Jovist, du kan nok komme omkring brownies der er både tættere og mere bastante – hvilket bestemt også kan være et plus. Men jeg synes denne brownie klarer sig både fint alene, med friske bær eller til is, som nok ellers er et must til de virkelig grove brownies.
De festlige: Sarah Bernhardt
Jeg fortalte til nytår, at jeg faktisk ikke er så glad for kransekage, men istedet laver disse Sarah Bernhardt kager som alternativ eller supplement til marzipan klassikeren. De er lette at lave og smager helt åndssvagt godt. Så hvis du ikke har forsøgt dig med de små “chokolade-mousse-toppe” skulle du tage at prøve.
De klassiske: Choko cookies
Og når vi er ved klassikerne, så er der jo intet der slå en ægte choko-cookie. Og cookies skal være lige dele sprøde og lige dele seje og bløde, og det mestrer denne opskrift altså.
Samtidig med at den er super let at lave, og så kan du lave rigeligt og gemme en pølse i fryseren lige til at tage op, når lysten melder sig (farligt!). Variér dem med forskellige nødder – eller lav en version (som på billedet nedenfor) med hvid chokolade, ingefær og lime.
No Comments