Kager Opskrifter

Cookies med hvid chokolade, lime og ingefær

Hvid chokolade cookies9

Disse “hvide” cookies bliver knasende og sprøde, mens mine choko-cookies er mere seje og bløde.

Man tager:

(til ca. 14 cookies)

  • 125 g blødt smør
  • 1 dl rørsukker
  • 1 æg
  • 1½ dl hvedemel
  • ½ dl havregryn
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 100 g god, hvid chokolade (hakket)
  • ca. 2 cm revet ingefær
  • Skal fra en usprøjtet lime

Den sure limeskal og den skarpe ingefær tilfører desuden en rigtig lækker modspil til den hvide chokolade.

Hvid chokolade cookies3

Fremgangsmåde:

Rør smør, sukker og revet ingefær sammen og tilsæt ægget til der opnås en ensartet konsistens. Rør dernæst mel, havregryn, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen. Tilsæt den hakkede, hvide chokolade sammen med limeskal.

Hvid chokolade cookies4

Rul dejen til en lang pølse (ca. 5 cm i diameter), pak den ind i bagepapir og frys den ca. 30 min. Den kan også sagtens ligge længere, hvis du ikke skal bruge cookies nu.

Hvid chokolade cookies5

Verm ovnen op til 180 grader og skær rullen i ca. 1 cm tykke cookies. Læg dem på en bageplade med rigelig plads imellem – de smelter ud og bliver meget større i ovnen.

Hvid chokolade cookies6

Bag cookies’ne gyldne i ovnen i ca. 10 min. Konsistensen varierer alt efter hvor meget, du giver dem – ønsker du dem mindre knasende og mere seje, skal du tage dem ud lidt før.

Hvid chokolade cookies7

Hvid chokolade cookies10

Hvid chokolade cookies11

Hvid chokolade cookies8

NB! De forsvinder hurtigt ;)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply