Det sker Festival Inspiration

NorthSide: en festival for musikelskende madører

Northside

På festivaller (.. skriver jeg, som om jeg har prøvet alverdens – selvom jeg indtil sidste weekend faktisk kun har været på Roskilde Festival) er der de seneste år kommet mere og mere fokus på mad, og der opstilles i dag en masse forskellige madboder, med mulighed for nye, lækre madoplevelser.

På Roskilde er der mere end 145 mad- og drikkevareboder og på NorthSide var udvalget også pænt. Maden har fokus på kvalitet, økologi, miljø og så er der virkelig noget for enhver smag: fx tarteletter, rawfood, pulled pork eller pasta.

Selvfølgelig kan man altid diskutere festivalpriser, som generelt ligger i den høje ende for både mad og drikkevarer, men hvis man vælger at lade sine måltider være en oplevelse fremfor ren overlevelse, så mener jeg, at man i langt de fleste tilfælde kan ende med at få noget for pengene.

Northside11

Imponeret NorthSide-jomfru

Min weekend på NorthSide var den første, og selvom dette indlæg ikke skal være en anmeldelse af musik-programmet, så skal NorthSide alligevel lige have ros for en fantastisk godt planlagt festival.

Jeg har som sagt kun Roskilde Festival at sammenligne med, – hvor jeg så efterhånden også har været en håndfuld gange i min snart noget “voksne” alder (ja, jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg ikke syntes det var noget for mig, da jeg var yngre). Jeg er bestemt stor fan af Roskilde og man skal passe på med at sammenligne NorthSide med dét – for det er to helt forskellige festivaler og to meget forskellige oplevelser.

Northside22

Jeg havde måske lidt en formodning om, at NorthSide ville være som Grøn Koncert, bare med et bedre program. Netop programmet var for mig den afgørende faktor for, i år, at vælge NorthSide fremfor Roskilde. Og når jeg skriver at man ikke skal sammenligne de to festivals, så er det selvfølgelig hovedsageligt på størrelsen og dét faktum, at der på NorthSide ikke er camping og mulighed for overnatning.

Men jeg var imponeret over det program, NorthSide alligevel har formået at samle på trods af det betydeligt lavere budget, og selvom jeg manglede den ægte festival-vibe og mere løsslupne stemning, som man får fra campingområdet på Roskilde, så synes jeg alligevel at NorthSide formåede at skabe en unik stemning.

Northside16

Fokus på musikken – uden afbrydelser

Publikum var efter min opfatning ældre og mere musik-engageret. Måske ikke mere musik-nørdet, for du får både længere koncerter og flere “b-sides numre” på Roskilde, mens kunstnerne på NorthSide “kun” havde tid til at fokusere på det seneste album eller de største hits.

Folk på NorthSide kommer tydeligvis for musikken, mens Roskilde for mange handler lige så meget om campingen. NorthSide havde i år tre scener, som spillede skiftevis: yderscener samtidig, midterscenen alene. Derved var der rig mulighed for at “shuffle” fra koncert til koncert og lytte til musik hele dagen, mens du på Roskilde skal planlægge i god tid, hvis du skal til en koncert på Arena, og endnu tidligere, hvis du gerne vil i pitten.

Northside9

Jeg kan se, at jeg vist alligevel er røget ud i lidt af en Roskilde vs. NorthSide-battle – det var egentlig ikke meningen, men det er bare mine referencerammer. Og som man måske kan fornemme, så var jeg virkelig positivt overrasket over NorthSide, som også logistisk imponerede mig med træk-slip-toiletter (ja, så gammel er jeg!), aflåste skabsrum med strøm og stik til opladning af mobiltelefon (hvor smart er det ikke!?), udlevering af regnslag, samt fine livefeeds på scene-skærmene med instagram-billeder og twitter-updates. Men nu til maden og musikken..

Hipster-hotdog og bacon-burger

Fredag ankom vi, da musikprogrammet gik på kl. 13 (eller Tom Odell var forsinket, så programmet gik i gang lidt senere end forventet), men tidspunktet var perfekt til en frokost i solen: Drudenfuss’ gourmethotdog med det hele.

Northside21

En ægte “hipster-hotter” med ramsløgspølse, groft brød, fennikelremoulade, syltede løg og agurk og godt med karse til prisen 45 kr. Den smagte fantastisk og var egentlig rimeligt mættende, men vi var sultne nok til lige at klemme lidt chilifritter med hjemmerørt aioli ned også.

Northside6

Så var teamet kampklar til Daughter på den lille røde scene – jeg har set dem tidligere i Lille Vega, hvor de kom lidt mere ud over scenekanten, men jeg er stadig lige imponeret over deres live performance som giver en ny og anderledes oplevelse af deres fantastiske musik.

Derefter bød NorthSide på alt fra Love Shop til Passenger, Phoenix, Keane og The Knife, mens aftenens højdepunkt for mit vedkommende blev Arizona Burger’s bacon burger, som var saftig, smagfuld og langt mere interessant, end den måske umiddelbart så ud.

Northside12

Northside10

Vi endte med at smutte hjem under The Knife, hvis show (som jeg dog var forberedt på efter deres koncerter i Vega i foråret) ikke imponerede selskabet synderligt, og vi missede derfor også Spleen United, som heller ikke har modtaget prangene anmeldelser.

Klassisk festival-mad

Lørdagens program var for mig det vigtigste med Kings of Convenience, When Saints Go Machine, Alt-J (∆), Nick Cave, Mø, Flaming Lips og Trentemøller. Igen startede vi dagen med en frokost og denne gang med endnu mere tiltrængte fritter – hovederne var en smuletunge..

Min kæreste fik en pulled pork sandwich som smagte udemærket, men ikke imponerende.

Northside7

Mens jeg spiste frikadelle sandwich og fritter – udemærket, men standard festival-mad.

Northside5

Og så bød dagen ellers på den skønneste Kings of Convenience-koncert på græsset i solen.

Northside4

Northside2

Og skybrud under en skøn, skøn Alt-J-koncert,som spillede solen frem.

Northside3

Derefter blev vi blæst omkold af Nick Cave and the Bad Seeds – hold nu op for et show! Og sidst, men ikke mindst inviterede Flaming Lips os indenfor i deres psykedeliske univers med et fabelagtigt scene-show, mens Trentemøller sendte os i drømmeland med sine melankolske og stemningsfyldte, elektroniske rytmer.

Northside23

Vi var desværre nødt til at køre hjem allerede søndag og missede derfor en hel dags program, som ellers bød på Ellie Goulding, Kashimir, Band of Horses, Arctic Monkeys og Portishead.

Koncert Top 3:

[ordered_list style=”decimal”]

 1. Kings of Convenience: fantastisk festival-koncert fra de charmerende nordmænd under den lune sol
 2. Alt-J: et nyt bekendtskab med super interessant band
 3. Flaming Lips: overraskende, udfordrende og imponerende sceneshow

[/ordered_list]

 Tak for et imponerende festival, NorthSide! Mon ikke vi ses igen.

Northside14

Northside19

Northside18

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Anbefaling til madører, der skal på Roskilde - Pigen & Pomfritten
  01/07/2013 at 08:02

  […] Jeg skal desværre ikke på Roskilde Festival i år – for det første fordi jeg pt befinder mig på Mallorca, men måske nok så meget fordi jeg faktisk ikke er så stor fan af programmet i år. Og derfor valgte jeg også at forsøge mig med NorthSide istedet. […]

 • Reply
  Foodie på Festival - Pigen & Pomfritten
  29/06/2014 at 10:01

  […] der altså lidt fest og ballade i mit sommerprogram. Den værste trang fik jeg dog stillet på Northside. Men nu er jeg tilbage, og glæder mig helt ustyrligt til Stones, Stevie, Outkast, Drake, Darkside, […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.