Inspiration

Jagten på New Yorks bedste burger

New York vs. København

Før jeg tager jer med på mit burgereventyr i New York, skal jeg lige slå noget fast. Der er nemlig mange, der har spurgt mig, om burgerne “derovre” så var meget bedre end herhjemme. Og for mig ligger svaret ligefor: JA! Men de amerikanske burgere er samtidig også noget helt andet end de danske.

Herhjemme har den danske “café-burger” efterhånden opnået en trendstatus som fast element på københavnske menukort. Der skal kræses for detaljer som relish, kompot, grovboller og moderne salattyper, og jeg synes absolut også det er lækkert at smage en nyfortolkning af den klassiske burger.

Men når jeg så samtidig slår lidt hårdt ned i mine anmeldelser af selvsamme caféburgere, er det ikke fordi det ikke er lækkert med en særlig tomatrelish i burgeren – nej, jeg advokerer kraftigt for, at caféer og burgerbarer udvikler deres egen burgervariant. Men ofte kommer løgkompotten foran i rækken over den velstegte bøf eller den nybagte bolle, og det er sgu synd.

Keep It Simple

Mit indtryk af burgerne i New York, og når jeg ellers har været i USA er, at det er bøffen, og ikke de fancy ingredienser, der bærer burgeren. Ofte er der heller ikke så mange andre ingredienser i, end dressing, salat, tomat og løg – og det synes mange måske er lidt kedeligt. Men når disse få ingredienser er lavet efter alle kunstens regler, så er det altså at en burger kommer til dens ret.

MNT-BURGERS-R2

Følg med!

Jeg nåede at smage fem forskellige burgere på min uge i New York, og alle fem var i topklassen over alle burgere, jeg har smagt. Bøfferne i alle fem burgere var perfekt stegte, saftige og smagte afsindigt godt. Bollerne var bløde, næsten som en thebolle eller krydder, og fritterne var helt klassiske, tynde og sprøde.

Alle fem lige anbefalelsesværdige: fra den typiske, amerikanske diner-burger, til den irske pubs, den trendy cocktailbars og den typiske fastfood-kædes version. Jeg vil poste et indlæg om hver, foruden de mange andre anbefalinger, jeg har til den fantastiske by.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  TineLee
  01/10/2013 at 21:01

  Jeg er SÅ enig i at de amerikanske burgere bare har lidt mere mumset faktor, når blot råvarerne er i orden. Ikke så meget hejs med rucola og andet smart caféfyld, men en simpel hamburger med American cheese og en lækker saftig bøf og blød bolle, det er bare super lækkert!

  • Reply
   Pigen
   02/10/2013 at 12:53

   Hørt! :)

 • Reply
  Mette
  01/10/2013 at 21:36

  Jeg tror nok, jeg lurer med her! Rejser til NY om 1 uge og har en meget glad burgerspiser med.

  Hvilken burger synes du er den bedste i Kbh???

  • Reply
   Pigen
   02/10/2013 at 12:02

   Uha, håber jeg kan nå at have lidt burgeranbefalinger klar inden du rejser. Ellers må du smide en mail, hvis du vil have burger-tips ;)

 • Reply
  Mette
  01/10/2013 at 21:39

  Hov – jeg kan jo bare læse din blog ordentligt. Det står der allerede og vi er heldigvis HELT enige!

  Salon39s burger er SKØN!!

  • Reply
   Pigen
   02/10/2013 at 12:02

   Hehe, ja, den er drøngod!

   • Reply
    TheBurgerMan
    02/10/2013 at 14:20

    Sokkelund slår altså Salon 39!

 • Reply
  A + K = ♥
  02/10/2013 at 19:50

  Lyder som en lækker, lækker jagt – gid jeg havde været med (;

  – Anne

  • Reply
   Pigen
   03/10/2013 at 11:57

   Det var en “hård” jagt, men bestemt kalorierne værd ;D

 • Reply
  Vi Spiser Ude
  09/10/2013 at 14:53

  Jeg kan kun give dig ret mht. at på danske caféer har man fjernet fokus på det der er basics ved en god burger. Fint nok de laver en god tomatsalsa BBQ whatever, men hvis kød og bolle er under standard, så er det jo lidt lige meget.

  Fik selv testet en del burgere i New York og jeg må indrømme at jeg stadig tænker tilbage på især Burger Royale :)

  • Reply
   Pigen
   17/10/2013 at 20:33

   Godt at høre at vi er helt enige :) Det lyder som et sted, jeg bør besøge næste gang, jeg er i New York!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.