Det sker

Doughnuts, baconmuffins og afghansk ghabuli

RestaurantDay18

Jeg må nok erkende, at det er umuligt at nå at presse alle de spændende madoplevelser, som Restaurant Day efterhånden byder på, ind på én dag. Men kombineret med lidt planer inde i byen nåede jeg alligevel at besøge tre fine restauranter i lørdags.

Genbesøg Under Træet

Dagen startede med et genbesøg med Under Træet, der sidste gang serverede sous vide-burdere og meatball subs. Denne gang stod den på varm kakao, doughnuts og churros. Velforsynet med gode venner, kolde fingre og en lille portion tømmermænd bestilte vi alt hvad kortet havde at byde på.

Vi fik krydret den varme chokolade med en dejlig jule-blanding, som tilførte lidt kant til den varme drik og sikrede at den ikke blev for sød til det ret så søde tilbehør. Løbende fik vi dernæst serveret fire forskellige doughnuts og churros med tre slags dyppelse.

Doughnuts og churros blev formet og stegt på stedet og blev serveret lune med frisk glasur. Til vores churros fik vi  lemoncurd, chokolade og vanilla custard. Alt smagte friskt og lækkert og der er slet ingen tvivl om, at jeg holder øje med Under Træet ved næste Restaurant Day!

RestaurantDay15

RestaurantDay17

RestaurantDay16

RestaurantDay19

RestaurantDay21

RestaurantDay20

RestaurantDay13

RestaurantDay12

RestaurantDay14

Pigespejdernes BaconBiks

Formiddagens friturestegte dej fik lagt en rigtig god bund, og det var nærmest udelukkende sloganet “alt i bacon”, der fik lokket mig forbi pigespejderne. Og alt var vitterligt i bacon: Baconmuffins, bacondrømmekage, is med bacon, æbleskiver med bacon og løg og sågar kaffe med flødeskum og karameliseret bacon.

Eftersom sulten ikke var på sit højeste, men jeg alligevel følte mig nødsaget til lige at smage en “baconkage” blev det til en baconmuffin, som smagte overraskende (og usandsynligt) godt. Så hvis Pigespejderne popper op igen til februar skal jeg klart holde øje med, hvad de finder på næste gang.

RestaurantDay5

RestaurantDay4

RestaurantDay2

RestaurantDay3

RestaurantDay

Restaurant Asyl

På vejen hjem fra baconbiksen kørte jeg forbi Restaurant Asyl, som bød på “egnsretter fra der, hvor det brænder på”. Overskuddet fra dagen gik ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps indsats i Syrien, og derfor så jeg ingen anden grund til ikke at støtte det fine initiativ.

Menuen bød på afghansk ash, syrisk tabbouleh og afghansk ghabuli. Vi bestilte en tallerken med tabbouleh og ghabuli som smagte dejligt.

RestaurantDay11

RestaurantDay10

RestaurantDay9

RestaurantDay8

RestaurantDay7

RestaurantDay6

Hold øje med Restaurant Day

Jeg kan altså ikke fremhæve nok, at jeg synes at Restaurant Day er en skøn og forfriskende lille madfestival som jeg vil følge fremover. Det er enormt hyggeligt at besøge de initiativrige og ambitiøse madboder og samtidig selv blive inspireret på opskrifter fra fjerne egne eller med ingredienser, du ikke selv lige havde fundet på at putte i fx kage.

Følg Restaurant Day på Facebook og deres hjemmeside her.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.