City Guides New York

Must-eats i New York

Katz's Delicatessen5

New York har virkelig meget at byde på, og det er svært at nå omkring det hele – for ikke at sige umuligt – på en enkelt uges ferie. Vi prioriterede, som man måske kan fornemme, i høj grad de kulinariske oplevelser, og lod restauranternes placeringer guide os rundt i den skønne, skønne by.

Udover en lille burgermission og mange andre skønne restaurantbesøg, nåede vi også omkring enkelte (mere turistede) madattraktioner. Vi kan kalde dem must eats, som jeg dog til hver en tid vil anbefale alle, der besøger New York for første eller hvem-ved-hvilken gang.

Little Italy Festival

Vi var i New York i september, i samme uge som den årlige festival i Little Italy. Med udsigt til fest, farver og en pizza-spisnings-konkurrence lagde vi selvfølgelig vejen forbi. Gaderne (særligt Mulberry Street mellem Canal og Houston) var transformeret til et utal af små madboder med mere eller mindre fristende udvalg af cannelonis, pizze og søde sager.

Hovedattraktionen for os var dog pizza-spisnings-konkurrencen, som også var noget af en oplevelse. 10 deltagere, 8 minutter og et arsenal af familiestørrelse-pizze. Det var imponerende at se, hvor hurtigt deltagerene kunne arkivere pizzaslices og observere, hvilke teknikker de anvendte. Vinderen blev – overraskende, måske – en kvinde (i ganske nydelig figur, vel at mærke), som slugte 1,5 familiepizza på de 8 minutter. Imponerende!

Little Italy3

Little Italy4

Little Italy5

Little Italy6

Little Italy7

Little Italy8

Little Italy9

Pizza Eating Little Italy5

Pizza Eating Little Italy6

Pizza Eating Little Italy7

Pizza Eating Little Italy3

Pizza Eating Little Italy4

Pizza Eating Little Italy2

Pizza Eating Little Italy

Veniero’s

Og for at blive i den italienske ende, ligger der i East Village et konditori, som kalder sig “America’s oldest Italian pastry shop”. Og Venieros har muligvis også Manhattans største udvalg af kager i alle størrelser, former og smagsvarianter. Faktisk endte vi ikke med at gå derfra med andet end en enkelt cannelloni – vi kom lige fra Momofuku og kunne simpelthen ikke klemme mere ned. Men det var i sandhed også en oplevelse blot at gå derind og spise sig mæt med øjnene!

Venieros New York8

Venieros New York

Venieros New York2

Venieros New York3

Venieros New York4

Venieros New York5

Venieros New York6

Venieros New York7

Venieros New York9

Venieros New York10

Katz’s Delicatessen

Et ægte must eat må være Katz’s Deli på Houston Street. Berømt for deres (kosher) pastrami-sandwich siden 1888 og igen gjort verdenskendt med filmen “When Harry met Sally”, hvor Meg Ryan faker en orgasme over selvsamme sandwich.

Det er et turistmekka uden lige og man skal samle sig en vis portion tålmodighed før man sætter sig for at smage den famøse pastrami, men det er i sandhed en oplevelse, som man ikke lige får andre steder.

Katz's Delicatessen

Katz's Delicatessen2

Katz's Delicatessen3

Katz's Delicatessen4

Katz's Delicatessen6

Katz's Delicatessen7

Katz's Delicatessen9

Katz's Delicatessen10

Katz's Delicatessen11

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Mette
  14/01/2014 at 08:48

  Jeg er helt enig, det tager til at komme igennem NY!
  Men hvis man har lyst til at forkæle sig selv – også madmæssigt – så er byen absolut et mustsee/do/eat.

  Lige ved siden af Katz ligger en fantastisk isforretning, http://www.laboratoriodelgelato.com – man kan skimte den røde murstensbygning bagerst på dit sidst billede fra Katz. Et skønt, skønt sted, som man passende kan besøge, når man trænger til sødt ovenpå en masse pastrami :-)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.