City Guides

Det bedste fra New York

Momofuku New York8

Jeg kan blive ved med at fable om New York og de suveræne amerikaner-burgere, men vi bestilte heldigvis også en del andet end at jagte burgere.

Byen er jo fuld af fantastiske restauranter og jeg tror man skal gøre sig ret meget umage for at komme til at spise dårligt. Det var derfor en hård sag at skulle prioritere de mange fristelser, men dette er et udpluk af de virkelig gode – og anbefalelsesværdige – madoplevelser, vi nåede:

La Esquina

Jeg fik anbefalet La Esquina, en lille, mexicansk restaurant i SoHo, af rigtig mange inden vores rejse og det lå fast, at vi måtte forbi. Det er, med god grund, et meget populært sted, og vi burde nok have bestilt bord – men vi var heldige at tilsnuske os et bord udenfor. Og vi endte med at nyde en fuldstændig forrygende og autentisk mexikansk middag under de kulørte lamper.

La Esquina New York10

La Esquina New York8

La Esquina New York6

La Esquina New York7

La Esquina New York

La Esquina New York3

La Esquina New York4

La Esquina New York5

La Esquina New York9

La Esquina New York2

Mercer Kitchen

Vi spiste frokost på Mercer Kitchen lørdag formiddag som et perfekt, lille afbræk fra shoppingen i SoHos mange butikker. Og vi endte både med at spise lidt over evne for en frokost (3 retter), og at drikke os en smule fjollede i dejlige drinks og god hvidvin – simpelthen fordi det hele var suverænt.

Mercer Kitchen New York

Mercer Kitchen New York9

Mercer Kitchen New York7

Mercer Kitchen New York8

Mercer Kitchen New York5

Mercer Kitchen New York6

Mercer Kitchen New York3

Mercer Kitchen New York2

Mercer Kitchen New York4

Momofuku

Da jeg var i New York med min mor for 5 års tid siden røg vi tilfældigvis ind på Momofuku Noodle Bar i East Village, og det viste sig at være et ret heldigt tilfælde. Sørg for at få pladser i baren og følg med i alt, hvad der blev lavet i køkkenet. Maden er i top: frisk, smagfuld og noget helt andet, end jeg har prøvet herhjemme.

Momofuku New York

Momofuku New York2

Momofuku New York3

Momofuku New York4

Momofuku New York5

Momofuku New York6

Birreria

Midt på Madison Square ligger Eataly – et stort, italiensk madmarked med utallige, italienske specialiteter. På bygningens tagterasse ligger restauranten – og bryggeriet – Birreria. Under åben himmel og med udsigt til smukt belyste skyskrabere nød vi italienske specialiteter og ufiltreret, upastauriseret, hjemmebrygget øl (ca. 10 meter fra hvor vi sad).

Det er nok en god idé at bestille bord. Da vi ankom var køen til Birreria lang og fuld af sultne gæster.

Eataly - New York13

Eataly - New York10

Eataly - New York11

Eataly - New York12

Eataly - New York5

Eataly - New York7

Eataly - New York6

Eataly - New York4

Eataly - New York

Joe’s Shanghai

I en jagt på (op til flere) lukkede burgerbarer i MIdtown, faldt vi pludselig over en lille kinesisk restaurant med topanmeldelser for deres soup dumplings. Vi spiste en frokost på Joe’s Shanghai bestående af peking and og dumplings og selvom jeg faktisk ikke normalt er stor fan af de bløde pakker, måtte jeg erkende at disse var virkelig gode! Den klassiske kineserrestaurant er klart et besøg værd.

Joe's Shanghai New York

Joe's Shanghai New York2

Joe's Shanghai New York3

Luzzo’s

Med undtagelse af pizzaens hjemland er New York nok det sted i verden, man kan regne med at finde de bedste pizzaer. Jeg havde lavet en masse forarbejde hjemmefra og plottet en håndfuld pizzeriaer in på vores New York-kort, med håbet om at ramme én af dem. Og en aften endte vi så på Luzzo’s med skønne pizzaer i et tætpakket lokale.

Luzzos New York7

Luzzos New York5

Luzzos New York6

Luzzos New York2

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  natasa
  08/01/2014 at 21:39

  Hej pigen!

  Boede lige over for momofuku da jeg boede i NY, de der ginger scallion noodles og shiitake buns kunne jeg fråde hele livet igennem uden at blive træt af dem. skulle have udnyttet at bo så tæt på lidt mere! nu må jeg nøjes med nudler fra netto, har bogen fra dem så håber jeg en dag kan lave noget der ligner. og rigtig fine billeder du har taget!

  natasa:)

  • Reply
   Pigen
   12/01/2014 at 23:50

   Tak for input – det lyder som en ret, jeg skal gå efter næste gang jeg (forhåbentlig) er i New York :) Ærgerligt vi ikke har større udbud af den slags herhjemme!

 • Reply
  Must-eats i New York - Pigen & Pomfritten
  13/01/2014 at 21:28

  […] en lille burgermission og mange andre skønne restaurantbesøg, nåede vi også omkring enkelte (mere turistede) madattraktioner. Vi kan kalde dem must eats, som […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.