Anmeldelser Burger Festival

En godt betalt Gastroburger på Musik i Lejet

Jagten på Danmarks bedste festivalsnack

Det kan lyde som et frygteligt luksusproblem (og det er det måske også), men at sætte sig for – ene kvinde – at smage sig igennem så mange snacks som muligt, på de tre dage Musik i Lejet varer, er altså noget af en opgave. Ikke en ringe opgave – men en opgave.

Ikke desto mindre sagde jeg (naturligvis) ja da Gastromand spurgte, om jeg ville hjælpe dem med at finde den bedste festivalsnack i Lejet.

Og der virkelig meget god mad at finde på den lille strandfestival. Niveauet syntes højt – og priserne også lidt ligeså. Og heldigvis var der også kommet flere boder til, for de sidste par år har det nærmest været umuligt at komme til for lange køer.

Du kan læse meget mere om min snacken rundt på Gastromand.dk. Præmissen i jagten på den bedste festivalsnack var et prislejde på max 50kr., og derfor satte det sine begrænsninger. Og selvom der var rigelig med snacks, der skulle smages, kunne jeg dog ikke lade være med også lige at sætte tænderne i en enkelt burger.

Småt udvalg af “rigtige” burgere

Den lille blå bil er efterhånden fast inventar når Musik i Lejet spiller op. Men i år var første gang, de havde deres burger på menuen. De har tidligere været kendt for deres Deluxe Toast og for deres Gastrofritter – men burgeren har jeg endnu haft til gode.

Gastrotrucken var faktisk de eneste, der havde en “rigtig” burger på kortet på festvalpladsen i år. Tidligere år har Cock’s & Cows ellers stået for burgerne i Lejet, men de var ikke at finde i år. Tilgengæld spottede jeg to piger i YOBurger t-shirts og spurgte straks, hvor man kunne være heldig at finde sådan én. De holdt kun til Backstage(!) Så må man altså lige holde reklametrøjerne derude også, synes jeg..

Men udover Gastroburgeren var der en Crispy Duck Burger at finde i Spisevognen – som jeg desværre ikke nåede at smage – og en Salmon Burger at hente hos Hooked. Sidstnævnte smagte jeg, og den kan du læse om hos Gastromand.

Gastrotruckens (lidt overprized) Gastroburger

Jeg kviede mig en smule ved den samlede pris for burger OG fritter: 110kr. (70kr. for burgere, 40kr. for fritterne). Dét synes jeg godt nok lige er i overkanten for en burgermenu på en festival! Måske det ikke var tænkt som, at det skulle spises sammen – men jeg er altså fan af fritter til min burger, så sådan blev det. Og selvom prisen var høj, var burgeren heldigvis også ret god!

Bollen var perfekt blød og lun (hvilket er lidt af en festivalsucces, hvor jeg oftere synes at være ude for det modsatte). Fyldet var syrligt og sprødt – særligt var jeg fan af de syltede rødløg og lækre pickles med et godt bid. Bøffen var lækkert grillet og med en fin mængde cheddar, men den havde fået lige rigelig tid på grillen efter min smag og var desværre endt med at blive lidt tør.

Fritterne var tykkere, end jeg normalt kan lide dem – men de var langt fra melede og istedet sprøde og skoldhede. Det eneste man kunne klandre dem for var, ikke at have nok aioli på siden at dyppe dem i – så tykke fritter skal dobbeltdyppes.

De bedste fritter fik jeg dog hos Spisevognen, som serverede “Asian Fries” med rigelig chilimayo. Dem, og de ugandiske sweet potato fries kan I også læse mere om hos Gastromand.dk.

Anmeldelse af Gastroburger
  • Bøf
  • Bolle
  • Fyld
  • Fritter & dyppe

Samlet vurdering

Gastrotruckens Gastroburger er én af de bedste burgere, jeg har fået fra en foodtruck. Men prisen på 110 kr. er simpelthen sat for højt - i hvert fald når man ikke formår at stege bøffen, som den skal.

4.3

Hold øje med, hvor Gastrotrucken holder til på deres hjemmeside her.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.