Anmeldelser Morgenmad

Morgenmad hos Meyers Deli

Meyers Morgenmad 5

Tanker om “brunch”

Jeg hader ordet “brunch”. Det gør jeg virkelig! Ikke at jeg hader brunch, – eller jo, jeg har i hvert fald et lidt ambivalent forhold til det – men jeg er især træt af dét fænomen, som 98% af alle danske caféer efterhånden har taget til sig: én stor pærevælling af det obligatoriske yoghurt, æg, pølser, pandekager, røget laks og indtørret frugt, som alt sammen absolut skal have rørt ved hinanden!

Man kan aldrig spise op, fordi man med øjnene allerede har spist sig mæt i den overdrevent anrettede tallerken – og så oplever man den oftest som en overprized servering, hvortil kaffe og juice skal bestilles ved siden af. Og så har jeg endvidere bevidnet en restauration inde i byen, der annoncerede med “Frunch” – frokost og brunch i ét. Et misforstået forsøg på at udfylde (endnu) et ikke eksisterende behov. Nå, så kom jeg ud med dét. Og undskyld.

Men derfor vil jeg altså meget nødigt kalde dette indlæg for “Brunch hos Meyers Deli”, selvom det faktisk var lige hvad vi fik. Ikke desto mindre, var det der blev serveret, heldigvis ret langt fra ovenstående beskrivelse. Jo, der var æg og pølser på tallerkenen, men det var ikke den samme tynde, overkogte røræg, som man nemt kunne have bikset bedre sammen derhjemme – og så hjælper det jo lidt på det at der bliver serveret ægte æblemost og det populære ølandshvede brød til.

Brunch a’la Meyer

Der blev til bordets fire personer bestilt 3 x Brunch, 1 x Morgenbolle, 3 x Café Americano, 1 x Cortado, samt et udvalg af Meyers most(er?). Brunchtallerkenen, til 145 kr., bestod af:

 • Yoghurt med æblekompot og müsli
 • Pandestegt løvstikkepølse med tomatketchup
 • Gratin af blomkål og æg med råkost af grønne kål og hasselnødder
 • Morgengrød med kanelsukker og smør
 • Pandekager med sukkerroesirup og nødder
 • Smørbagt kanelsnegl
 • Rug- og franskbrød fra bageriet med smør, ost og marmelade

Meyers Morgenmad 9 Meyers Morgenmad 8

Serveringen var, på trods af ovenstående, omfattende beskrivelse, forholdsvis simpel – men tilgengæld ufatteligt mættende. Grøden var dejlig, omend meget sød (som risengrød) og yoghurten fungerede godt med tilhørende æblekompot.

Favoritten på tallerkenen var nok gratinen af æg og blomkål – jeg er en sucker for blomkål! – og den krydrede løvstikkepølse og hjemmelavede ketchup gav et fint modspil. Meyers brød, som blev serveret til, kan man jo næppe sætte en finger på og både juice og kaffe var dejlig.

Dagens tip kom fra veninden ved bordet, som har spottet at man får en del mere for pengene ved at bestille en Americano med mælk til, fremfor en mælket og dyr Latte – det er hermed givet videre.

Mængden af pandekager og kanelsnegl kunne sagtens have været halveret. Nogen vil måske være uenige i, at der kan være for meget sødt på en morgenmadstallerken, men (selv) for mig var det altså i overkanten. Især når jeg nu jeg har så svært ved at lade være med at spise op :) Pandekagerne var dog rimelig lette, men det ville være synd at sige det samme om den smørbagte (og det var den!) kanelsnegl, som tilmed var toppet med ægte chokolade-glasur. Bum!

Opsummeret

Jeg havde ikke spist morgenmad hos Meyers Deli før, og det var en ganske fin oplevelse denne weekendmorgen. Modsat føromtalte gængse brunchtallerkener, følte jeg hos Meyer, at jeg fik en særligt udvalgt servering, som jeg ikke lige ville kunne finde andre steder – og vigtigere: som jeg ikke selv kunne finde på lige at bikse sammen.

Det vægter højt hos mig, når man går ud og spiser, at man samtidig føler man bliver inspireret – og det gjorde jeg denne lørdag.

Min anmeldelse
Mad
Drikke
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Stemningen hos Meyers Deli er meget uformel, og der er et leben af folk, som også bare handler brød og juice. Vi var, som føromtalt, et selskab på fire, men vi havde også en lille størrelse til bords, som fint kunne sidde i børnestol og rumstere. For mig var noget af det eneste, der trak ned, prisen. En morgenmadstallerken til 145 kr. og dertil kaffe og juice til +45 kr. stykket er godt betalt.

Meyers Morgenmad Meyers Morgenmad 2 Meyers Morgenmad 3

Lokation

Meyers Deli ligger på Gammel Kongevej, i Magasin og på Godthåbsvej 10, som vi besøgte denne gang. Find deres hjemmeside her.

Morgenmad hos Meyers Deli3.6Pigen2013-04-13 10:00:37Meyers Deli er en kombineret delikatesseforretning, kaffebar og uprætentiøst spisested. Her serveres en morgenmadstallerken til 145 kr. En lidt pebret pris, men anretningen er tilgengæld proppet med velsmagende lækkerier.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Laundromat Café: Vaskeriets "dirty" brunch - Pigen & Pomfritten
  02/05/2013 at 17:40

  […] har tidligere været hård ved konceptet “brunch”, men ikke desto mindre spiser jeg det ret ofte for tiden. Det er jo trods alt hyggeligt at gå ud […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.