Anmeldelser Burger

Metropolitain serverer klassisk caféburger

Placering i hjertet af Frederiksberg

Café Metropolitain ligger i hjertet af Frederiksberg, lige ved Frederiksberg Centret, CBS og Frederiksberg Gymnasium. Caféen huses i den gamle (og fredede) stationsbygning fra dengang Frederiksberg havde en S-togs-station, hvilket skaber nogle unikke rammer for caféen indendørs, mens der er dækket op med klassisk udeservering på den lille plads udenfor.

Stedet serverer klassisk cafémad og byder i weekenden på brunch-buffet. På kortet har de tre forskellige burgers: Metropolitain Caféburger og Metropolitain Kyllingeburger til 129 kr., samt en Milano Burger med basilikum og mozzarella. Til burgerne vælger man mellem ovnstegte kartofler eller pomfritter.

Metropolitain Burger 9

Oplagt café inden en film i Falkonér Bio

Vi var et selskab, der skulle i biografen en time senere. Vi havde egentlig planlagt at spise burger på Halifax, men de havde ikke bord (det er sgu lidt åndssvagt man ikke kan bestille), så vi måtte finde et andet sted i nærheden. Vi fandt hurtigt til Metropolitain og vi bestilte en omgang burgers til hele bordet: nogle fik caféburgeren, andre kyllingeburgeren. Min kæreste valgte hakkebøffen og han har heldigvis ikke noget imod at man smager lidt hos hinanden (måske fordi jeg ofte spiser noget med pomfritter), så anmeldelsen hér er en oplevelse af både kylling og hakkebøf – men det er kun sidstnævnte der vil blive rated under “bøf”.

Metropolitain Burger 7

Metropolitain Burger 2

Tør og gennemstegt burger

Burgerne kom hurtigt og vi satte straks tænderne i dem. Umiddelbart så tallerkenen rigtig dejlig – og farverig – ud og fyld og tilbehør er nok også det der får den højeste rating. Faktisk havde det hele egentlig en fin smag, man der var bare elementer, der desværre overskyggede de gode ting.

Bøffen i caféburgeren var fuldstændig gennemstegt og smagte desuden for meget af grill, på den dér alt for brændte facon. Kyllingefilleterne havde en dejlig smag og var tilgengæld dejligt saftige.

Metropolitain Burger 8

Sprøde – måske for sprøde – fritter

Fyldet bestod af en tomat-salsa, som gav en rigtig fin smag og dijonnaisen var også dejlig. Baconen var tør, ligesom bollen som var rigtig kedelig og ikke lun. Fritterne havde faktisk en god smag og var ret sprøde, men den var fuldstændig tørre og melede indeni, hvilket trækker meget ned, også selvom de kunne dyppes i en dejlig chilidressing.

Metropolitain Burger 4

Opsummering

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Alt i alt desværre en lidt kedelig oplevelse. Serveringen lovede ellers godt, men den tørre tilberedning (og for bøffen direkte bitre, brændte smag) fik det hele til at falde sammen.

På plussiden kan det nævnes at det er muligt at foretage en række forskellige tilkøb, bl.a. valgte én i selskabet både at bestille foie gras og guacamole på burgeren og var stort tilfreds :)

Metropolitain er ellers en fin lille café, som ligger meget belejligt for biograf osv., men næste gang går jeg på Halifax for at få en burger.

Desuden vil jeg klart anbefale, hvis vejret ellers er til det, at man sætter sig udenfor. Det høje lokale er knapt så charmerende og man får lidt mere for pengene udenfor i solen.

Metropolitain Burger 10

Metropolitain Burger 13

Metropolitain Burger 14

Lokation

Café Metropolitain ligger på Solbjergvej 6, lige ved Frederiksberg Centret. Find dem her.

Metropolitain serverer klassisk caféburger2.125Pigen2013-05-03 17:24:10Café Metropolitan ligger belejligt et stenkast fra Falkonér Bio og er derfor et oplagt sted at spise en burger inden filmen starter. Stedets burger tegnede også rigtig godt ved serveringen, men fejlede på så mange faktorer, at jeg nok vil vælge at tage på Halifax næste gang jeg skal have en burger inden en biftur.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Halifax: Byens bedste burgerkæde - Pigen & Pomfritten
    06/08/2013 at 13:30

    […] Og det er faktisk ikke fordi jeg ikke har forsøgt. Tre gange indenfor de sidste par måneder har jeg måtte gå skuffet derfra, fordi udsigterne til et bord var for lange. På Halifax kan man ikke bestille bord, og når stedet […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.