Anmeldelser Burger

‘Balls for all’ på The Union Kitchen

På Store Strandstræde ligger bl.a. den hemmelige cocktailbar, The Union, hvor du bliver lukket ind i et ægte 30’er-univers, når du har fundet og ringet på den sorte dør med den gyldne ringeklokke. Og nu har mændene bag den succesfulde bar også åbnet spisestedet, The Union Kitchen.

“Meat our balls”

Det kække, lille stamsted har fokus på én hovedingrediens: meatballs. Du vælger dine kødboller, en sauce og hvad de skal serveres i/på. Ex som små sliders – eller på kartoffelmos, ris eller spaghetti. Og med saucer som pesto, tomat- eller gorgonzola-sauce.

DSCF3513

Vi var to der valgte “naked balls“: tre forskellige meatballs i tre saucer, serveret i brioche boller og hertil fritter. Imens den tredje valgte meatballs på kartoffelmos med tomatsauce. Desværre kiksede bestillingen lidt og vi kom til at sidde ret længe og vente på maden, men stedet kompenserede med en runde drinks på huset (og efterfølgende yderligere en dessert).

DSCF3521

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:
De tre små burgere var heldigvis helt forrygende. Den ene med oksekød, timian og parmesan, den anden lidt stærkere med svinekød, chorizo og fennikel. Og den sidste med kylling, ingefær og persille. Bollerne var bløde og lækre – perfekte i konsistensen, og smeltede sammen med de veltilberedte meatballs.

Og selvom jeg egentlig på udseendet havde frygtet at mangle det knasende, sprøde fra salaten, så fungerede det ganske fint med kød og sauce alene.

Fritterne, som skulle være stegt i trøffel olie, smagte desværre ikke af så meget og havde heller ikke helt fået nok. Så medmindre man er meget sulten, kan man godt lade være at bestille dem på siden – eller alternativt vælge noget andet (men en streg i regningen for pomfritpigen..).

DSCF3524

 Nye boller på suppen

Afslutningsvis fik vi dessert på huset (som også havde lavet ballade med både mad- og drinksbestillingen) – en ice cream sandwich med to voldsomt gode choko-cookies. Og en smule mere end vi kunne rumme. Men en fin “bolle” over i’et, som opsummerede Union Kitchens tema perfekt. Et anderledes og interessant take på den klassiske burger – og jeg synes det fugerede! The Union Kitchen laver desuden også morgenmad – hvilket bestemt er noget jeg skal prøve en dag.

DSCF3535

DSCF3522

DSCF3531

DSCF3515

DSCF3538

The Union Kitchen ligger på Store Strandstræde 21. Find deres hjemmeside her.

‘Balls for all’ på The Union Kitchen3.8571428571429Pigen2014-09-07 17:47:19På menuen hos The Union Kitchen pryder udsagn som “meat our balls” og “keep your balls company”, som understreger stedets uhøjtidelige og hyggelige stemning. Boede jeg tættere på, kunne The Union Kitchen meget vel blive mit stamsted.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Cecilie
  11/09/2014 at 11:00

  Jeg var på The Meatball Shop i NYC (selvom jeg ikke er specielt vild med kødboller eller andre former for stegte klumper af hakket kød) og faldt fuldstændig for deres vegetariske balls. De der vegetariske boller ændrede dog mit syn på boller, så jeg vil gerne prøve dem på Union Kitchen.

 • Reply
  Pernille
  20/09/2014 at 21:44

  Hej du

  Du skriver nogle dejligt udførlige og meget brugbare anmeldelser af burgersteder og med gode billeder til. Tak for det!

  Men bliver altså lige nødt til at være en sprogkrakiler og spørge: Hvad filen betyder ‘nærkomne’? Mig bekendt er det ikke et ord i det danske sprog. Og nu e rjeg ganske vist STOR fan af selv at opfinde ord. Men i dette tilfælde forstår jeg simpelthen ikke, hvad du mener.

  :-) fra Pernille

  • Reply
   Pigen
   28/09/2014 at 21:01

   Haha, du har da helt ret. Det burde da være et ord! For jeg kan i hvert fald ikke finde på noget bedre :) Men tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.