Ravages tre etager er indrettet rustikt og på finurligvis med gamle loppefund. Vi bliver seated på restaurantens åbne 2. sal, ved et langt bord med udsigt til stueetagen og Kongens Nytorv.
Menukortet er spækket med franske klassikere: escargots, moules mariniéres, bouillabaise. Men udover en laksetatar til forret var der dog ikke meget fransk ved vores bestilling – vi var nemlig på besøg for at smage Ravages burger.
Glem forreten inden triple-burger
Lidt uheldigt nåede vores (lynhurtige!) forret at ankomme førend vores drikkevarer. Det blev der rettet op på og med en dejlig forret – og iøvrigt skønt, hjemmebagt brød med dijonsmør(?) – var fejlen hurtigt glemt.
Desværre nåede forret og brød at stille mere end bare den lille sult, og da vores burgere (der var tre til hver) blev serveret fortrød jeg nok lidt, at vi havde været så optimistiske overhovedet at bestille forret.
En trio af ko, gris og høne
Men de tre burger skulle jo smages! På anretningen var tre (store) sliders: en okseburger, en pulled pork burger og en hønsesalat – og her vil jeg sige sandwich. Derudover også en velproportioneret portion pomfritter og to slags dip.
Okeburgeren stod først for skud. Førsteindtrykket var en dejlig blød bolle, der også smagte sødt og let krydret, som den skulle. Denne bolle var iøvrigt gennemgående for alle tre varianter.
I og med at burgeren ikke var så stor, var bøffen det heller ikke, og det gjorde den lidt lille og kompakt – og desværre lidt for gennemstegt. Den smagte dog ganske udemærket og fyldet bestod tydeligvis af lækre råvarer.
Pulled pork burgeren var saftig og smagte rigtig dejligt. Den var ikke så krydret, som jeg ellers har smagt den (og laver den selv), men smagen var god og den fungerede godt som den lille slider.
Aftenens overraskelse var hønsesalaten. Jeg havde bevidst gemt den til sidst – og spist de to resterende op forinden – fordi jeg forventede at den ville være en kedelig skuffelse.
Men hønsesalaten smagte suverænt godt og jeg var nødsaget(!) til at spise op. Hønsesalaten og den søde bolle fungerede eminent sammen, mens den endvidere var toppet med syltede rødløg var prikken over i’et.
Men: der var altså for lidt fyld sammenlignet med bollens tykkelse og den blev en smule tør i længden.
Fritterne fornemmede jeg som værende hjemmelavede og de var gode, sprøde og godt krydrede. Mayo og ketchup fungerede fint som tilbehør til både fritter og sliders.
For den ubeslutsomme burgerelsker
Min anmeldelse | |
---|---|
Bøf | |
Bolle | |
Fyld | |
Fritter | |
Tilbehør | |
Betjening | |
Stemning | |
Value for money | |
Samlet: |
Jeg har tidligere slået hårdt ned på “triple-burgere”, som ofte kan blive en sløj fornøjelse med manglende fokus i forsøget på at favne for meget på én gang. Men Ravages triple-burger stod nogenlunde mål.
Dog har jeg svært ved at vurdere den i burger-kategorien, da deres klassiske burger-variant faktisk var den, der skuffede mig mest på aftenen.
Pulled pork og hønsesalat burgerne var sjove alternativer og selve anretningen af de tre varianter står meget godt til den ubeslutsomme burgerspiser (læs: undertegnede), som gerne vil prøve det hele på én gang.
Find Ravage på Kongens Nytorv 16 i København og deres hjemmeside her.
1 Comment
Leon
28/11/2013 at 14:26Blev lidt skuffet over denne burger… Bollerne var tørre og alt for seje, måske jeg bare var uheldig?
En anmeldelse af Foodshop 26 kunne være dejligt. Ingredienser og beskrivelse lyder fantastisk godt :-)
Fly-kiggeri, fritter og franske hotdogs - Pigen & Pomfritten
04/12/2013 at 15:42[…] blev det (åbenlyse?) valg, til trods for at lørdagen forinden netop havde budt på en trioburger på Ravage.. Igen – ingen […]