Anmeldelser Burger

Bæredygtige burgere og godt med bacon på Nose2Tail Diner

Nose2TailDiner6

Spis dyret fra snude til hale

Selvom jeg faktisk ikke har besøgt Nose2Tails madbodega i Kødbyen endnu (pånær en sen aften til en fernet-skål i baren), har jeg hørt meget om maden og konceptet. Bæredygtig mad med princippet om, at dyret spises fra næse til hale.

Senest har Nose2Tail åbnet en “fast food” diner i indre by – faktisk Pasta Bastas gamle lokaler, og dér serverer de en burger, uden for mange dikkedarer (læs: grønt).

Der var ikke mange mennesker denne tirsdag aften, men stedet er også virkelig stort – måske et oplagt sted at starte en aften ude med vennerne? Lokalerne er indrettet i moderne diner-stil omkring en stor bar med udsigt til køkkenet.

Nose2TailDiner4

Jeg har på det seneste fået anbefalet netop Nose2Tails burger af flere læsere og særligt hørt rygter om den noget overdådige anretning af svin med svin: flæskesvær og baconmayo. Desværre var appetitten “kun” til en hovedret til hver, og således blev valget et stk burger og et stk pulled pork sandwich. Kortet omfatter desuden både fish’n’chips, spareribs og steak frites, og kan således tilfredsstille ethvert pomfrit-hjerte.

Nose2TailDiner2

Bacon er godt for dig!

Burgeren er beskrevet som “bøf af fritgående dansk kvæg, syltet agurk, søde løg, mayo og øko ost” og du kan desuden vælge mellem okse, kylling, fisk eller veganer, samt tatar. Er du ekstra sulten kan du bestille en ekstra bøf for en 50-krone oveni prisen på 100 kr.

Derudover kan du tilføje spejlæg og bacon, med den fristende tilføjelse: du kan komme Bacon på alt, Bacon er godt for dig! Og så skal du selv vælge en mayo, mellem plain, chili, bacon, blue cheese, remoulade – eller alle fem på en gang.

Nose2TailDiner3

Maden blev serveret hurtigt sammen med to økologiske sodavand – kender I det, når man faktisk netop har lyst til den slags cola, der smager virkelig langt fra den velkendte Coca-Cola? Dét behov fik jeg  tilfredsstillet her, men hvis man hader smagen af Jolly, skal man nok bestille noget andet.

Min venindes pulled pork så fantastisk ud! Den blev serveret med cole slaw og fritter, og så havde hun valgt den fristende bacon mayo til. For at det hele ikke skulle blive for groft, var der til anretningen tilføjet lidt grønt salat med en vinaigre-dressing. Jeg fik lov at smage en bid, og den smagte lige i øjet, krydret og saftigt.

Nose2TailDiner7

Min burger så også lovende ud, men mod forventning mindre grøn. Jeg fik lidt cole slaw på siden og en chili mayo til fritterne, mens burgeren var enkel, bestående af bøf, ost, løg og syltede agurker. Men netop i sin enkelthed smagte det virkelig også godt.

Bøffen var smagfuld men måske alligevel en smule kedelig (fast) i konsistensen, på trods af at den var perfekt stegt. Bollen var blød og sød, som jeg elsker det og fyldet var super lækkert – dog også ret tungt. Det vejede de syltede agurker nu meget godt op for, men jeg savnede måske alligevel lidt mere sprødt og grønt.

Nose2TailDiner5

Fast food med kvalitet og originalitet

Fritterne var sprøde, salte og velsmagende og dip og coleslaw var lige i øjet. Næste gang skal jeg nok prøve alle dips på én gang, for både bacon og chili mayo var så gode, at jeg har lyst til at prøve dem allesammen nu.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Burgerens pris får topkarakter. 100 kr. for burger og 30 kr. for fritter med én mayo er helt iorden til en kvalitet, der var langt højere end jeg ellers har prøvet på det seneste.

Derimod trækker stemning og betjening lidt ned. Der var virkelig dødt denne aften, og det smittede lidt af på stemningen. Og på trods af denne lave aktivitet følte vi ikke betjeningen specielt nærværende, men der var dog heller ikke noget specifikt at sætte en finger på.

Nose2Tail Diner giver begrebet “fast food diner” en ny betydning med deres skarpe fokus på kvalitet og originalitet, mens de samtidig præsenterer et udvalg på menukortet, som giver mig lyst til at komme igen – snart.

Nose2TailDiner9

Nose2TailDiner8

Nose2TailDiner10

Nose2TailDiner11

Praktisk info

Nose2Tail Diner ligger i Valkendorfsgade 22 i indre by. Find deres hjemmeside her.

Nose2TailDiner12

Bæredygtige burgere og godt med bacon på Nose2Tail Diner3.875Pigen2013-09-23 22:55:33Nose2Tail har i flere år haft stor succes med deres konceptuelle madbodega på Flæsketorvet – og nu har de åbnet en diner i indre by med både burger og pulled pork sandwich på menuen. Og nå jo, så kan du komme bacon på alt!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Byens Bedste Burger ifølge AOK - men hvad mener du? - Pigen & Pomfritten
  04/05/2014 at 11:43

  […] Personligt mener jeg selvfølgelig at Salon 39 mangler på listen – den har iøvrigt, til min store undren, aldrig figureret. Tre af de fem ovenstående burgere er dog på min Top 10: Greasy Spoon, Halifax og Nose2Tail. […]

 • Reply
  BurgerJunkie
  07/06/2014 at 18:17

  Genbesøg snarest. Var lige derinde i dag og bad om bøffen rare, dælen bedste burger jeg har fået de sidste mange år. Kom til frokost så kokken har god tid! (prøv fries med hvid trøffel og ost, ekstremt dekadent… fantastisk godt!)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.