Anmeldelser Burger

Jagger ved, hvordan en burger skal smøres

.. Og det er ikke engang med bearnaise! Den kan du til gengæld få til pomfritterne, og det er meget svært ikke at være fan af bearnisekongens bud på en “fast food”-burger.

Det ville være en skam at sammenligne Jagger med McDonalds eller en hvilken som helst anden fast food-kæde – for den slår dem alle med længder. Og selvom Jagger forsøger at iscenesætte sig som en klassisk in-&-out-kæde, gemmer der sig langt højere kvalitet i den anonyme flamingo-indpakning.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg har elsket stort set alt, hvad Rasmus Oubæk har haft fingrene i (pun intended!). Nok fik jeg min første “rigtige” bearnaise (læs: ikke rystet ud af en Knorr-pakke) på Chez Paul i Paris, men Oubæk bragte guldet til Danmark og vandt michelin-stjerner (og mit hjerte i 2010) uden snobberi.

Så man kan måske forestille sig min begejstring, da jeg hørte, at Oubæk ville åbne en burger joint – og jeg krydsede naturligvis fingrene for, at han ville sætte den famøse dip på menuen (tak!).

Jagger åbnede med et brag, som enhver anden burgerkæde gør det i København i disse tider. Og da jeg var forbi en helt almindelig tirsdag aften et par uger efter åbningen, var der fuldt hus – både spisende gæster og folk, der tog maden med sig, kom og gik i en lind strøm.

Konceptet er enkelt, men der er rigeligt at vælge imellem af både fast og flydende slags. Fx kan man både få burgers, hot dogs og fried chicken. Hertil fritter, onion rings eller hush puppies (som jeg i skrivende stund ærgrer mig gevaldigt over, jeg ikke bed mærke i på aftenen..).

Eller, hvis man er til den slags: coleslaw og mac’n’cheese. Man skal altså helst være i et enten sultent eller beslutsomt hjørne. Og så skal man også lige finde ud af om man er i humør til milkshake, øl, sodas eller en frozen cocktail fra den kolde hane.

Den eneste lighed, jeg ser med Jagger og en fast food-kæde er ved bestillingen og i indpakningen, omend ventetiden måske er lidt længere. Og så på priserne, som er ufatteligt rimelige: en “combo” af burger, fritter, soda eller øl for 85 kr., imens én af de føromtalte cocktails står i 45 kr.

Velvoksne størrelser vil måske mene at burgerne er i lidt små i det, men mig passede comboen glimrende. Hold dig fra shoe string-fritterne – de er ikke til at dyppe med, og har man (som jeg) valgt bearnaise på siden, skal man bruge noget, der kan skovles med!

Men nu til burgeren. For dælen, hvor var den god! Jeg er en snasket type, der næsten ikke kan få ost og smørelse nok, og hér var der ikke sparet på noget. Kødet var godt, osten smagfuld, bollen perfekt sød og bagt på rigelig smør – sådan! Min eneste anke var, at bøffen havde en meget gennemtrængende, grillet smag – som dog først generede mig, da jeg var ved at være igennem burgeren.

Bearnaisen var der (selvfølgelig) ikke en finger at sætte på – udover, at man sad tilbage med en følelse af, virkelig at have fået fyldt fedt-depoterne op. Men det skal kan man jo ikke klage over. De frosne drinks var iøvrigt lige søde nok til min smag – næste gang nupper jeg en øl, eller sparer appetit op til en milkshake.

Anmeldelse af Jagger Fast Food
 • Bøf
 • Bolle
 • Fyld
 • Fritter og dyppe

Samlet vurdering

Jagger serverer en dejlig greasy burger i et snorlige koncept - tilføj hertil suveræn bearnaisedyppe og Pomfritpigen er tilfreds.

Prisen for en cheeseburger, fritter og dip har en samlet fin pris på 85kr., men der er massere af spændende combos (og andre retter) på menuen der kan skal udnyttes.

4.8

Jagger3  Jagger1

Jagger har åbent hver dag fra 11-23 og ligger på Istedgade 62 på Vesterbro. Find dem her.

Jagger ved, hvordan en burger skal smøres4.6428571428571Pigen2016-05-24 10:56:41.. Og det er ikke engang med bearnaise! Den kan du til gengæld få til pomfritterne, og det er meget svært ikke at være fan af bearnisekongens bud på en “fast food”-burger.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Nicolaj
  20/06/2016 at 13:14

  Det lyder til, at jeg skal genbesøge Jagger.

  Jeg var der i ugen efter de åbnede og er langt henad vejen i din vurdering – lige med undtagelse af bøffen (som i min bog er den vigtigste parameter).

  Bevares, bøffen var ok, men der fra og så til toppen af tinderne Juicy, Yo!, og Tommi’s (og FAT burger før de blev lidt tørre i det). Bøffen på Jagger var mediumstegt og så rigtig fin ud, men både jeg og min medspiser fandt den lidt kedelig ift de andre.

 • Reply
  Søren Anker
  13/03/2017 at 11:31

  De er virkelig blevet større siden sidst. Men virkelig en god burger – især hvis man er i godt selskab! :)

  • Reply
   Pigen
   13/03/2017 at 12:52

   Du lyder jo næsten som én, der ikke kunne færdiggøre sine fritter! ;)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.