Anmeldelser Burger

Burgere, bajer og ballade på Taxa

På det solbeskinnede hjørne af Stefansgade og Hørsholmsgade ligger Taxa – en rigtig fin beværtning, som både lægger hus til en kop kaffe i solen, et fint måltid mad og sene aftentimer med terninger og lidt for mange fadøl..

Byliv, sol og helligdage

Det er aftener som denne, at jeg virkelig nyder at bo i byen. Forårssolen har banket ned hele dagen, det er helligdags”ferie” og gaderne summer af Københavnsk forårskådhed. Der er ikke en finger at sætte på stemningen, når man slår sig ned ved Taxas små borde på den lille plads med udsigt til Nørrebroparken, og selvom aftenvinden måske snart synes en anelse for kølig, sidder vi alligevel allesammen udendørs, ivrige efter følelsen af sommer.

Serveringen er smilende og sød og imødekommer os med aftenens første (og ret så store) fadøl – skønt. Det var allerede i selskabet besluttet at det var burgeren, der skulle testes, men lidt uheldigt var stedet denne aften løbet tør for burgerboller. Vi måtte derfor affinde os med “reserve-brød” som dog ikke afskrækkede vores burger-trang.

Taxa7

Taxa

Taxa2

Kompensation for manglende bolle

Da burgerne bliver serveret udbryder der sig et lille “uf” fra mine to bordherrer – hvilket jeg hurtigt tolker som en mindre skuffelse over portionens størrelse. Det er ellers sjældent en ting, jeg bemærker, medmindre jeg får forspist mig, – når jeg ikke lige har opdaget HVOR stor portionen faktisk var :)

Jeg fornemmede dog senere at størrelsen vist ikke var så gal igen, da herrerne efter endt måltid så ganske tilfredse ud.

Dét, jeg tilgengæld bemærkede (og havde gruet for), var den udskiftede burgerbolle. Jeg er glad for, at Taxas burger ikke vanligt serveres med et overskåret flute, men jeg må samtidig indrømme, at oplevelsen faktisk ikke var så gal igen.

Taxa4

Taxa5

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Flutet havde heldigvis en fin sød smag og var knapt så tørt og hårdt i skorpen.

Hvad der tilgengæld kompenserede for den manglende bolle var en rigtig dejlig og smagfuld bøf, ligesom den barbeque-marinade, som brødet var smurt med, også havde en finger med i spillet.

Pomfritterne var en anelse for tykke til min smag, men dejligt sprøde og havde en god smag. De blev dyppet i en fin basilikum-mayo, som skal have credit for opfindsomhed og originalitet.

Alt i alt en rigtig fin burger, som især vinder point for tilbehør og originalitet – men som dog alligevel ikke er meget mere end en klassisk caféburger.

Taxa9

Taxa10

Pickles’en over i’et

En rigtig fin detalje var den syltede agurk på siden, som var helt eminent god – tilpas syrlig og sød.

Derefter blev undertegnede simpelthen for forfrossen og vi rykkede indenfor til en kop dejlig kaffe og et stykke voldsomt god chokoladekage. Derefter stod den på terningspil, ballade og lidt for mange øller – alt i alt en fantastisk god aften på Taxa.

Taxa11

Taxa12

Taxa13

Taxa14

Taxa15

Praktisk info

Pris: 115 kr.
Adresse: Hørsholmsgade 32, 2200 København N
www:cafetaxa.dk

Burgere, bajer og ballade på Taxa3.34375Pigen2013-05-14 18:25:11På det solbeskinnede hjørne af Stefansgade og Hørsholmsgade ligger Taxa – en rigtig fin beværtning, som både lægger hus til en kop kaffe i solen, et fint måltid mad og sene aftentimer med terninger og lidt for mange fadøl..

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    En ordentlig burger på Pixie - Pigen & Pomfritten
    09/12/2013 at 20:54

    […] jeg var forbi Pixies søstercafé, Taxa, i foråret var jeg ret begejstret for deres burger – og dette endda til trods for, at den blev serveret med et overskåret flute, fordi de var […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.