Anmeldelser Burger

Byens bedste burger på Salon 39

Klassisk cocktailbar og italiensk-inspireret menukort

Jeg har snart ikke tal på hvor ofte, jeg efterhånden har frekventeret salonen nede på hjørnet. Og det er ikke kun fordi jeg bor stort set lige ovenpå det charmerende, lille sted. Nej, jeg ville glædeligt rejse langt for både deres cocktails og deres køkken!

Det er muligvis nærmest en fornærmelse at hylde dem for deres burger, for resten af menuen er også formidabel (ja, jeg har været næsten hele vejen rundt). Menuen byder på et fint udvalg af a’la carte-retter fra risotto og frisklavet pasta, til dagens fisk og en 900g Porterhouse steak. Stedet startede, husker jeg, oprindeligt som en cocktailbar, og jeg kunne sagtens dedikere hele indlæg til barmenuen – om den autentiske stemning, den dejlige musik og den søde betjening. Og nej jeg får altså ikke penge for det hér – jeg er bare fan! :)

Der er altid en grund til at gå på Salon 39: for fyraftensøl; for en let risotto; for en cocktailaften med pigerne; eller for den dag, du bare har lyst til en burger (pokkers, at der ikke er åbent om søndagen!).

American Diner-style burger

Og nu skal det altså handle om denne burger. For eftersom salonen jo ikke er en burgerbar, har de ej heller et arsenal af varianter at vælge imellem. Men deres bud er, ifølge min vurdering, også lige i øjet. Der er ikke mange “dikkedarer”, men er efter alle kunstens regler ligesom man får dem over there. Og vidste man ikke bedre, kunne man sagtens foranledes til at tro, at man pludselig sad på en lille beværtning i 1930’ernes New York.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Bollen er blød og sød, bøffen er tydeligt af godt, smagfuldt kød, saftig og stegt “á point”. Simpel sammensætning af cheddar, salat, tomat og løg som de eneste ingredienser, udover en klassisk mayo. Den syltede agurk får man rustikt serveret ved siden af på det træbræt, det hele er anrettet på.

Fritterne er ligeledes klassiske (nogen kunne fristes til at kalde dem “McDonalds-fritter”), som simpelt og sammen med dyppelsen, bestående er en skål med ketchup og røget mayo, afrunder smagsoplevelsen fint.

Selvom der gik mange besøg før jeg rent faktisk fik smagt brugeren, har jeg nu svært ved at gå derned og ikke bestille den. Det er belejligt med sådan et fint sted i nærheden, hvor man ved at kvaliteten holder hver gang. Så giv den gerne et besøg og vurdér om min bedømmelse er farvet – man kan jo (eller kan man??) have spist den for ofte. Men indtil nu, er det altså den bedste burger, jeg har fået i København. Bum!

.. Og så er der iøvrigt altid en super hyggelig, og meget dunkel belysning, som gør det ekstra udfordrende for en amatør-fotograf som jeg, men jeg prøvede da:

 

salon39 8 salon39 4   salon39 9  salon39 11

salon39 14salon39 12 salon39 13

Salon 39 ligger på hjørnet af Vodroffsvej og Danasvej på Frederiksberg. Bestil bord og se mere på deres hjemmeside her.

Byens bedste burger på Salon 394.5625Pigen2013-04-04 22:10:47Som burgerspiser og -elsker får man ofte spørgsmål om, hvor man finder byens bedste burger. Og dertil svarer jeg altid prompte: Salon 39.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Salon 39 er mere end sublime cocktails - Pigen & Pomfritten
  07/05/2013 at 17:25

  […] Salon 39 laver de én af de bedste burgers, jeg har smagt. Men de har også et menukort stoppet med mange andre fristelser. Deres menu er italiensk […]

 • Reply
  En guide til byens bedste fritter - Pigen & Pomfritten
  15/11/2013 at 17:25

  […] 2. Salon 39 […]

 • Reply
  Thomas
  22/11/2013 at 10:26

  Måske havde jeg mine forventninger skruet urealistisk op, som følge af din anmeldelse.

  Jeg blev så glad, da jeg så at byens bedste burger kunne findes lige om hjørnet fra hvor jeg bor. Så jeg hoppede fluks derned efter at have læst nærværende anmeldelse. Og da jeg allerede har smagt Sokkelunds tatar-burger, som virkelig smagte godt, havde jeg store forventninger til denne burger, som skulle toppe. Jeg ved at dette er en klassisk burger, i modsætning til en tatar-burger.

  Min gæst og jeg startede med hver en cocktail – som virkelig var gode. Jeg fik en Corporate Stooge, og min ledsager fik en Four Grain Whiskey Sour. Og vi bestilte hver en burger.

  Og ja. Den var rigtig god. Og klassisk. Og den lignede noget fra en amerikansk film (har ikke haft fornøjelsen af at være “over there” endnu). Men byens bedste? Jeg synes at den manglede smag. Bøffen var stegt til perfektion – men manglede et eller andet. Salt, måske? Og bollen var god, men lidt til den tørre side. Fyldet var lidt fadt i smagen – og overordnet manglede jeg noget til at give et kick i min mund – og afbalancere den.

  Det sagt var den altså god. Og prisen var fornuftig. Desuden er stedet – og betjeningen super rar(t). Og 2 x burger med fritter, 2 x cocktails, 1 stor øl, og 1 fantastisk god grapesodavand kunne klares for 553,-

  Jeg kommer helt sikkert igen. Men mest for atmosfæren og cocktails. Og selvom det måske ikke er byens bedste burger (jeg har ikke umiddelbart et alternativt bud – men min egen burger smager bedre, dog ikke ligeså pæn ;)), kunne jeg godt finde på at sætte tænderne i den igen…

  Tak for en god blog, i øvrigt!

  • Reply
   Pigen
   23/11/2013 at 15:17

   Hej Thomas

   Tusind tak fordi du deler din oplevelse hér!

   Det er rigtigt at Salon 39 nok vinder på helhedsindtrykket: stemning, drinks, service og så forrygende god mad.
   Og jeg synes nu stadig at deres burger er det tætteste man kommer på byens bedste – indtil nu.

   Men der er også en grund til at den ikke har scoret den højest mulige rating, for der er klart områder, der kan forbedres. Og hvis man har smagt en burger, som de kan lave den i USA – eller som man selv kan lave den, så er der plads til forbedring.

   Jeg er også udemærket klar over, at jeg måske lidt ødelægger overraskelsens effekt for Salonen. Det er klart at man skruer forventnigerne op, når man ser den øverst på en liste som min.

   Men ikke desto mindre tak fordi du delte din ærlige mening. Sig endelig til, hvis du finder en burger, du mener, jeg skal prøve. Eller hvis du har mod på at dele lidt tips til den hjemmelavede burger – det lyder som om du har ret godt styr på den slags :)

 • Reply
  Hvad skal du på fredag? - Pigen & Pomfritten
  12/02/2014 at 12:31

  […] Man kommer ikke udenom Salon 39 når man taler både burgere og romantik. Udover at lave byens bedste burger (efter min optik), er Salon 39 muligvis også den hyggeligste beværtning, jeg kender. Med liret jazz i højtalerne, suveræne drinks i baren og tilpas dæmpet belysning er Salon 39 det perfekte sted at tilbringe fredag aften. Husk at bestille én af salonens formidable cocktails til – jeg elsker dem med bourbon! Læs mere om Salon 39 her. […]

 • Reply
  Benjamin
  11/03/2014 at 00:54

  Vil gerne slå et slag for iPhone-app’en ‘Rate Your Burger’ …. Genialt koncept og ret dejligt at kunne få overblik over sine spiste burgere igennem tiderne, og selv bedømme dem. Du burde tilmelde dig.

  • Reply
   Pigen
   12/03/2014 at 21:27

   Sejt. Mange tak for tippet – den må jeg tjekke ud!

  • Reply
   Pigen
   23/03/2014 at 17:13

   Den er desværre kun til iPhone og ikke Android, så jeg må vente tålmodigt..

 • Reply
  Thomas Hartmann
  20/03/2014 at 15:22

  Jeg har et møde i København i næste uge og overvejer kraftigt at afslutte dagen med en burger på Salon 39, inden at jeg hopper på toget mod Jylland (hvor det altså er ret så svært at blive tilfredsstillet rent burgermæssigt set!!!)… Problemet er lidt, at jeg er alene – spise alene er ikke altid det sjoveste, men er Salon 39 udemærket til dette? Jeg hader at skulle sidde ene og alene ved et firemandsbord imens de resterende folk kigger, hvis du forstår ;) Er der mulig for at spise lidt mere uformelt her, eller hvad?

  • Reply
   Pigen
   23/03/2014 at 16:57

   Hej Thomas
   Det synes jeg da bestemt, du skal gøre. Jeg gør det heller ikke selv så meget i at spise alene (det burde jeg måske), men hvis jeg skulle vælge et sted, kunne det sagtens være på Salonen. Du kan både sidde ved bord eller i baren. Så jeg synes du skal kaste dig ud i det – burgeren er i hvert fald det værd!

 • Reply
  Trunge
  28/05/2014 at 17:05

  Spiser du denne her med hænderne? Magter og gider ikke burgere som ikke skal spises med hænderne – det er det eneste rigtige… Bestik, go to hell ;-)

  • Reply
   Pigen
   28/05/2014 at 22:50

   Jeg har spist Salon 39s burger med fingrene, ja, for jeg er helt enig med dig i, at sådan smager den bedst. Dog er jeg nok lidt for ofte tilbøjelig til at bruge bestikket, hvis jeg er “fint” ude – og det kan man måske godt føle man er på salonen. Det skal dog ikke afholde dig fra at spise den med fingrene ;)

 • Reply
  Cecilie
  15/08/2014 at 23:54

  Jeg tror måske også mine forventninger var skruet lidt for højt op da jeg var her. Den var da fin nok (og jeg var faktisk i humør til burger og fries) men jeg skulede lidt misundeligt til dem ved de andre borde der fik pasta. Det duftede helt fantastisk

 • Reply
  Pomfritpigen er tilbage - med fornyet appetit - Pigen & Pomfritten
  12/10/2016 at 16:22

  […] få genbesøgt mange af de gamle favoritter, for at sikre, at de stadig holder. Min anmeldelse af Salon 39 er fx tilbage fra 2013; jeg besøgte Tommi’s i 2014; og der må være sket ændringer til […]

 • Reply
  Salon 39 - en kærlighedshistorie - Pigen & Pomfritten
  16/10/2016 at 16:38

  […] Byens bedste burger på Salon 39 […]

 • Reply
  Et besøg på Københavns første Burger Joint - Pigen & Pomfritten
  08/11/2016 at 18:05

  […] Salon 39 – en kærlighedshistorie – Pigen & Pomfritten on Byens bedste burger på Salon 39 […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.