Anmeldelser Morgenmad

“Køteren” serverer klassisk men kedelig brunch

Blå-hund-brunch9

Frederiksberg-caféen i sin storhedstid

Der var engang hvor Café Den Blå Hund, eller “køteren” som den bliver kaldt, var én af de hippeste caféer på Frederiksberg og hvor særligt deres burger var populær – måske den bedste i byen. Det var ligeledes før café-bølgen for alvor ramte Danmark og alle menukortene langsomt begyndte at adoptere de nu lidt for typiske café-retter: tunsandwich, burger, chili con carne, cæsarsalat og så selvfølgelig den klassiske brunch.

Café Den blå Hund adskiller sig i dag desværre ikke meget fra alle andre københavnske caféer, men er centralt placeret i hjertet af Frederiksberg, tilmed med en række borde i solen på Godthåbsvej, ligesom der om sommeren åbnes op for servering på den modsatliggende plads ved Aksel Møllers Have.

Blå-hund-brunch

Cafeteriastemning og høflig selvbetjening

Netop grundet den cantrale placering blev caféen denne weekend besøgt og brunchen smagt. Caféen har gennem de sidste år udvidet lokalerne, som engang kun omkransede baren. Måske er min erindring om det oprindelige lokale lidt for romantisk, men jeg husker bestemt caféen som hyggeligere end den gør sig ud i dag.

8Blå-hund-brunch

Det store lokale og dets ringe akustik, samt dét faktum at der er høflig selvbetjening i baren giver et kedelig klang af cafeteria. Og så er den service, du møder ved serveringen iøvrigt heller ikke noget at råbe hurra for.

Blå-hund-brunch3

Klassisk brunchservering

Vi bestiller i baren og henter selv vores drikkevarer, kaffe og en smoothie, mens brunchen serveres ved bordet. Anretningen indeholder den klassiske yogurt, samt røræg, pølse og bacon, men er dertil spicet op med en nudelsalat og kyllingespyd, samt en scone med æble og kanel.

Blå-hund-brunch4

Yoghurten er dejlig frisk med skovbær og honningristet müsli. Rørægen smager som den skal men er måske lidt lunken, baconen er sprød og pølsen, som vist er en Nürnbergerpølse er lækker og krydret. Kyllingespydene er et fint og anderledes touch, mens nudelsalaten efter min mening falder lidt til jorden – den er både kold og ikke særlig smagfuld. Frugtsalaten er ligeledes lidt vandet, som om frugten var skåret dagen før.

Min anmeldelse
Mad
Drikke
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Den hjemmelavede marmelade smager dejligt og friskt, det samme gør ost og skinke, – og brødet er lækkert og friskt, bestående af både en foccacia- og en rugbrøds-/müsli-variant. Den lille scone med æble og kanel smager skønt men er frygtelig tør. Kaffen gjorde ikke noget videre væsen af sig, mens smoothien med jordbær og banan var lige i øjet.

Café Den Blå Hund serverer alt i alt en nogenlunde brunchanretning med  skønne elementer, såsom yoghurt, æg og pølse, men desværre også nogle svipsere, som trækker den samlede vurdering ned. Jeg ville hellere have undværet den kolde nudelsalat og den kedelige frugt, og så nyder jeg altså at kunne sætte mig på en hyggelig café og blive betjent ved bordet.

Blå-hund-brunch5

Blå-hund-brunch6

Praktisk info

Caféen ligger på Godthåbsvej 28 på Frederiksberg.

Brunchen kostede kr. 132, og du kan vælge imellem en almindelig samt en vegetarbrunch.

Find “hundens” hjemmeside her.

Blå-hund-brunch10

“Køteren” serverer klassisk men kedelig brunch2.6Pigen2013-07-05 20:08:18Café Den Blå Hund har måske haft sin storhedstid, men er ikke desto mindre altid velbesøgt og serverer desuden en klassisk men måske lidt kedelig brunch.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.