Frokost Opskrifter

Fars friske fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller8

Jeg har tidligere løftet sløret for at min stedfar laver nogle killer fiskedunser, og hermed får I hans opskrift.

Hans version er baseret på ren fisk, dvs. at der ikke er (ret meget) mel i, og dellerne bliver derfor lidt løsere i kødet, end dem man kender fra fiskehandleren. Hvis du ønsker dem fastere kan du tilføje lidt mel.

Dunserne bliver lavet på slump, ligesom der kan varieres på både fisk og krydderier, og de bliver derfor lidt forskellige fra gang til gang.

Du skal bruge:

  • 500g fisk
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 1 lille fintrevet løg
  • 1½ tsk kartoffelmel
  • Smør og olie til stegning

Fisken kan både være torsk, lys sej, mørk sej, lange eller andet godt – og du kan evt. tilføje en stump laks i.

NB! Til fiskefrikadeller hører sig en ordentlig remoulade – det er næsten halvdelen af oplevelsen. Du kan enten vælge at lave den helt fra bunden, eller opblande fx Picadilly remoulade-puré med halv creme fraiche (eller skyr) og halv mayo.

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller

Hak fisken i en foodprocessor eller med en stavblender.

Fiskefrikadeller3

Tilsæt salt og peber. Rør farsen godt sammen og tilsæt derefter æg og løg, kartoffelmel og de krydderier, du ønsker at krydre farsen med – der er frit spil.

Fiskefrikadeller4

Især estragon og revet citronskal fungerer godt. Og finthakket mynte eller timian er også lækre varianter.

Fiskefrikadeller5

Du har nu en grovhakket og lidt våd fars, som du kan stege i små frikadeller på panden – gerne på tre sider i 10-15 min. alt efter størrelsen. Steg dem i halv olie og halvt smør, sidstnævnte sikrer en god og gylden stegeskorpe.

Fiskefrikadeller6

De må skal helst være brune og sprøde.

Fiskefrikadeller7

Sæt dem på frokostbordet med hjemmerørt remoulade og fx en hjemmelavet porresild.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Porresild til påskebordet - Pigen & Pomfritten
    07/12/2013 at 12:02

    […] serverede med på påskebordet sammen med friske fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade. Så er der […]

  • Leave a Reply