Anmeldelser Burger

FAT Burger og fedtede fritter

Det er måske en smule blasfemisk at kalde sig pomfritpige og så kåre en ny burgerkonge, som ikke laver pomfritter. Men faktum er, at FAT Burger laver en burger, der er helt suveræn. Og måske har det noget at gøre med, at de kun fokuserer på den og ikke lader sig distrahere af skulle diske op med syv forskellige varianter. Og så kan man iøvrigt købe pomfritterne lige rundt om hjørnet.

Hver burger til sin tid

Det er ingen nyhed at jeg er fan af burgere – alle slags burgere. Og mit dilemma består sig ofte i, når jeg anmelder, at det kan være umuligt at sammenligne fastfood-, café-, grillbar-og steakhouse-burgere. Hver ting til sin tid. Nogen med en cola eller milkshake på siden, andre med en cocktail eller en øl.

Jeg har dog længe prædiket, at København manglede deciderede burger joints. Ikke flere burgerkæder med palæovarianter, mørke boller og gulerødder på siden. Nej, jeg har savnet de simpelt sammensatte burgere med en god og saftig bøf, som kunne spises med én hånd ud af papiret. Ikke noget hokus pokus, men gedigent håndværk.

Og jeg jublede således over Burger Jack-bilen ved Torvehallerne (hvor er den iøvrigt blevet af?), og da Tommi åbnede burger jointen i Kødbyen var resten af København også endelig så meget med på konceptet at køen løb op og ned ad Sønder Boulevard.

Sidstnævnte har da også været min favorit længe. Tommi’s Burger Joint tog kampen op mod “københavner-burgeren” (den der er så personlighedsspaltet af tomatrelish og guacamole, at den er nødt til at have en pind i for at holde sig oprejst) og udfordrede burgerkædernes alt for mange valgmuligheder.

Tommi tog valget for os: med eller uden ost – og det har i dén grad klædt København. Og således er vejen også banet for nye burger joints.

En ø af mad

Copenhagen Street Food åbnede på Papirøen sidste forår og huser nu 33 forskellige madboder, i kølvandet på de efterhånden overrendte Torvehaller og Kødbyens nyåbnede madmarked. Det var mit første besøg i Papirøens madmekka, og denne tirsdag aften var der egentlig ret tilpas med mennesker.

Det var i hvert fald til at finde siddepladser udenfor, og med en smuk solnedgang over havnen; gamle soul-konger i højtalerne; og en kold fadøl i hånden summede det hele af festivaler, sommer i byen og alt hvad der er københavnsk.

Det var ikke fordi det var nemt at vælge imellem de mange fristende tilbud, som udover to burgerjoints (jeg skal også have testet Surf’n’Turf-burgeren!) også byder på alt fra autentisk thai og italienske pastaretter til danske pølser og mexicanske tacos.

Måske derfor er det også tilgiveligt at FAT Burger ikke laver fritter. Mens man venter på burgeren, kan man nemlig lige bestille en portion af de hypede double fried fries – i andefedt, vel at mærke – hos naboen, Copper and Wheat.

Ligesom man også er nødt til at finde drikkevarer – alt fra biodynamiske øl til thailandske buckets, andetsteds.

Himmelsk mælkevejs-burger

FAT Burger ligger på Mælkevejen og har én burger på menuen, som man kan bestille med en enkelt eller to bøffer, i slider (100g bøf) eller som børneburger. Vi valgte alle en regular (enkelt bøf) – der skulle jo også være appetit til andefritterne.

Og fra første bid står det klart – den hér burger er i en klasse for sig. Smagsindtrykkene flyder sammen, præcis som de skal. Den bløde bolle, smeltede cheddar og suverænt saftige bøf perfekt akkompagneret af både syltede rødløg og agurker.

Bollen, som er bagt af Rustik Bageren, var egentlig ikke særlig rustik, men perfekt i størrelsen og smurt med chilimayo og økologisk heinz. Særligt skal den roses for at holde eminent godt på indholdet, som ikke rutchede rundt, og hvis juicyness formåede at blive i burgeren (og ikke i hænderne).

Som et atypisk touch var der ikke klassisk salat i burgeren, men sauteret grønkål.

Det fungerede egentlig ganske fint og kålen havde en god smag – men havde det ikke været for de sprøde, syltede agurker og den sprødstegte bacon, kunne jeg måske godt have savnet en mere knasende salat. Men det holdt.

Fritterne, som ellers havde en rigtig god (og ret fed) smag, var næsten for sprøde. De var så fritterede at de smuldrede når man knaste i dem, og så var mange af dem desværre nogle små, gnallede stumper – man sad lidt med en følelse af at spise “de sidste i posen”.

Måske var vi uheldige, måske overskyggede burgeren fuldstændig fritterne, men jeg var i hvert fald ikke videre imponeret. Tilgengæld smagte hver af de tre hjemmelavede dips rigtig godt – både ketchup, mayo og den stærkere chilidip på creme fraiche.

Priserne var desuden rimelige – burgeren stod i 75 kr. (100 kr. for en double) og fritterne i 40 kr. inkl. dip.

Som sagt vælger jeg hermed at udnævne en ny førsteplads – FAT Burger laver en burger, der kan udkonkurrere med mine to Diner-favoritter, Sokkelund og Salon 39, og som også overhaler burger joint-kongen Tommi (ja, jeg måtte lige forbi Kødbyen dagen efter for at smage mig sikker i min sag).

Ikke på fritterne, desværre, men på den mundrette, perfekt sammenstykkede burger, hvis simplicitet nostalgisk sender mig tilbage til New York og L.A. Det hér er en burger lige efter mit hoved!

Jeg kommer således helt sikkert til at lægge vejen forbi Papirøen mange sommeraftener endnu!

Anmeldelse af FATBurger
  • Bøf
  • Bolle
  • Fyld
  • Fritter & dyppe

Samlet vurdering

FATBurger lægger indtager førstepladsen på min burgerliste med en solid og håndholdt burger!

4.5

FatBurger4

FatBurger2 FatBurger6 FatBurger7 FatBurger11

FAT Burger og fedtede fritter4.5833333333333Pigen2015-05-03 15:34:51Det er måske en smule blasfemisk at kalde sig pomfritpige og så kåre en ny burgerkonge, som ikke laver pomfritter. Men faktum er, at FAT Burger laver en burger, der er helt suveræn. Og måske har det noget at gøre med, at de kun fokuserer på den og ikke lader sig distrahere af skulle diske op med syv forskellige varianter. Og så kan man iøvrigt købe pomfritterne lige rundt om hjørnet.

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Gustaph
    03/05/2015 at 16:11

    Det er skægt. Har tit gået forbi Fat Burger uden at prøve den. Det ser lovende ud, så det bliver den næste gang. Til gengæld prøvede jeg Surf Turf burgeren og jeg kan allerede gisne om, hvad du kommer til at sige om den. Jeg tror nemlig ikke at den kommer til at leve op til dine forventninger. Jeg glæder mig alligevel til at høre, hvad din mening er om den.

  • Reply
    Johanne Emilie
    13/05/2015 at 10:53

    Dén burger må og skal jeg prøve snarest! So far er min burger og frit-favorit også Sokkelund! :) Derfor bliver jeg også nødt til at sige at jeg tror du har været uheldig med fritterne – jeg ved hvor gode de er på Sokkellund og de gange jeg har fået dem der på Papirøen har det været en delt førsteplads! :) Så jeg tror du bliver nødt til at taget derud og smage dem én gang til ;)

  • Reply
    Kasper
    27/07/2015 at 13:33

    Kanon godt indlæg! Jeg deler samme burger-kærlighed. Har du fået burger i forbindelse med HEJ Kbh-konceptet? Tjek det her: http://www.guidekbh.dk/hej-kbh-street-food-live-musik-og-underholdning-i-byens-oaser-hele-sommeren-lang/

    Håber, du kan bruge det.

    Vh.
    Kasper

  • Reply
    Jacob V
    05/09/2015 at 17:32

    første gang på Papirøen, og første gang med oplevelsen af Fat Burger. Ganske enkelt en af de allerbedste burgere, jeg nogensinde af alle steder har fået!

  • Reply
    Torsten
    09/09/2015 at 11:14

    Jeg føler jeg bliver nød til at tage forbi og smage denne famøse burger. Og så vil jeg samtidig opfordre dig til, at besøge Umami Burger i Gøteborg eller i hvert fald tage et nærmere kig på denne helt igennem fantastiske burger. Jeg stødte på den da jeg boede i Gøteborg og det blev min frokost favorit i weekenderne.

    Tak for dine indlæg.

    Vh,
    Torsten

    • Reply
      Pigen
      13/09/2015 at 19:44

      Tak for de fine ord og tak for tippet – det er noteret!

  • Reply
    Torben
    27/11/2015 at 09:48

    Har du prøvet Sallies diner i Albertslund? I min optik de bedste fritter (rosmarin) i KBH… Burgeren var også glimrende.
    http://www.sallies.dk/menukort

    • Reply
      Pigen
      29/12/2015 at 14:55

      Nej, det har jeg ikke. Den er noteret :)

  • Reply
    Anne Sofie
    07/07/2016 at 21:12

    Prøvede FAT burger i dag, og faktisk var jeg ikke så imponeret: lidt for gennemstegt bøf, cheddaren ikke helt smeltet, og så synes jeg faktisk, at fyldet rutsjede lidt rundt i bollen. Det ser også ud til, at grønkålen nu er skiftet ud med klassisk iceberg, ligesom det ikke var chilimayo men derimod en form for chipotle-mayo, bollen var smurt med. Måske er der gode og dårlige dage! Har du været der flere gange, måske for nylig?
    Til gengæld var jeg vild med ande-fritterne! ;)

    Må for øvrigt også huske at rose dig for din blog – jeg stoler blindt på dine anmeldelser, vi lader til at dele smag, og jeg har næsten altid været enig i dine betragtninger! Og så er det rimelig imponerende, at jeg langt størstedelen af gangene jeg skal spise en burger i Kbh, kan gå ind på din blog og finde en anmeldelse! :D

    • Reply
      Pigen
      12/10/2016 at 10:45

      Hej Anne Sofie. Jeg har desværre hørt fra flere, at den ikke holder niveauet – det er længe siden, jeg selv har fået den smagt. Men det lyder som om, jeg lige må genanmelde den. Godt du havde held med fritterne, trods alt :)
      Og tak for de søde ord – det er jeg glad for at høre!

  • Reply
    Beste burger og øl i København - Reisebloggen Det vonde liv
    30/01/2018 at 08:13

    […] bloggeren Pigen & Pomfritten ser jeg at du kan kjøpe pommes frites hos naboen Copper and Wheat. Jeg var derimot mer sugen på […]

  • Leave a Reply