Forretter Opskrifter

Tun-sashimi med lime, koriander og sesam

Tuntatar

Selvom jeg bor på Frederiksberg (det er vist ingen hemmelighed, hvis man kigger her), får jeg ikke lagt vejen forbi Torvehallerne så ofte, som jeg ellers gerne ville. For hvor er der dog bare lækkert! Tilgengæld er det heller ikke så billigt. Og netop derfor er det måske meget godt, at jeg ikke bor tættere på.

Inden vi en lørdag eftermiddag kørte mod sommerhuset, besluttede vi os for lige at købe lidt lækkerier ind – og det blev ikke til så lidt, når man også “liiiige skal smage” og “man kunne jo også…”. Men blandt de mange fine indkøb røg der bl.a. lidt rå tun med i poserne. Det havde meget belejligt været frosset ned og var klar til at blive serveret som tatar. Derfor lavede vi denne forret samme aften.

Råvarer:

  • 200 g lækker, frisk tun
  • Et bundt frisk korianter
  • En øko lime
  • En håndfuld sesamfrø

Fremgangsmåde:

Skær og anret tunen – er den ikke købt spiseklar, skal du sørge for at fryse den ned til -20 grader i 24 timer (siger reglerne – men du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvis det kun er dig, der skal spise det). Rist sesamfrø og lad dem køle. Vrid lidt limesaf over tunen og riv samtidig lidt af skallen over anretningen. Pynt med koriander.

Enkelt – lækkert – godt!

Tuntatar2

Tuntatar3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.