Aftensmad på 15 min Forretter Hovedretter Opskrifter

Syndig salviesmør

Salvie pasta 6

Hermed endnu en ret fra min stedfars skattekiste. Oprindeligt fik han den vist med rosmarin på en rejse i Italien, men jeg har siden kun smagt den med salvie.

Den lyder næsten for simpel, men den smager himmelsk: pasta, smør, salvie og godt med parmesanost.

Den kan spises (og det er nok sundest) som forret, men kan bestemt også bestå i sig selv, fx med fyldt pasta og en stor salat så du også får andet end hvedemel og smør ;)

Du skal bruge:

 • Lækker, frisk pasta
 • En håndfuld salvieblade
 • En god klump smør (så meget som du er villig til at spise)
 • Friskrevet parmasanost
 • Salt og peber

Salvie pasta

Varm smøret op med salviebladene.

Salvie pasta 2

Lad det simre – men endelig ikke blive brunt – indtil bladene er sprøde og smørret har taget tilpas meget smag (du kan næste dufte det).

Salvie pasta 3

Og servér med friskkværnet peber og revet parmasanost.

Salvie pasta 4

Salvie pasta 5

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Emma
  04/07/2013 at 22:36

  Alle dine hverdagsbilleder, ikke? Tager du dem med dit DSLR eller din smartphone? Når jeg går på restaurant i udlandet tager jeg tit virkelig gode billeder af min mad, men herhjemme formår jeg ikke at slæbe mit DSLR med i hverdagen – det betyder af mine billeder af restaurant-maden herhjemme bliver af en lidt andet kvalitet. Får du ikke selv stress over, at du altid skal huske at tage dit DSLR med dig?

  • Reply
   Pigen
   04/07/2013 at 23:57

   Ja, det er lidt af et projekt at slæbe DSLR’en med, men jeg elsker når jeg gør det. Jeg prøver så vidt muligt at tage alle mine billeder med det – både fordi det sagtens kan ses på kvaliteten af billederne, men også fordi jeg elsker at eksperimentere med det og bruge det. Jeg har netop investeret i et nyt objektiv, så derfor kommer det også oftere med for tiden.

   Men man kan godt føle sig noget fjollet når man hiver det store kamera op af tasken på restauranterne, og selvfølgelig er det heller ikke altid at det kommer med. På et tidspunkt kunne jeg nok godt finde på at investere i et bedre kompaktkamera som altid kunne ligge i tasken :)

 • Reply
  Kas
  09/07/2013 at 11:14
  • Reply
   Pigen
   09/07/2013 at 11:30

   Hehe, ja. Man føler sig vel lidt truffet ;)

   • Reply
    Kas
    09/07/2013 at 13:35

    Hvorfor? Du har jo set lyset “kunne jeg nok godt finde på at investere i et bedre kompaktkamera”. Mirrorless kan sagtens lave virkelig gode billeder og så slipper man samtidig for ligne en tosse, når man eks. er ude og spise ;)

    Men tak for dit site, og tak til alle der render rundt med deres DSLR i hverdagen – det giver os andre et godt grin ;)

   • Reply
    Trine
    17/10/2013 at 10:23

    Hvad med at spare sammen til et Fujifilm X100S? Det tager skide gode billeder, fast 35 mm. objektiv med flot, sløret baggrund. Man kan sagtens sælge sit DSLR hvis det er, men fungerer vel nok allerbedst som et godt supplement til DSLR-kamera :-)

    • Reply
     Pigen
     17/10/2013 at 20:49

     Hej Trine. Tak for tippet. Jeg har bestemt overvejet at investere i et mindre kamera. Men jeg er også utroligt glad for DSLR (også i mange andre situationer end lige madfotografering), og har faktisk netop solgt mit D90 for at opgradere til et D7100. Så der bliver ikke investeret i mere lige foreløbig ;)

 • Reply
  harry
  14/12/2013 at 18:34

  Good article though You will find 1 difficulty : dark metal is certainly not properly speaking heavy metal if you look on bands just like Immortal, Sewer plus Darkthrone it can be similar to rock-and-roll bless you

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.